Probleem siis järgmine: reedel autosse istudes avastasin, et autol jõudu pole (hoo võtab küll üles aga mitte kohe nagu peaks) 220kw asemel heal juhul 50kw alles, kuna oli vaja eestisse saada ja piletid ostetud siis sõitsin selle autoga ka laevale, laevalt maha sõites esimese asjana sõitsin tanklasse (eestis ikka natsa odavam

Laupäeva hommik: istusin autosse ja jõud kõik alles (nägu särab peas), sõitsin oma väikese ringi ära kuhu vaja ja läksin korraks panka, tagasi tulles ja autot käivitades oli taas umbes 240 hobust kuhugi jooksu pistnud

Tegime siis diagnosti ja arvuti näitas, et lambdaandur on "off" e. siis ei toimi, ostsin igaks juhuks kaks tükki, et saaks mõlemad uued, lambdad vahetatud aga tulemus sama e. poolvõrr edasi

Ok, ülejärgmine päev siis (kuna järgmine jäi teatud põhjustel vahele

Kustkiltmaalt oli minul (ei ole eriline spetsialist aga mootoritööpõhimõtet olen isegi natukene õppinud) mõistus jummala otsas. Siis me mõõtsime kas lambdani vool jõuab, et kahe valge juhtme vahel (universaalsed lambdad) peab tulema akulaadimis vool (12V-14V) ja uskuge või mitte aga vool tuleb 13, kopikatega midagi, ei mäleta enam) see tähendab ju, et taas, kas lambda viga või sealt edasi, kuna lambda oli korras (kontrollitud) siis viga on sealt edasi.
Nii järgmine teooria, kus võib viga olla on: kas tõesti katalüsaator-kui kat ei tööta (UMBES) siis lamba ka ei tee oma tööd?! seda ei jõudnud kontrollida kuna mul oli natsa kiire !
Sõitsin siis töökojast minema oma võrriga ja umbes 50km. pärast hakkas auto tõmblema sõiduajal (gaasipedaal ühes asendis), tühikäik kadus ja peale pikemat seisakut auto enam ei käivitanud (õigemini käivitus aga peale paari sekundit suri kohe välja),(ennem käivitamisega probleeme polnud, käima läks aga jõudu polnud), pikema käivita-sureta mängimise peale jäi mootor tööle aga tühikäiku ikka pole(ise arvan , et mootoritemperatuur tõusis sinna kuhu vaja).
Saan ma nüüd õigesti aru, et katalüsaatorid selle 50km said otsa?
Kui kellelgi on veel ideid siis palun andke tuld, kohe auto alla ei roni aga kuulõpus oleks hea hakata kuskilt otsast otsima hakata.