Lugesin 1-2 tundi enne teema tegemist pikalt igasuguseid teemasid igasuguste E39 isendite kohta, küll kütusekulust, ka remondist ja eelistustest jms. Enamus teemasid oli ikka 2-5 aastat vanad, mõni oli mille leidsin, kus hinnaklassist räägiti eurodes.

Otsustasin siiski teha oma teema, kuna inimestel on erinevad kriteeriumid ja erinevad kasutamisomadused.

Minu kriteeriumiteks oleks universaal, manuaal ja bensakas. Siiani kõik suured autod olnud ja enam ei oskagi väikest tahta. Diislit pole enne olnud ja nagu olen diisli omanike käest kuulnud, vajavad need natuke asjakohaseid teadmisi, eriti talvel, seega ei usalda ennast veel diisli omanikuks.
Eelistatud oleks selle sajandi isendid aga kaalun ka paar aastat vanemaid. Rahakott on suhteliselt õhuke nii auto ostuks kui ka ülal pidamiseks, seega eelistaks kindlasti väiksema mootoriga. Siiani pole enamat kui 2.0 vaadanud.
Sõidan põhiliselt pikki maid, linnas väga vähe, eelmiste autodega (ja ka praegusega) seal 10 000 - 15 000 aastas. Võimsust mul vaja pole, vaatan et üle 100kW on minujaoks niigi juba küll (eelmised-praegune 80-90kW vahel). Eks muidugi tahaks ikka väga võimast ja siis kulutaks ja keevitaks ja annaks hagu nii et tolmab

Päris võhik autode koha pealt pole, midagi ikka siit-sealt (loe: basic stuff) tean, üksikasjad juba keerulisemad. Seda tean, millega endal kogemusi on olnud, muud juba vähem.
Siiani on silma jäänud 2 kuulutust:
http://www.auto24.ee/used/1596225" onclick="window.open(this.href);return false;
http://auto.motors24.ee/vehicles/400029 ... &sort=paid" onclick="window.open(this.href);return false;
Uue auto ost on kindlasti järgneva kuu jooksul plaanis, olgu selleks siis mis on, aga nagu ka eelmise auto puhul, tahan ikka põhjaliku taustauuringu teha enne ostu küll üldiselt margi/mudeli kohta kui ka konkreetse isendi kohta. Esimeseks valikuks oli '00-'02 Galant aga minu kriteeriumitega leitud autodes oli GDI mootorid, mis minu tagamaade uuringuga tuli välja, on väga kapriisne mootor seoses Eesti saasta kütusega. Järgmine valik tuligi BMW peale, konkreetsemalt siis juba teema pealkirjas nimetatud mudelile.
Loodan, et ei rikkunud väga palju reegleid ja ootaks mõistvat suhtumist ning teemakohaseid soovitusi/nõuandeid