Vabandan ette ära, kui kusagil keegi juba sama muret kurtnud, mina ei leidnud

Olen diislitega väga vähe kokku puutunud ja sorri kui mõni mu küsimus lollina kõlab

Sai hiljuti soetatud pealkirjas kirjeldatud masin. Aastanumber -98 käigukastiks manuaal ja mootoriks siis TDS 105KW.
Eelmise omaniku sõnul olla auto pikalt seisnud ja viimase 2 aasta jooksul läbisõit ainult 1000km kanti.
Proovisõidul suuri muresid ei märganud, need hakkasid ilmnema hiljem.
Esiteks, masin ei käivitu külmana korralikult, peab miski 5-10 sekundit käivitama, soojast peast läheb hetkega.
Teiseks, gaasipedaal ei reageeri vahepeal. Seda juhtub tihti ja enamasti käiguvahetusel, kui lasta gaas maha, vahetada käik ja uuesti gaasile vajutada. Uuesti pumbates võtab jõu taha.
Sai tehtud diagnostika mis näitas algselt kahte viga:
1 - Fuel delivery control valve
38 - Air mass meter
- (film)
Veakoodid sai nullitud, paari päeva pärast uuesti proovitud ja alles jäi ainult esimene, õhulugeja veakood oli kadunud.
Lähemal uurimisel selgus ka, et ilmselt turbo lekib(EGR sai maha võetud ja puhastatud, sisselaskekollektor oli musta möksiga kaetud), lisaks veel 2 pihustit lekivad(juhtpihusti ja üks veel).
Siit siis küsimus teadjameestele, kes viitsisid vaeva näha ja jutu läbi lugeda:
Millest võib olla gaasipedaali mittetöötamise probleem? Kas võib olla pihustilekkega seoses? Või probleemiks "Fuel delivery control valve"? Kuskohas see üldse võiks asuda?
Tänud ette!