Käisin kindlustuses ära peale politsei kõne ja kirjutasin seletuskirja, kus rääkisin, et ei tea asjast midagi. Kindlustusest öeldi, et üks taksojuht olevat näinud minu avariid(otsa olevat sõitnud sama värvi BMW 525le).
Siis käisin ka politseis ära, kus määrati mulle trahv 300krooni LE 91 ja 105 paragrahvi rikkumise eest. Kuna summa oli naeruväärne(Pärnu sõit läks ka rohkem maksma) ei hakanud ma seda edasi kaebama(kuigi tasunud ka pole).
Nüüd Jaanuari keskel sain kindlustusest kirja, et pean maksma välja auto remondi ja ka kindlustuse töö(12000 krooni kokku). Kuna ma ei teatanud avariist ja põgenesin sündmuskohalt. Jaburaks teeb asja see, et kuidas ma saan teatada liiklusõnnetusest, millest ma ka ise teadlik pole. See teeb umbes sama välja, et kui sõidad maanteel, saad mõnelt autolt kivi esiklaasi, kirjutad autonumbri üles ja sõber kes kõrval istus hiljem kinnitab, et jah selle auto ratta alt tuli kivi ja summa nõuab välja kindlustus sellelt kivi viskajalt autojuhilt.
Teine probleem on veel, kuna politsei tegi trahvi 20dets ja kindlustus saatis kirja 15 jaanuari paiku, ei ole mul enam võimalik teha pretensiooni politsei otsuse vastu(15 päeva oli aega ainult) Pealegi saatis ta kirjad Paide koju, kus need vedelesid mitu nädalat, kuna ma ei käi iga nädal kodus.
ja point, miks ma ei hakanud kohe protestima on siin:
Politsei 300 kroonise trahvi kviitungi peal on kirjas:
juht ei veendunud oma manöövri ohutuses parklas parkimis kohas välja sõites, tagurdas teisele pargitud autole pihta, millega tekitas varalise kahuga liiklusõnnetuse
Aga kusagil pole juttu põgenemisest vms. Tegelikult oleks pidanud ma saama sellise asja eest minimaalselt vist 3000 ja max 18000, kuna avarii paigalt põgenemine=alkoholi joobes sündmuskohalt lahkumine.
Ma jäin ootama, mida kindlustus teeb(no kes see ikka magavat karu torgiks) ja kindlustus muidugi jäi ootama mida mina teen, ootas 15 päeva ära ja siis asus tegutsema....
heh...nüüd vaatasin veel täpsemalt, tuleb välja, et kui ma oleks tahtnud 300 kroonist nõuet tagasi ajada, oleks pidanud minema pärnu ja seda kohe kindlasti korduvalt, bensu peale oleks juba 1000-ndetes pappi läinud....ajuvaba :S
et säästa 300 pean raiskama 1500??
Kahju muidugi, et kellegi BMW katki läks