No kui talvel keegi 80ga sõidab, on veel isegi ok. Ma jõudsin ükspäev Rapla-Tallinn maanteel Tõdva juures järgi ühele väiksemat sorti kolonnile, kus kolonniülemaks oli mingi punn, mis sõitis 40-50km/h. Tee oli tegelikult normaalne, lund oli öösel küll sadanud, aga see oli ära lükatud, samas polnud see veel kinni sõidetud ja väljas parasjagu külma ka. Ma küll ei tea, mis selle punni aeglase sõidu põhjuseks oli, aga kui oligi tõesti lihtsalt nii suur hirm libeduse ees, siis võiks küll kaaluda mingeid muid liikumisviise.Ilves kirjutas: 01.12.2023 00:09 50 Kõige totram on suurel maanteel libedaga kaks seltskonda - üks, kes sõidab keset teed 80ga ja ei saa muffigi aru, mis ümber toimub
Nukker on see, et tihtilugu just seal pole pidamist, aga sellest nad aru ei taha veel saada.kurikristjan kirjutas: 04.12.2023 14:15 55 Saan nüüd täiesti aru, miks kallid ja laia rehviga autod üritavad lumevaaludega maanteedel "trammi" mängida ja püsivad mustas rööpas isegi, kui neid on kahe eri suunas sõitva auto peale vaid kolm ja need kalduvad kohati suunavööndist märkimisväärselt välja.![]()
Nõus. Kuidagi palju olen ise märkanud ka selliseid, kes sõidavad 80ga nii 90 alas kui ka 70 alas, et tehakse siis vb niimoodi "teene" tagasõitjatele kaotatud aja näol, kuigi ise tahaks normaalselt sõitaIlves kirjutas: 01.12.2023 00:09 50 ...
Kõige totram on suurel maanteel libedaga kaks seltskonda - üks, kes sõidab keset teed 80ga ja ei saa muffigi aru, mis ümber toimub, sest hirm libeda ees on suurem kui surma ees....
MairoG kirjutas: 04.12.2023 19:17 20 Ja järgmine kari idioote on siiski ka neid, kes nii suvel ja talvel pidurdavad 90 alas kiiruse 70-ne peale, ennem kiiruskaameraid maanteel![]()
Tarmo kirjutas: 04.12.2023 21:17 35 Ja siis on veel need autojuhid kes sõidavad 2 realistel teedel 2 reas ja eest ära ka ei lähe sest nemad ju sõidavad lubatud suurima piirkiirusega.
Fakk sõitke siis kenasti üksteise järgi esimeses reas ja laske nendele sõita kes julgevad ja oskavad.
Ilves kirjutas: 04.12.2023 21:29 06 Shitt kodune kasvatus ja teistega arvestamise puudumine. Pluss niru liikluskoolitus, seal võiks õpetajad rääkida kuidas igaühe asi on märgata, mis ümberringi toimub. 2-realisel kiireel on selline tegevus keelatud, linnast kotivad sellised üsna tuimalt.
Tarmo kirjutas: 04.12.2023 21:17 35 Ja siis on veel need autojuhid kes sõidavad 2 realistel teedel 2 reas ja eest ära ka ei lähe sest nemad ju sõidavad lubatud suurima piirkiirusega.
Fakk sõitke siis kenasti üksteise järgi esimeses reas ja laske nendele sõita kes julgevad ja oskavad.
Ilves kirjutas: 05.12.2023 00:42 06 Mu ideaalne sõit maanteel käib mõnusa ühtlase tempo ja püsikaga. Kõige hullem variant on saada enda ette tegelane, kes pendeldab täiesti lambist -20 alla ja +20 üle lubatu. Jah püsikas on mul adaptiivne, aga lihtsalt ajab juhtme kokku, et mis sellistel peas toimub. Kulutab mõttetult nii enda kui teiste kütust, aega ja närve.
Tarmo kirjutas: 05.12.2023 08:43 14 Johanes Pirita oli kunagi mingi liikluskärbes ja tema ütles minu arust kuldse lause "Sõida ise ja lase ka teistel sõita!" Ehk sõida ja jälgi, et sa kedagi ei takista/sega.