gerda86 kirjutas:
teine variand on otsida kusagilt mootor. 2,5 näiteks. palju see maksab ja palju pealepanek maksma läheb. ja palju 2,5 keskmiselt bensini võtab?

Hehhe ainult mootori vahetusega sai ka nüüd ei pääseks, peale mootori vahetust tuleb autol ka pidurid teha selliseks, et need vastaksid 2.5 mootoriga autole.
Lihtsam oleks osta olnud kohe siis E30 325i
asjad, mis vajavad kohe kindlalt ümber tegemist on:
*pidurid (suht lihtne teha)
*elektrisüsteem - juhtmestik (võid asendada 1.8 juhtmestiku 2.5 omaga, kuid sellega ka asi ei piirdu, aju vajad ka teist ja palju muud tuleb ka ümber vahetada)
*väljalaske süsteem (lihtne töö)
*veermik (Lihtne, kuid samas ka raske ja aega nõudev)
*jõuülekanne (käigukast, kardaan, differ jne)
ja kindlasti on ümber teha veel vaja teisigi asju.
Kalliks läheb sul see asi, kui hakkad asendama 1.8i mootorit 2.5i või 2.5e mootoriga, kui korralikult teha siis alla 20-ne tuhande (20 tuhat oleks alles jäämäe veepealne osa, loe: jäämäe tipp, kuid mõtle mis sinna veealla jääb) ei mängi välja, sest ennem mootori peale panekut võiks teha mootorile ka remondi, juhul kui sa mootori olukorda 100% ei tea (hinna saad teada Valdeku käest, kuid ka umbes 10 tuhat ja rohkem), vahetada tihendid, klapid sooveldada, rõngad vahetada, pritsung korrastada ja veel väga palju teisigi asju mida mootoris tuleks vahetada. Tee parem enda mootor korda, on lihtsam ja kõvasti odavam, või osta kohe 325i
Uus nukkvõll maksab umbes 2000 kuni 4000. Jällegi oleneb kust osta ja mida osta, nookurid saaks mina 200 eeku tükk (ja seda uuena ja ka väga kvaliteetsena), kuid ei ole mul neid vaja. Üks hüdrotõukur maksab umbes 300.- tükk.
Natukene ka Off topicut: ennem kui selle auto ostsid tundsid minu auto vastu huvi, kui mul veel müügis oli, siis miks ei ostnud, oleksid väga ideaalses korras bmw saanud ja odavamalt ja poleks sul mitte mingeid probleeme autoga, mootor on perfekses olukorras ja ka ülejäänud auto on super heas korras. Hehh ja koos tööga, läheks sul see maksma kõik topelt kuna tegemise hind on ka kallis, ja ka töömehed tahavad ju elada.
Aga kõige lihtsam on osta endale E30 325i (DOONORIKS) millel on kere läbi omadega ja sealt saad vajalikud osad ümber lüüa oma 318i-le. See on kõige odavam variant, kuna siis ei pea sa hakkama juppe eraldi ostma ja sa ei maksaks siis ju umbes 2-3 auto hinda jupide pealt, autoga saad ju jupid kaasa.