Peep kirjutas:
Tegin eraldi teema, et läbu vältida. Antud teema piires läbu vältimiseks on mul järgnev palve: palun siin mitte arutada compacti ja universaali lubamist või keelamist ja selle seotust kupee lubamisega, vaid ainult kas kupeed ja sedaani saab koos samas sarjas kasutada ? Kui soovite, tehke compacti ja universaali jaoks samasugune eraldi teema.
Ja räägime ikka konkreetsetest faktidest, mitte spekulatsioonidest ja emotsioonaalseid vahelehüüdeid pole ka vaja. Nagu ma ütlesin, pooldaksin ühe keretüübiga sarja aga kui pole veenvaid argumente, miks neid keretüüpe ei võiks olla näiteks kaks, siis ok.
Faktid:
- tühimass on neil võrdne standardis
- meil on miinimumkaalu sätestav sari ehk mingit kaalueelist ei saa tekkida
- teljevahe ja pikkus on sama
- kupee on 1,3 cm laiem ja 2,6 cm madalam
- mehaaniliselt on need autod sisuliselt identsed
- kereplekid on erinevad
Ainus hetkel teadaolev argument on, et kupee madalam raskuskese teeb ta konkurentisvõimelisemaks. Samas pole infot, kui palju on kupee raskuskese madalam ja mida see sisuliselt tähendab konkurentsivõime seisukohast ? Mulle tundub, et kupeel on piilarid lühemad, sest tal on tehaseandmete järgi natuke vähem pearuumi. See mõjutab raskuskeset vähe, eriti arvestades, et sarjas eemaldatakse polstrid ja katuseluugid. Teine faktor on kliirens. Juhul kui selles on erinevus, tuleks see elimineerida, sest sarjas kasutatakse sama vedrustust ja miinimum kliirensit. Seega, kas keegi suudab faktiliselt seda madalamat raskuskeset välja tuua, näiteks, et tal on mootor, sillad jms. rasked agregaadid teepinnaga võrreldes madalamal kui sedaanil, kui elimineerida vedrukõrgusest tulenev erinevus ?
Ja veelkord palun ainult fakte, see pole võistlus, et kes kõvemini kisab see võidab.
Siin on juttu sellest BMW cup-ist....325 hinna tõusu on varsti oodata

http://opentrack.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=194