Ok, ma annan kah oma paar grammi õli tulle.
Ma olen enda puhul täheldanud, et suudan sõita küttekulu keskmiseks umbestäpselt sama, mis teised "ökosõitu" harrastavad inimesed. Kas seejuures ökotan? No ega vist.
Minu puhul on huvitav element see, et vajadusel vajutan auto piirajasse, teisel momendil lasen aga rahulikult käik sees mitusada meetrit kulgeda. Igasugune käiguga/piduriga pidurdamine ei tohiks olla juhil raudreeglina "5-4-3-2-pidur. Kõige olulisem on olukorrataju. Kui on olukord, kus vajutamine lihtsalt ei oma mõtet (a la 250 meetri pärast istud järgmise auto sabas oodates rohelist), siis ei vajuta ka, kulgeb lihtsalt vaikselt edasi.
Oluline märksõna on sujuvus- selleks aga peab olema hea oskus liiklust hinnata ja sellele vastavalt reageerida. Seda peab aga suutma teha rohkem kui 50 meetrit enda ette, teatud kohtades tuleb oluliselt kasuks ka reaalse asukoha tundmine. Paljud juhid linnapildis sellele tasemele kunagi ei küündi ja ega ei pürgigi...
Lisaks ei lase mina kunagi käiguga pidurdades pöördeid alla sellise, et auto sellelt pöördelt normaalselt edasi ei suuda minna (praeguse masinaga kusagil vahemikku 1400-1600), välja arvatud juhul, kui ma tean kindlalt, et pean peatuma. Vastasel juhul olen kolmanda käiguga kusagil 1200 pöörde peal, kus R4 kahte tonni enam eriti edasi ei vea ja järsku tekib võimalus edasi liikuda ja ma olen tegelikult ennast juba "üle ökotanud", kuna pean edasi liikumiseks käigu üles vahetama, mis ei käi enam ökosõidu raamidesse. 800rpm peale lasta nagu keegi mainis... nomaitea, 100kw+ R6 diisliga ehk küll jah. Bensukal tõmbab 900 pealt ahmima juba.

Taksojuhid sõidavad ökolt? Need raipenahad on tavaliselt kõige kõvemad kiirendajad linna vahel üldse. Klientidega sõidavad vähe rahulikumalt.