e 39 jahutusvedeliku temp.

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
wwwoos
Huviline

e 39 jahutusvedeliku temp.

Postitus Postitas wwwoos »

tere
kas keegi on jälginud sealt varjatud menüüst oma auto jahutusvedeliku temperatuuri?
avastasin et mul 523el on temp. peale korralikku sõitu 102 kraadi, see ju põhimetteliselt keeb, kuigi temp.-i seier püsb keskel.
Vaadake palun, mis teil see temperatuur on ja äkki keegi teab mis on normaalne mootori töötemperatuur.
suur tänu...
Kasutaja avatar
Joel_H
Huviline

Re: e 39 jahutusvedeliku temp.

Postitus Postitas Joel_H »

wwwoos kirjutas:tere
kas keegi on jälginud sealt varjatud menüüst oma auto jahutusvedeliku temperatuuri?
avastasin et mul 523el on temp. peale korralikku sõitu 102 kraadi, see ju põhimetteliselt keeb, kuigi temp.-i seier püsb keskel.
Vaadake palun, mis teil see temperatuur on ja äkki keegi teab mis on normaalne mootori töötemperatuur.
suur tänu...
Jahutussüsteem on sooja/kuuma mootori korral rõhu all ja kui füüsika tunnis oled käinud ;), siis peaksid teadma, et rõhu all vedeliku keemistemperatuur muutub (ehk et 100 kraadi juures sul seal midagi veel keema ei hakka) :idea:
"Normaalne" sõltub eelkõige termostaadist - neid ju erineva avanemistemperatuuriga, aga kuhugi 80-95 kanti peaks üldjuhul jääma.
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

Postitus Postitas priitv8 »

Mul on ka 104°C kui soojaks on aetud.
PS see instrumentide näidiku keskasend on diagnostika järgi lihtsalt piirkond, mis nt. E34 korral vastab tembile 60°C-110°C (ehk selles vahes on seier lihtsalt kikkis).
Priit
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
wwwoos
Huviline

Postitus Postitas wwwoos »

selge
suured tänud
Vasta