Kojamehed
Aga kui sul keegi Tallinnast Mulgimaale tulemas, siis Järve keskuse juures Ben autotarvete poes paar päeva tagasi oli neid hulgi müügistendil rippumas.
Vaat hiljaks jäid natuke oma sooviga, ma ise tiirutasin sel nädalavahetusel Mulgimaad pidi, oleks saanud sulle kuhugi jätta.
Vaat hiljaks jäid natuke oma sooviga, ma ise tiirutasin sel nädalavahetusel Mulgimaad pidi, oleks saanud sulle kuhugi jätta.
E30 316i ´90, E34 518i ´95
Mul selline küsimus, et E36-l juhipoolne kojamees veab alla tulles vastiku krägina saatel vertikaalsed triibud klaasile kui klaas märg. Arvasin, et lihtsalt vana ja kulunud ning ostsin uued Championid. Kuid asi läks ainult natuke paremaks, ikka veab triibud sisse nö "hüpates" kui alla liigub luud. Üles läheb kenasti. Milles probleem võib olla, hoovastik kulunud? Vars ei suru piisavalt peale? Ehk keegi oskab aidata...
- erik
- Huviline
- Peamine sõiduk: 530D E60
- Kontakt:
Oli sama jama, painutasin pisut kojamehe karkassi ja asi toimib, hullult ajas närvi küll.ridariass kirjutas:Mul selline küsimus, et E36-l juhipoolne kojamees veab alla tulles vastiku krägina saatel vertikaalsed triibud klaasile kui klaas märg. Arvasin, et lihtsalt vana ja kulunud ning ostsin uued Championid. Kuid asi läks ainult natuke paremaks, ikka veab triibud sisse nö "hüpates" kui alla liigub luud. Üles läheb kenasti. Milles probleem võib olla, hoovastik kulunud? Vars ei suru piisavalt peale? Ehk keegi oskab aidata...
Aga teine viga seoses nendega on ikkagi man.
Arvatavasti on tõesti kogu selle kojameeste mitte perfektse toimimise põhjuseks hoovastiku kulumise aste.
Juba terve aasta võtan hoogu et viga kõrvaldada, aga alati tuleb see siis meelde kui vihma sajab ja ununeb kui enam ei saja

Luban endale et kõrvaldan tulevikus kojameestega seotud probleemid.
Aitavad uued kojamehed ehk....sips kirjutas:Mis aitaks kui juhipoolne kojamees jätab silmade kõrgusele veeläraka? + tagasitulles lohistab selle laiali kah.
Probleem oli algusest peale , kojameesteks on Trico.Lootsin , et vajavad sissetöötamist aga ei miskit.![]()
Vanad x-aegsed kojamehed pühkisid ühtlaselt kuni surmani.
Real cars don't spin the front tires, they lift them!
Kindlasti tuleb ka esiklaasi seisukorda jälgida, kõik pisemad täkked lühendavad kojamehe eluiga. Ikkagi müün igasugu vidinaid jne. ja olen ammu jõudnud tulemuseni, kus aastas vahetan harju 2X aastas ja probleeme ei ole. Toode ikka Championi oma. Muide väga head tulemust annavad ka need klaasi vahad. Kartsin nende kehva järelmõju ja muidu skeptiline selle keemia suhtes aga pole klaasil äda midagi. Suur pluss ka see, et hoovastik saab väga kerge liikumise!
- Zipp
- Huviline
- Peamine sõiduk: E36>E46>E93>F30>Audi>G20
sain ka läbi ussim*nni(sry aga lihtsalt on õige sõna siinkohal,sest BMWle,eriti vanematele väga raske leida või polegi) e46-le nö. "raamita kojamehed" - aega ja otsimist oli aga lõpuks, kui kellelgi huvi siis PS kuna ei hakka oma teemasse pilte ja hindasid panema,muidu saan mõni hommik uued osta veel
väga hästi puhastavad ikka!!

On the 8th day, God created boost.
- Roland325
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW 650
Ise ostsin kohalikust autopoest lihtsalt tavalised kojamehekummid, mingi 100kr oli vist ja pikkus tuleb ise välja lõigata ja panna vana kummi asemele. Ja üllatuseks pühivad nii, et paremini enam pühkida ei saagi ja juba pool aastat ilusti kestnud. Konkreetselt pühib kõik ära, mingeid jutte ega laike ei jäta. Klaasivaha on ka peal ja peale klaasi vahetamist paar kuud tagasi hakkasid veel paremini pühkima. Sõber ostis teisest poest need kummid mingi 40 krooniga ja näpuvahel olid juba kõvemad ning ei pühkinud algusest saati üldse. 

olen proovinud igasugu vuhvleid, mille kõige suurem pluss on siis kui jätad nad ostmata sest tulemus on hullem kui vanadega. Bochi toodangus olin ka ennemalt heal arvamusel aga viimasel ajal hakkas nagu mingi praak sattuma koguaeg ja vahetasin championite vastu- siiamaani olen siga rahul ja kasutan ka edaspidi neid
Vahetada tuleks ikka 2x aastas kevadel ja sügisel, ohutuse kohapealt see 400 krooni aastas kokkuhoid küll ei ole

Vahetada tuleks ikka 2x aastas kevadel ja sügisel, ohutuse kohapealt see 400 krooni aastas kokkuhoid küll ei ole

tel.53365288-Toomas 56285941- Taavi
- Tauri
- Klubiliige
- Peamine sõiduk: BMW
- Telefon: 56220022
- Kontakt:
ja jahArne_P kirjutas:Samas võid osta kohe teised šampinjonid kui esimesed ei pühi ja oled ikka omadega plussisvirx1 kirjutas:Ma ei kiidaks championit taevani. Olen ka ainult neid kasutanud, kuid viimased ei kõlvanud kuskile.
mina ostsin no kiiruga bensukas champid kui kunagi esiklaas ära vahetati! Ca 2 nädalaga kraapisid uude klaasi oma jäljed sisse ja peale seda jäänud eranditult boschi kaubamärgile truuks. Mõlemal masinal hetkel ka ilma raamita isendid kasutusel
E70 X5 3.0d 173kw ; E83 X3 160kw
Kuidas selline asi üldse võimalik on, et kojamees klaasile oma jälje kraabibTauri kirjutas:ja jahArne_P kirjutas:Samas võid osta kohe teised šampinjonid kui esimesed ei pühi ja oled ikka omadega plussisvirx1 kirjutas:Ma ei kiidaks championit taevani. Olen ka ainult neid kasutanud, kuid viimased ei kõlvanud kuskile.
mina ostsin no kiiruga bensukas champid kui kunagi esiklaas ära vahetati! Ca 2 nädalaga kraapisid uude klaasi oma jäljed sisse ja peale seda jäänud eranditult boschi kaubamärgile truuks. Mõlemal masinal hetkel ka ilma raamita isendid kasutusel

loogiline ju, et kraabib. hõõrdumine, füüsika.Arne_P kirjutas:Kuidas selline asi üldse võimalik on, et kojamees klaasile oma jälje kraabibTauri kirjutas:ja jahArne_P kirjutas: Samas võid osta kohe teised šampinjonid kui esimesed ei pühi ja oled ikka omadega plussis
mina ostsin no kiiruga bensukas champid kui kunagi esiklaas ära vahetati! Ca 2 nädalaga kraapisid uude klaasi oma jäljed sisse ja peale seda jäänud eranditult boschi kaubamärgile truuks. Mõlemal masinal hetkel ka ilma raamita isendid kasutuselEsimest korda kuulen .....
Aga kahe nädalaga?! See ei ole ju loogiline, et see kojamehe kumm kahe nädalaga klaasi ära kulutab.aise kirjutas:Arne_P kirjutas:Kuidas selline asi üldse võimalik on, et kojamees klaasile oma jälje kraabibTauri kirjutas: ja jah
mina ostsin no kiiruga bensukas champid kui kunagi esiklaas ära vahetati! Ca 2 nädalaga kraapisid uude klaasi oma jäljed sisse ja peale seda jäänud eranditult boschi kaubamärgile truuks. Mõlemal masinal hetkel ka ilma raamita isendid kasutuselEsimest korda kuulen .....
Pigem sattus mingi liiv sinna kojamehe vahele või midagi säärast. Paljast kummist see küll tulla ei saanud. Ise annaks hääle Championile. Olen kasutanud mitmete autode peal ja on head minu arust. Võibolla pole paremat saanud
Kojamehe "hüplemist", naginat ja kraginat põhjustab tihtipeale vääralt reguleeritud hoovastik. Kojamees peab klaasiga olema vist 90 kraadise nurga all. Kui ei ole tuleb varsi vähe painutada. UM is kohe spets tööriist selleks olemas (ilmselt ka paljudes klaasitöökodades).