Autoks: Bmw e36 m50b25 vanos
Proovin veel abi saada. Auto panen käima, pöörded stabiilselt 1000 peal, käiku vahetades pöörded kukkuvad koheselt alla ja jõudu ja minekut on küll ka veel. Sõidan paar minti soojaks, siis pöörded tõusevad 1300-1400 peale ja püsivad seal, ei kõigu. Käiku vahetades jäävad pöörded “rippuma” sekundiks ja alles siis tulevad alla ning kui auto juba päris soe, siis mingi hetk mingi asi nagu hoiaks autot kinni madalatel pööretel ja mingi hetk on jälle nagu parem (aga enamuse ajast siiski hoiab miski kinni). Kui pöörded juba päris üleval on kiirendades siis on selline tunne, nagu laseks lahti ja auto lendab.
Tean, et interneti kaudu pole võimalik probleemi lahendada, kuid suunata mida võiks proovida/vaadata võib ikka. Proovisin õhulugeja lahti ühendada, auto hakkas puterdama, ehk oletan et asi toimib. Olin suht kindel, et asi lambas ja panin uue Boschi lambda-ei parandanud viga. Panin uue temp. anduri-ei parandanud viga.
Sisselaske kolle on maas käinud ja visuaalselt
ei näinud küll mingeid õhulekkeid vms, kuid mingi pssst käib ikka kapoti all, kui ainult siduri pealt veerema minna. (turbot pole

Aga täna mõtlesin, et proovin ka muid andureid. Kui võtan gaasipositsiooniasendi anduri pistikust välja, siis ei muutu mitte midagi. Siin tekkis suur küsimärk. Samuti, proovisin tühikäigumoogori pistikust välja võtta-samuti ei muutnud midagi kohapeal seistes. Aga kui sõitsin pistik väljas-VOILA, pöördes kukkusid momentaanselt käiku vahetades ja üks nauditav asi kohe juures. (Kuid peale seda auto hakkas veidi puterdama kui gaas kohe põhja vajutada.)
Siit on ka minu küsimused-
Miks ei muuda tühikäigumootor midagi, kui see pistikust välja võtta, kas see võibki põhjustada kõrgeid pöördeid?
Miks ei muuda midagi gaasipedaaliasendi andur, kui see pistikust välja võtta? Ehk see ei tee drosselklappi kohati piisavalt lahti ja õhk jääb saamata ja tänu sellele miski “hoiab” autot kinni kiirendades?
Vaatasin, et on ka drosselklapi jahutus pimedaks tehtud. Kui auto äkki soojaks saab siis aju ei loe välja, et mootor on tegelikult juba soe ja peaks segu reguleerima paika ja selle asemel kütab õhku ja kütust jne pigem peale? Kas see ei saa kuidagi pöördeid mõjutada?
Minu versioon on see, et klapp ei tule piisavalt lahti soojast peast ja selle tõttu pole ka minek pole päris see, mis külmalt. Külmalt auto kiirendab sujuvalt ja jõuliselt ALATI. Aga võib vaadata ja mõelda ka väljapoole minu versioone.
Mis asi võiks nagu mõjutada ainult soojast peast, sest külmalt ta sõidab ja käitub täpselt nii, nagu peaks. Hea nüüd vähemalt see, et pöörded langevad koheselt. Kas see halba ei tee, kui sõidan ühendamata tühikäigumootoriga?
Samuti, kui kokku suruda karterituulutuse voolik, mis läheb õhulõdvikusse mis on drosseli ja õhulugeja vahel, siis pöörded langevad, ehk oletan, et seal on ebavajalik õhk kuidagimoodi. Peale pikka sõitu auto välja suretada ja 10 min pärast käima panna, siis pöörded tagasi normis.
KÕIK INFO TERETULNUD
LUGUPIDAMISEGA