Tere!
Probleem järgmine, järsul kiirendusel, lööb kasti avariisse, seda lapatsi põhja vajutamisel ja kickdowni tehes, sujuval kiirendusel ei kurda. Mootoriks on 2.5td 85kw. kastil õlid ja filtrid vahetatud. Diagnost ka ei näidand kastil midagi aga näitas, et mootori kiiruse andus(engine speed sensor) oleks nagu vigane. Sai paar nädalat tagasi Leho juures pritsekoguse õigeks seatud, ja mootor töötab üsna hästi. Küsimus, kas mootorikiiruse andur segats pekstes võib anda valet ifot kastile, ja kast ei saa aru sellest vigasest signaalist, ja otsustab avariiseend lüüa. Mootor töötab suht ühtlaselt, väike, väga väike pöörete kõikumine on ja vahest seistes pidur peal viskaks nagu käiku välja ka D peal. Miks ma kahtlustan andurit on see, et ma sain mingi hetk uuema selle näidikubloki, mis töötas ilusti, pixlid küll kadusid soojaga ära aga see selleks. jama hakkas siis, kui pargi peal sai mootor kogemata kuskil 4k pööreteni rebitud(väljudes läks jalg pedla vastu) ja siis lõi avariise ka kasti. sel hetkel ma panin kinni mootori ja uuestikäima ja oli ok. Aga peale seda ma täheldasin, et tahhokas jõnksub ja ei näita õigeid pöördeid, ma üritan mingi hetk video kasvõi teh, et aru saaks. Vanema blokiga seda jama pole nagu.Et kas proovida andurit vaadata või hakata kohe uut kasti otsima??
Tänud ette ka!!
E34 94. TD mootoriandurid
Re: E34 94. TD mootoriandurid
Kui tahhomeeter jõnksutab ja ei näita õigeid pöördeid siis võta originaalis enda autol olnud spidokaplokilt tagumiselt küljelt keskelt selline roheline eemaldatav ploki kivi või kuidas seda nimetadagi. No selline kahe klõpsakaga ploki küljes olev plastikutükk mille sees elektriskeemid. Vot see plokk pane enda auto peal olevale spidokale külge. Siis peaks asja korda saama. Anna siis teada kas aitas või mitte.
mina sain auto vanema blokiga, helehall taust, uuem on tumehall taust, ja need omavahel ei ühti, see mis peal oli ostes, on 90.aastast. Ja kas seal kiibil pole mitte läbisõit kirjas aint?
Seal muudki vajalikku infot. Omasin sama mootoriga 93.a viiest, seal tekkis kah pöörete kõikumine ja valetamine spidoploki vahetamisega. Panin siis vana ploki pealt kiibi uuele plokile külge ja oli asi lahendatud. See ju lihtne asi vahetada, saab kohe selgeks.
nojh, kahjuks mul see pole võimalik, sest mul need kiibid täiesti erinevad:D
katsu vahetada se (engine speed sensor) ära siis on vähe selgem pilt kus kala asub 

nojh ootangi tuutava käest seda töötavat andurit, et vaadata kas on selles asi või ei