Kas 205/70 R15 naastrehv mahub normaalselt ringi käima või hakkab kuskil vastu käima ja peaks vähe madalama rehvi valima

Tahaks võimalikult kõrget rehvi alla panna.
No mul rehvid olemas ja selle päras küll ei hakka uusi ostma et suts kõrgem kui orig.Andrus_V kirjutas:Pange originaal mõõt ikka 205/65 15"
Kasutasin ka eelmisel talvel 225/45/17 lamelle E46-l . Minu meelest oli pidamine väga hea.Ilves kirjutas: Praegusele õlikatlale olen sunnitud alla ajama 225/45/17 sest väiksem velg ei lähe alla. Eks näe, kuidas on. Sai hakkama küll aga pidamine kui selline oli üsna võõras mõiste.
Mul ees olid eelmine aasta sellises mõõdus. Täitsa normaalne oli. Rehvi enda muster oli niivõrd jama, et vahest tahtis otse minna, aga kuna taga oli siiski korralik continental, siis pääsesin talvest kahjustusteta.tafkinmeez kirjutas:e39 tehase järgi kõige väiksem mõõt on r15 205/65, ise kavatsen panna 195/65, kuna neid suht laialt ja palju parema hinnaga saada..
On keegi veel talvel oma e39ga sellise mõõduga sõitnud?
ega ainult 215 ei ole õige mõõt... 205/65 R15 on ka tehase poolt ette nähtud!Rahu kirjutas:Aga miks siis peab BMW:ga söitma kui pole raha öikeid rehvegi osta, sellest ma aru ei saa!!??kapa kirjutas:eestis teised palgad ka
Rahu-rahu, RahuRahu kirjutas:Täitsa löpp ikka milliste rehvidega te seal eestis söidate![]()
![]()
, välimus on kaa ju naeruväerne ja nii rasket autot ei ole ju möeldut nii peenikestele rehvidele mida te alla tahate panna, auto läheb ju nii vedelaks et isegi kuiva asfalti peal te ei suuda seda autot selliste rehvidega teel hoida kui mingi järsk pööre mingil juhul ette satub..
Soovitan vähemalt 215 alla panna.. VÄHEMALT!!!
Ilves kirjutas:Rahu-rahu, RahuRahu kirjutas:Täitsa löpp ikka milliste rehvidega te seal eestis söidate![]()
![]()
, välimus on kaa ju naeruväerne ja nii rasket autot ei ole ju möeldut nii peenikestele rehvidele mida te alla tahate panna, auto läheb ju nii vedelaks et isegi kuiva asfalti peal te ei suuda seda autot selliste rehvidega teel hoida kui mingi järsk pööre mingil juhul ette satub..
Soovitan vähemalt 215 alla panna.. VÄHEMALT!!!
205/65 on E39-l täiesti tehasemõõt. Talvel kuiva asfaldi peal naelkummidega niikuinii kurikarallit ei sõida. Gislaved NF3 pidas täiesti mõistlikult ka oma näiliselt kitsa mõõdu kohta. Rääkimata sellest, et lörtsisel maanteel sõites on kitsas rehv oluliselt parema pidamisega kui laiem.
Ja talvekuudel on mul küll üsna savi mis velg all on ja kuidas see välja näeb, põhiline on siiski see, et rehv oleks korralik ja auto ühes tükis kevadet näeks. Sellepärast polegi ühegi talverehviga üle 2 talve sõitnud.
Täiesti õige jutt, mis ära kipub ununema. Rehvitöökodades küsitakse ikka üsna harva, mis rõhku sisse panna ja kui keegi midagi ei ütle, siis pannakse midagi lambist. Samas peaks mu kolmesel olema täislasti korral ees 3.0 ja taga 3.5MargusM kirjutas:Selleks, et rehv vedel poleks on vaja õige rõhk sisse pumbata. Auto küljes peaks kuskil tabel olema, et palju rõhku pumbata teatud inimeste arvu korral. Selge see, et täismassi korral või üksinda sõites käitub auto erinevalt.
Ohtlik on hoopis talvel 120km/h tunnis sõita, kui lubatud ainult 90 ning kui sul veel kuus inimest autos peaks olema ja pagasnik asju täis siis tuleb ka rehvidele vastavalt rõhku juurde panna, et nad liiga vedelaks ei muutu.Rahu kirjutas:..On tehasemööt küll aga ikkagi liiga "vedelad" minu jaoks ja ka auto jaoks, seda on tunda juba 80km/h ja eriti veel kui autos 6 inimest ja pagasnik täis asju ja +120km/h sees on ja peaksid veel mingi kiire liikutuse rooliga tegema, eriti veel kui 195/70 alla panna siis on juba täitsa hullumaja ja isegi juba ohtlik nii raskele autole.
No ma ei tea kui ohtlik se siin löpute löpuks on.. Minu meelest ohtlikum on siin 80:ga söita siis jäät kindlasti rooli magamaRain530 kirjutas:Ohtlik on hoopis talvel 120km/h tunnis sõita, kui lubatud ainult 90 ning kui sul veel kuus inimest autos peaks olema ja pagasnik asju täis siis tuleb ka rehvidele vastavalt rõhku juurde panna, et nad liiga vedelaks ei muutu.Rahu kirjutas:..On tehasemööt küll aga ikkagi liiga "vedelad" minu jaoks ja ka auto jaoks, seda on tunda juba 80km/h ja eriti veel kui autos 6 inimest ja pagasnik täis asju ja +120km/h sees on ja peaksid veel mingi kiire liikutuse rooliga tegema, eriti veel kui 195/70 alla panna siis on juba täitsa hullumaja ja isegi juba ohtlik nii raskele autole.
Üldiselt on tehasemõõt 205/65/15 (äärmisel juhul ka 195/65/15) talveks ideaalne, palju parem tee keskel olevates vaaludest läbisõitmiseks.