E39 2003 istmesoojendused (nahk)
E39 2003 istmesoojendused (nahk)
Probleem juhi poolse istmesoojendusega. Selja osa läheb soojaks aga istmiku alune osa ei lähe soojaks. Arvatavasti on istmiku alune küttekeha läbi, aga kas keegi teab kuidas see istme ehitus on või kui kust otsast vahetusega alustada. Kas peab selle nahk osa kuidagi lahti kakkuma või saab istme alt sellele paremini ligi? Kusagilt olen kuulnud ,et see küttekeha on kuidagi istme külge õmmeldud? ideid?
Re: e39, 2003 touring istmesoojendused (nahk)
Kaltsusisuga pidi lihtne olema, pidavat kergesti eemaldatav olema. Aga nahkistmete puhul kuidagi jah polstri sisse monteeritud. Muidugi see info kehtib e34/e32 puhul, võib olla e39-l teisiti.
Re: e39, 2003 touring istmesoojendused (nahk)
Et soojenduselemendile ligi saada, pead ikka istme lahti lammutama. Ma olen esi istmetel vahetanud katted koos polstriga. Midagi üle mõistuse keerulist seal ei ole.
Heated Front Seat Install - complete (MANY pics), seal tegu küll e38 el. esiistmetega, aga 39 iste pm sama.
Kasutaja Günther tegi oma masina esiistmetele istmesoojenduse järelpaigaldamise.
Aga enne kui asud istet lammutama tuleb ikka kindlaks teha mis täpselt viga on.
Heated Front Seat Install - complete (MANY pics), seal tegu küll e38 el. esiistmetega, aga 39 iste pm sama.
Kasutaja Günther tegi oma masina esiistmetele istmesoojenduse järelpaigaldamise.
Aga enne kui asud istet lammutama tuleb ikka kindlaks teha mis täpselt viga on.
Re: E39 2003 istmesoojendused (nahk)
Alvaruus2,kas oled istmesoojenduse murega ka tegelenud? Kuulaks huviga kuna omal sarnane probleem.
jah tegelesin asjaga nii palju, et kakkusin istme lahti ja selgus et küttekeha temperatuuri andur on läbi. aga küttekeha on naha külge kõvasti kinni õmmeldud seega ise ma seda lahti kakkuma ei hakanud. Panin uuesti kokku liigutasin juhtmeid ja pärast autos soojendust proovides hakkas juba suitsu ja kärsakat tulema. Tundub, et viga oli ka juhtmetes, sest pärast kohendamist tekkis vist mingi lühis kusagil. Seega tuleb osta uus küttekeha ja tuleb lasta mõnel nahaspetsialistil see sinna kinni õmmelda. Pärast seda ise uuesti kokku panna. Muidugi kui ise õmblustöös kõva käpp, siis saab seda tööd ka ise teha. (soovitan ka istme alt soojenduse juhe igaksjuhuks lahti tõmmata, võib istme päris põlema panna kui soojendust sees hoida)somali kirjutas:Alvaruus2,kas oled istmesoojenduse murega ka tegelenud? Kuulaks huviga kuna omal sarnane probleem.

Natuke infot veel, et istmesoojenduse küttekehasid uuena eraldi osta ei saa. Ainuke võimalus on tellida UM-st koos polstriga ja siis on hind umbes 640 eurot. Seega mõistlikum variant on ise või kusagil lasta mõni kasutatud küttekeha asemele õmmelda. Siis jääb vahetus umbes 100 euro kanti. Tihtipeale on viga lihtsalt katkises juhtmestikus ja vb ei pea küttekeha ostmise peale üldse mõtlema.