Mina läbisin selle teema just E30-ga.
Ostsin Leedust '88 aasta 318 aiste vahele oli paigaldatud M52B28.
Leedu passis oli 1.8 83kw. Minu soov oli võtta arvele õige asjana.
Esiteks kaalumine Transpordiameti poolt aksepteeritud kaalukojas. Nimekiri on TA lehel olemas, mina käisin Metroserdis. Maksis veidi üle 100.- €
Akti saatis Metrosert TAsse.
Seejärel näitasin auto ÜV eelses kontrollis ette, kästi mingid pisivead kõrvaldada ja teha ümberehitustaotlus.
Segin TA-le ümberehitustaotluse. Kirjutasin selgitusse, et mootor vahetatud uue mootori tüüp M52B28, lisasin juurde pildi autost, pildi mootoriruumist ning foto mootori tüübinumbrist mootoriblokil.
Kuna taotlust saates olin e-kirja pealkirjas ühe numbri valesti kirjutanud (taotluses kõik õige), siis ei hakatud TAs liigutama enne, kui sinna helistasin. Kästi ette näidata, et need pisipuudused (tumedad suunad ja mõraga esiklaas) olen ära parandanud. Siis umbes 3 päeva pärast tuli ümberehitustaotluse positiivne otsus.
Seejärel TA leti taha ja sain teh.passi kätte.
Ega nad liiga detailselt ei kontrolli, selleks on ÜV. Aga minu puhul näiteks vaadati, kas autol on lambda andur.
Sinu puhul VÕIB olla oluline see, mis aasta auto sul on. Sest 30. ja rohkem aasta vanustele autodele on omaette nõuded.
E36 võib kalduda mõlemale poole. Ma uuemate autode ümberehitusnõuetega kursis ei ole. (Vanema autoga võib teha pmst ükskõik mida senikaua, kui sillakoormused lõhki ei ole

)
Üldiselt midagi hullult keerulist ei olnud. Veidi bürokraatlik oli kõik aga ei midagi ületamatut. Eks peab arvestama, et ametnik on ka inimene. Kui sa oled temaga viisakas, siis on ka tema Sinuga viisakas ja vastutulelik.
Kui oled üleolev ja ülbe, saad bürokraatiat kogu maksudeks makstud raha eest.