Politseinikul 100% õigus. Päeval ei pimesta suurt midagi (vähemalt mind pole), aga öösel ja üldse pimedal ajal on suht võimatu sõita, kui mõni tont oma neetud udukatega vastu tuleb, kuigi nähtavus on ideaalne, ilma mingite sajude ja muude jamadeta. Mina igastahes võtan udukad maha, kui vastu keegi tuleb. Tavaliselt on tänuks ka vastulija poolt maha võetud. Aga seda teen ainult siis kui nähtavus veel enam vähem on. Ohtlikute olukordade puhul ei võta muidugi.Zipp kirjutas:udutuled PIMESTAVAD ja on täistule efektiga ning häirivad vastusõitjaid!!!
Mismoodi siis? Oleks nad täistule efektiga, siis võiks neid ju täistuledena kasutada. Paraku õigesti reguleeritud udukate valgel sõita küll ei näe. Udukate valgusvihk on langev.VeikoA kirjutas:Politseinikul 100% õigus.Zipp kirjutas:udutuled PIMESTAVAD ja on täistule efektiga ning häirivad vastusõitjaid!!!
sorry Zipp aga sa saad ise ka aru vist et politsei onu pani vähe puuseZipp kirjutas:Rääkisin täna ühe politseionuga ja ta ütles nii,et see seadus seaduseks aga nemad võtavad maha just selle pärast et udutuled PIMESTAVAD ja on täistule efektiga ning häirivad vastusõitjaid!!!![]()
![]()
Mis mõttes lähitulede asemel koguaeg?ergo555 kirjutas: seega on seadus nii lollilt kirjutatud et seda saab mõista kaheti
kas lähitulede asemel koguaeg või ainult siis kui nähtavus on halb aga siis kasutad nagunii lähitulesid.
...lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.
KnX kirjutas:Mis mõttes lähitulede asemel koguaeg?Kuidas Sa selleni jõudsid?
1. koos lähituledegaergo555 kirjutas:edit: eeskiri:Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal ainult koos lähituledega või lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.
viimane osa on on väga keeruline ja selle yle võibki vaidlema jääda ......, kui nähtavus on halb.
seega on seadus nii lollilt kirjutatud et seda saab mõista kaheti
kas lähitulede asemel koguaeg või ainult siis kui nähtavus on halb aga siis kasutad nagunii lähitulesid
Pigem ikka:Kustas kirjutas:KnX kirjutas:Mis mõttes lähitulede asemel koguaeg?Kuidas Sa selleni jõudsid?
1. koos lähituledegaergo555 kirjutas:edit: eeskiri:Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal ainult koos lähituledega või lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.
viimane osa on on väga keeruline ja selle yle võibki vaidlema jääda ......, kui nähtavus on halb.
seega on seadus nii lollilt kirjutatud et seda saab mõista kaheti
kas lähitulede asemel koguaeg või ainult siis kui nähtavus on halb aga siis kasutad nagunii lähitulesid
2. lähitulede asemel
3. kui nähtavus on halb
:P
kuidas sa seda "või" kahtepidi võtad.jjanno kirjutas:Tere
Kahjuks on see punkt pandud kirja väga segase lausega, mida on võimalik mõista kaheti. Oleneb kuidas mõista sõna "või" tähtsust selle lause liigendamisel. Sellel teemal on juba väga palju arutletud ka siin foorumis.LE kirjutas:§ 180. Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal ainult koos lähituledega või lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.
Mina isiklikult eelistan kasutada udutulesid halva nähtavusega. Ernadkorras olen kasutanud udutulesid ka hea nähtavusega lähitulede asemel, kui 1 lähitulepirnidest on läbi põlenud.
jJanno
PS: rikkumiste eest antavad hoiatused kuhugi kirja ei lähe.Et siis.... ma sain menetluse käigus teada, et aapsalu omad päeval udutulede pärast ei hirmuta kedagi - see tulevat Viini konventsiooni pärast, mis lubab päeval udutulesid lähitulede asemel kasutada.
Et kui päeval udukate ja parkidega sõidad, siis vabanduseks peab tooma selle, et sõitu alustades ei põlenud vasakpoolne(!) lähitule pirn. Neil polevat tõendusmaterjali, et see just nii polnud.
Seda ei suudetud ainult ära põhjendada, miks see Viini konventsioon pimedas ei kehti. Vastuseks tuli ainult see, et seadus ei luba udutuledega sõita kui nähtavus halb pole... ei saanud midagi selle peale öelda ka...
Igastahes aapsalu omad võtavad pimedal/hämaral ajal kindlasti rajalt maha kui on vastav tüüp roolis/autos, kes lihtsalt peab nokkima...
Siis sain veel teada, et mul on ees 4 parktuld ning autol liiga palju lisafunktsioone(parktulede säästureziim, kus ainult 1 poole saab suunatule kangist põlema jätta).
Tavalistel autodel olevat vähem funktsioone kui BMW-del... õnneks selle kohta polnud ühtegi paragrahvi ette lugeda
Üldse olevat mul liiga palju kellasid ja vilesid autol küljes(?) ning ma esitavat menetluse käigus liiga palju küsimusi - tüüp läks nii närvi, et läks autost välja ja pani tobi ettenaases siis, kui see tehtud sai..
Huvitav kuidas selle avalikus kohas suitsetamisega on? EP võib seda vabalt teha, jah?
Kui rääkisin lähitulede säästmisest, siis soovitati Ziguli osta, millel olevat odavad H4 pirnid.... ?
Menetluse käigus taheti mind algul LE §180 järgi trahvida, aga paberile läks ikka 178 kirja.. ?
Juhtimisõigust tõendavat dokumenti polnud ka kaasas. Selle eest hoolitsevat paragrahv 70...
ja veel.... andmebaasis neil minu isikut tõendava dokumendi nimetust ega numbrit polevat. Huvitav kas load selleks ei kehti? See oli neil suht kindlalt ekraanil ees kuna mu pilt oli seal.... imo pole autodokumentide juures pilti vaja?
Kui §178 kohta küsisin, et mis on ääretuled, et need põlema peavad, siis selle peale tuli vastus, et udutuledega sõita ei tohi...
Võib vist vabalt udutuled ääretuledena protokolli kirja panna kuna ametnik ei tea mis need on... udukad on ju all ääres?
Veel sain teada, et udutuledega sõitmise eest võib teha 180-3000 eeku trahvi. Mulle taheti kiirmenetlusega 360eeku panna(sain jutust nii aru, et dokumentide puudumine polevatki seal sees üldse), aga lasin selle pikema variandi teha ning vastulauseks panin selle, et Viini konventsiooni kohaselt võib lähitulede asemel udutulesid kasutada... pole tegelt uurinud mis see Viini konventsioon üldse on, aga kirja pidi ju midagi panema :p ----- võibolla keegi paneb selle täpsemalt kirja, et sellest ka kasu oleks?
Eks näis mis tuleb.... Kui tuleb väiksem trahv, siis on tõestus olemas, et kõigile pannakse niisama lambist 360 eeku.
Eelnevaid rikkumisi mul aasta jooksul pole olnud, kuid sellega siuksed tüübid ei arvesta ju.
Kahju, et telefonis suuremat mälukaarti polnud. Oleks lindistama pannud :x
Siuke mulje jäi küll, et mul on mingi uhke lisafunktsioonide ja viledega auto ning sellepärast peab ekstra vihane mu peale olema. Nagu raiskaks nende aega vms... peaasi et räige liikluseeskirjade rikkumine kirja ning huligaan karistatud saaks
A noh. Sellised need nikotiinisõltuvuses vennikesed on...
tule mulle yttlema et valesti regullitudKairi kirjutas:Nonii, kõigile udukate kummardajatele- milleks on vaja neid kuradima Xenoneid omale udukatesse toppida ja siis öösel pimedal maanteel koos oma "ÜLIKIPADE" udukate ja valesti regullitud lähituleXenonitega sõita???