lauri91 kirjutas:Küll te ringi mõtlete kustuti olemasolu vajadusest, kui autos leegid paistavad

Kunagi oli mul Mitsu Sigma ja kord kodust välja sõites hakkas auto jukerdama, samas tundus, et kapoti alt tuli väikest auru vms, pilk kapoti alla ja mis ma nägin- aku plusskaabli isolatsioon oli vastu akukasti serva end katki hõõrunud ja plastik juba kergelt hõõgus. Ega midagi- kustuti välja, pulber peale ja kohe peale seda akujuhe maha, kuniks asi lahendatud.
Selle kohta ütleks tõesti nii, et ilma kustutita oleks ma sellest autost mõne sekundiga lahti saanud.
Nüüd on praeguses autos 2kilone kustuti.
Muide, minu meelest on äärmiselt tobe see, et taatlemistähtaja möödumisel saad trahvi,
mille peale keegi siinsamas foorumis kunagi ütles, et sellisel juhul laseb sellesama kustuti otse mendiautole tühjaks, tõestuseks, et see töötab.
Mõni võib küll öelda, et kui tähtaeg möödas, kustuti ei tööta, aga see on totaalselt jamajutt- kui kustutis on surve sees ja kella seier rohelise peal, ei ole mitte mingit probleemi ka juhul, kui kustuti mitu aastat vana on.
Väga hea tõestus oli sellele kunagi mu isa metsatraktoril, mis oli juba oma 4-5 aastat vana ning kabiini all kerge tuli tekkis. Masinal oli tsentraalne kustutussüsteem, polnud keegi kunagi seda kontrollinud, kella seier oli rohelise peal, splint välja, punast nuppu ja sekundiga oli kabiini alune ja mootoriruum ära ''pulberdatud''.