Käivitamine ja parklast minemasõit toimus nagu alati masin läks käima ja kõik sujus, veidi hiljem u. 5km pärast avastasin tihedal hommikusel tipptunnil, et mootori temperatuur on tavalisest kõrgem ehk siis umbes kolmveerandi peal.
Koheselt otsisin koha peatumiseks ja viskasin kiirelt pilgu kapoti alla, radiaatori ülemist lõdvikut katsudes ei tundunud ta ültsegi mootori kohaselt soe olevat, pigem leige. Seejärel keerasin maha korgi paisupaagilt ise veel ettevaatlikult eemale hoides lootuses, et pritsib midagi välja, kuid ennäe

Esimene mõte oli kohe, et veepump tuksis.
Vaatasin siis jahutusvedelikku lähemalt ja seal sees oli näha valget ollust ja lõhnas ka teisiti(kuna kasutan molüteeniga õli, siis on sellel omapäraselt eristatav lõhn). Mootor töötas ja ei tossu kuskilt välja ei ajanud
Järeldus: õli on sattunud jahutussüsteemi , milline õnnetus, seega ka võimalik et õlikanalite kaudu jahutussüsteemi sattunud õli vb ka mõned õhumullid ei võimaldanud jahutusel korralikult toimida.
Niisiis tuleks plokikaanetihend vahetada, kuida samas on mõte ka vahetada mootori kett, kuid puuduvad teadmised selles osas, mis asju selle käigus võiks veel ära teha ja milliseid osi sinna vaja oleks tihendid poldid jne... sest üle p...e ka ei tahaks masinat remontida, ta mind hästi teeninud ja veermiku osas olen piinlikult kõik asjad korras hoidnud ning hiljem edasi müües võiksin ausalt ja kindlalt öelda, et auto on korras(suvel saan endale tööjuurest ametiauto, mistõttu 2 omamine on mõttetu).
Saaksin tööga ise hakkama, kuna olen mootoreid ka ennem lammutanud tööriistad ka olemas, kuid ei ole teadlik antud juhul nendest nüansidest mis selle mootriga võivad kaasneda.
On kellelgi kogemusi, ootan meeleldi arvamusi ka minu vea teooria kohta.
Äkki kellelgi on ka aimu osade maksumuse kohta, et saaksin eelarve koostada.
Meelis