DVD e39-sse

Küsimused ja vastused seoses autosse paigutatava audio- ja videotehnikaga.
Vasta
jannot
Huviline

DVD e39-sse

Postitus Postitas jannot »

Tere, sooviks paigutada e39-sse (2003) DVD/Divx mängija. Autol olemas orig navi+tv. Kes annaks nõu, kuidas paigutada, või ehk keegi paigutab ära Tartus. Missugused oleks siin variandid. Tänan
Kasutaja avatar
Mulk
Huviline
Peamine sõiduk: A6 4G QUATTRO

Postitus Postitas Mulk »

Otsing abiks, korduvalt selgitatud teema.Ka ise selgitanud siin foorumis.
jannot
Huviline

ei leia otsingust ma midagi konkreetset, ja sooviks ka paigaldajat, ja üleüldse miks peab koguaeg nöökima selle otsinguga
Kasutaja avatar
Mulk
Huviline

Postitus Postitas Mulk »

Otsing selleks , et ei tehtaks samast asjast kogu aeg uut teemat.Kui otsid kas voi minu kasutja nime alt, siis olen antud asja kirjeldanud täpselt.Ja liusamine täiesti ise teostatav, paar tundi nokitsemist ja valmis.UM ist osta 4 juhtmeotsa-klemmi osa nr 61130005197.
Indrek_M
Huviline

Postitus Postitas Indrek_M »

jannot kirjutas:ei leia otsingust ma midagi konkreetset, ja sooviks ka paigaldajat, ja üleüldse miks peab koguaeg nöökima selle otsinguga
Otsinguga kulutaksid sa enda aega 5 minutit, sellise teemaga kulutad sa kõigi teiste aega. Milleks peab kogu aeg nöökima selliste teemadega?
Võiks ju kasutada iseenda ajusid ja veidi ringi vaadata foorumis - no ei jõua kümneid kordi seletada ju sama asja.
Indrek
jannot
Huviline

kuule ninatark ole meheks ja leia mulle siis otsingust vastused minu küsimustele ja mitte aastast 2005 palun!!! Soovin paigaldajat Tartus, kuna ise ei soovi nikerdada, ning mängijale asukohta leiutada. Samas paigaldaja võiks asja mängima panna ka sõidu ajal. Ja mingisse firmasse pöörduda ka ei soovi kuna viimane hinnapakkumine tehti 13000 eeku. Ja krdi kommijad ärge siis risustage teemat oma kommidega, kuna nende kirjutamine/lugemine on tõesti ajaraiskamine!
Viimati muutis jannot, 09.12.2007 11:45 01, muudetud 1 kord kokku.
Indrek_M
Huviline

jannot kirjutas:kuule ninatark ole meheks ja leia mulle siis otsingust vastused minu küsimustele ja mitte aastast 2005 palun!!!
Ära targuta. Mulk ütles sulle kust otsida. Kui laisk võib olla.
Mis neil aasta 2005 vastustel viga on? E39 on E39 nii aastal 2005 kui ka praegu.
http://foorum.bmw-club.ee/viewtopic.php?t=26677
Indrek
Indrek_M
Huviline

jannot kirjutas:kuule ninatark ole meheks ja leia mulle siis otsingust vastused minu küsimustele ja mitte aastast 2005 palun!!! Soovin paigaldajat Tartus, kuna ise ei soovi nikerdada, ning mängijale asukohta leiutada. Samas paigaldaja võiks asja mängima panna ka sõidu ajal. Ja mingisse firmasse pöörduda ka ei soovi kuna viimane hinnapakkumine tehti 13000 eeku. Ja krdi kommijad ärge siis risustage teemat oma kommidega, kuna nende kirjutamine/lugemine on tõesti ajaraiskamine!
Minu meelest võiks teema ära lukku panna. Selleks, et saada vastuseid, tuleks ka elementaarset viisakust omada mitte paukuda.
Kui sa ise paigaldama ei hakka siis milleks uurida kas ja kuidas ... mine www.serwend.ee ja sulle pannakse see dvd-mängija autosse. Sa loodad, et keegi tahab sellise suhtumisega tegelasele hakata mingit tööd tegema võileivahinna eest? :lol:
www.alarm.ee võid ka uurida.
Indrek
jannot
Huviline

uskumatu selleks, et anda nõu leitakse ikka aega enda mina kuulutamiseks. Kus serwend asub tean ma isegi, ja kui mul soov kuskil kallis firmas oleks midagi paigaldada ma ju siia foorumisse poleks nõu järele pöördunud, eks ole. Ma ise ei ole autoelektrik ja seega ei hakka ma ise kuhugi kruvikat vahele suruma. Viisakas inimene , kui tal poleks midagi asjalikku soovitada , ei hakkaks nokkima teab mille kallal. Tänan tähelepanu eest.
Kasutaja avatar
Mulk
Huviline

Postitus Postitas Mulk »

Viisakust voiks tõesti olla.Võiksid ka mainida on sul endal olemas dvd voi mitte? On sul touring või sedaan? Dvd läheb samma kohta ,kus muudki asjad taga(navi, cd jne). Ostad dvd, seal juhtmed olemas, lisa vaja mis ma enne üylesin ja natuke nokitsemist.Tv-videomooduli pistiku skeemi leiab ka otsingut kasutades, kuhu yhendada audio-video otsad.Tv free vabaks tegijaid leidub samuti foorumist.
Aga kui ise viitsimist pole ka mitte foorumist näpunäidete otsimiseks siis paigalduseks vastavad firmad, kes ka teenuse eest raha tahavad.Ise tehes kulu umbes 1400 krooni koos dvd alates.
jannot
Huviline

dvd mängijat pole. Ei tea isegi missugust paigaldada, tavalise dvd mängijaga läheb vist jamaks, plaadivahetuseks ja mängima panemiseks peab siis ronima pagassi jne (kui pult olemas, siis iseasi). Autoks touring. St kui paigutada sinna navi dvd alla, siis mingeid juhtmeid lisaks kuhugi enam vedama ei peagi w.
Kasutaja avatar
Mulk
Huviline

Postitus Postitas Mulk »

Dvd mahtus mul touringul cd boxi taha, kui on tehase hi-fi siis vist ei mahu, navi lugeja alla ka peaks mahtuma, sealt vaja vedada audoi-vido juhe tv-vidomooduli mis on selle väiksema plate all pagasi pohjas(plate on poltide, mutritega kinni)Voolu juhtme vead aku poolepeale, votad plussi juhtme mone suurema juhtme alt peale kaitset(tel. näiteks) ja massi kerekyljest massi kinniude alt(pruunid juhtmed kerekuljes, poldi all) Dvd -l olemas puldisilm juhtme otsas selle vead lähemale salongi, plaati pead tagant vahetama muud toimingud puldiga.Dvd vaatamiseks av kanal tv valikus.
jannot
Huviline

veidi arusaamatuks jääb veel missugustesse aukudesse need 4 klemmi torgata tuleb? Ja kui tahta stereo heli siis ikka mingi plokk vahele veel w? autol ei ole vist tehase hifi, taga on aint navi dvd.
Kasutaja avatar
Mulk
Huviline

Postitus Postitas Mulk »

Peast ei mäleta aga seda skeemi- (sinise ja valge pistiku) pilti ja pinnide seletust leiab siit kuskilt otsinguga voi kindlasti ka googlest.Sealt näha kuhu kohta need audio.video pluss ja miinus otsad tulevad.see suur pistik käib lahti ja seal tyhjad kohad kuhu need otsad panna, klops pistik tagasi kokku ja tv-video mooduli kylge.
Kasutaja avatar
Mulk
Huviline

Postitus Postitas Mulk »

jannot
Huviline

see on nüüd selge, aga kuidas ikkagi heli oleks võimalik stereosse saada?
Kasutaja avatar
Mulk
Huviline

Postitus Postitas Mulk »

stereo häälega keerulisem ja kallim, pole sellega ise tegelenud.Pisut lugenud saksa foorumitelt, kuid konkreeetselt ei oska kirjeldada asja.Ise leppinud monoga.
jannot
Huviline

Suured tänud mulgile õpetuste eest!
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

Postitus Postitas priitv8 »

Pmst stereoheli jaoks on kaks võimalust:
1) CD-boksi sisend
2) Aux-In sisend (olemas BM54 raadiol alates 09/2002)

NB! selleks, et raadio üldse oleks nõus CD sisendile lülituma ja seal ka püsiks, peaks boksi enda i-Bus-i külge jätma, ainult audio tuleks lahti ühendada.

Kokkuvõttes: Aux-in tundub kõige parem lahendus. Kuna Sul auto on 2003, siis võiks juba ka sobiv raadio olemas olla. Selleks, et Aux-In valik raadio Mode nupu alla tekiks, on vaja soetada Aux-in kaabel (või ise selline valmistada - nt. punktis 2 näidatud skeemi järgi: http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showth ... adid=97606).

AGA, sel puhul pead loobuma VM video-in sisendi kasutamisest (seda valides lülitab VM audiosisendi alati Video-In peale ja see on mono!) ja söötma pildi VM-i tagurduskaamera sisendist, selle pilt pannakse monitoris teise pildi peale aga heliallikat ümber ei lülitata.
Probla selles, et tagurduskaamera sisend on NTSC! Aga kui Su DVD mängija ka PAL-i pildist NTSC suudab teha, siis ei tohiks raske olla.

Siin on mitu teemat selle kohta:
http://www.e39-forum.de/search.php?searchid=617705
Priit
540iX 240kW/450Nm, aga ikka pooled silindrid puudu!
jannot
Huviline

paraku nüüd juba läheb minu jaoks keeruliseks. Cdboxi taga ei ole, on ainult navi dvd ja kõik.
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

jannot kirjutas:paraku nüüd juba läheb minu jaoks keeruliseks. Cdboxi taga ei ole, on ainult navi dvd ja kõik.
Nu a raadio peab ju ka olema? Tolle küljes ongi kõik need audiosisendid (tape, CDC, TV, phone, aux). Sest raadio kommuteerib kogu audiot.
Sõltuvalt nüüd raadio valmistusajast võib tal nt Aux-In ka puududa. Aga mulle jäi mulje, et jutt käib 2003 autost.
Priit
jannot
Huviline

aga siis jääb arusaamatuks, milleks müüakse neid 5 tonniseid adaptereid, kui tegelikult on pildi ja heli saamine suht lihtne. Segaduses.
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

Enamasti lihtsalt inimesed ei jaga tehnikast suurt midagi.
Ja arvesta, et sellised raadiod tulid juba 1994 E38-ga, aga Aux-in saadi külge alles 09/2001. Niisiis liigub päris palju autosid ringi, millel ei olegi muud võimalust kui CD boksi sisend.
Priit
jannot
Huviline

tänan, nüüd ainult on vaja norm divx mängija (puldiga) leida ja hakkangi katsetama. :)
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

Veel tuli meelde: veendu, et Su auto VM-l ikka tagurduskaamera sisend ka olemas on. Kui plaanid seda kasutada, muidugi.
Priit
jannot
Huviline

see peaks olema siis VIDEO IN RV CAMERA, kui õigesti aru saan. Aga kas ntsc ei mängi siin mingit rolli, kas divx mängija näitab ikka korralikku pilti?
http://www.car-amp.de/55_knowledgebase/ ... /index.php
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

jannot kirjutas:see peaks olema siis VIDEO IN RV CAMERA, kui õigesti aru saan. Aga kas ntsc ei mängi siin mingit rolli, kas divx mängija näitab ikka korralikku pilti?
http://www.car-amp.de/55_knowledgebase/ ... /index.php
Seesama jah.
NTSC mängib samuti rolli, sest on hoopis teine pildi- ja värvistandard, kui PAL või SECAM. Aga seda peab siis DVD mängija ostmisel nõudma, et ta ka euroopa (PAL) plaate nt. ameerika televiisoril mängiks.
Priit
jannot
Huviline

nii okey, võtan selle ka kindlasti arvesse mängija soetamisel. Üks küsimus veel , kui tuua mängijast välja IR vastuvõtja e silm ca 2 meetrise juhtmega, kui suur on oht , et see oluliselt võib halvata selle tööd? Või siis aint katsemeetodil w?
Kasutaja avatar
priitv8
Huviline

PS. Tagurduskaamera jaoks on veel oluline sinises pistikus Pin17!
Tavaliselt on see ühendatud tagurpidikäigu lülitiga ja kui sinna massi anda, peaks VM pildi kaamerale ümber lülitama.
Priit
jannot
Huviline

Lõpuks sai siis see DVD mängija ka paigutatud, töötab perfektselt. Kuid jah ainuke suur miinus on ikkagi mono heli.
Kulu: DVD/DivX mängija 1900 eeku + Pin otsad 4tk, 70 eeku + kaabeldus ca 40 eeku + mõned õlled.
Tänan kõiki nõuandjaid!
PS Kui kellelgi on veel häid ideid stereo heli saamiseks, andke palun teada. Samas foorumis kõlanu jäi mulle veidike ikka arusaamatuks (mõtlen stereo heli kohta). Raadiol on taga kaks analoogset pistikut nagu videomoodulilgi nii, et eelpool mainitus pistiku skeem ei sobi.
Vasta