Olen BMW huviline, kelle entusiasm margi vastu on oluliselt suurem kui tehnilised teadmised sellest masinast (mis on vähem kui tagasihoidlikud) ning kes sooviks pisut nõu spetsialistide/kogenenumate käest, kuidas kõige targemini oma masinat hooldada, kas see on enam majanduslikult mõttekas või oleks mõtet pigem maha müüa ja uuem versioon soetada?
Olen 2 aastat omanud 2013 aasta BMW 740d X-drive versiooni (läbisõit ostu hetkel 129000, hetkel 165000), mis on mulle selle aja jooksul valmistanud märkimisväärselt palju omamisrõõmu (masina esteetika ja sõiduomadused on tõesti suurepärased), ent ka suuri kulusid (viiekohaline summa). Välja vahetatud on selle aja jooksul tagumine õhkvedrustus, kardaan, klapikambri kaan, jahutuslõdviku ühendusmuhv, tagumine elektrikardin, tagumised reduktorpuksid... sellele lisaks mõistagi korralised hooldused - loodan, et nimetustega ei eksinud). Suures pildis oleks juba odavam soetada uus 7 seeria ma mõistan, aga olen masinast väga sisse võetud ning F01 meeldib rohkem kui G11 versioon.
Minu küsimused oleksid aga järgmised...
1.) Kas 165 000 läbisõidu juures oleks mõistlik juba vahetada mootori kett või mitte? Kas spetsialist suudaks ülevaatuse käigus suure tõenäosusega hinnata kas mul oleks vaja see kulutus kohe teha või võib sellega pigem turvaliselt autoajakirjades kirjeldatud 200 000km "maagilise piirini" sõita?
2.) Kui ma soovin seda masinat siiski säilitada, selmet siiski G11 vastu välja vahetada (või hoopis eelmise gen Audi A8 - loodan, et kohe bani ei saa selle ketserliku mõtte eest

3.) Autoajakirjas kirjutas, et F01 mudeli täiendavad probleemid pidid olema (tsiteerin)... "Väsivad TURBOD, väntvõlli laagrid (see läheks ketivahetuse käigus vist uuendamisele niikuinii), KOLVIGRUPP, PIHUSTID, KETIAJAM ja VANOSe juhtsolenoidid... küpsevad ära KLAPISÄÄRETIHENDID". Kui palju selles loetelus toodud iga elemendi vahetamine/remont maksta võiks?
4.) Kui lasta masinal ketivahetus teha, siis kui turvaline oleks lasta teha ka madala taseme "chippimine", et umbes 40hj juurde saada? Kas täiendav sõidurõõm õigustaks täiendava riski?
5.) Olen mõelnud ka 4 ukselise BMW M6 peale (üks veatuma välimusega sedaane mis kunagi tehtud on ilmselt), aga selle ülivõimsa V8 töökindlus on vist veel problemaatilisem kui 7. seerial eeldan ning 560HJ tagaveoga masin Eesti talves vajaks vist veel ühe "talveauto" soetamist.
Igatahes... kui mõni hea inimene soostub mõni minut oma väärtuslikust ajast pühendama, et nendele küsimustele oma poolseid vastuiseid pakkuda siis oleksin väga tänulik.
Lugupidamisega,
A.