aise kirjutas:mida teha, mootor M54 3.0 ja õlikulu 0,5L 200-300km peale (rahulik sõit)

mootor pole kuuma saanud minu käes, kui ta saksast kätte sain siis umbes 10 000 km sõidu järgi küsis õli, peale seda on õlivajadus järjest tihedamaks muutunud. karterituulutuse klapp on vahetatud. leket kuskilt ei ole näha, mootor on kuiv.
0,5L ja 200-300km sõitu, päris krõbe lugu. Head synt õlid põlevad üsna tossuvabalt ka.
Mul on kuri kahtlus, et mootor ikkagi lahti võtta ja vastavalt vajadusele detailid vahetada. Saaks ka lisainfot nt. väntvõllikaelte seisundi kohta jne.
Mul on E21 323 võtnud 0,5L 1000km peale, kusjuures mootori lammutamisel oli silindrite pinnad väga heas korras, mõõdud head, kolvid tihedalt sees, silindripinnad ilma kriimudeta jne. Ja õlirõngad täiesti siledad, kuigi surverõngad kõik elujõus.
Hetkel minu E39 528 sõidab minu positiivseks üllatuseks (!) täpselt 10000km (siis vahetan õli) õlivarda järgi max tasemega ja ilma õli lisamata enne õlivahetust on õlitase sama max tase. Odol 162tkm ja see on autoärikate poolt ilmselt arvatavasti keritud "sobivaks" (ostsin otse saksast tooduna).
E39 528I fjordgrau met.