mnjaa, kui inimesele on pandud seasüda või sydamestimulaator siis ta ka pole enam inimene vaid robocop või paha roheline elukas

Arnott on väga hea, teevad koostööd Continentaliga. Päris mitmetele soovitanud, 150k on läbi uhatud küll ja veel.wtf kirjutas:No nagu näha, siis originaal ei kesta ju.. Alternatiive pakutakse ka tugevdatud variante jms. Välismaa BMW foorumitest leidsin, et näiteks Arnott'i patju on kiidetud.
Teatavasti üks mootoripadi saab vähemalt 2x rohkem peksa, kui teine.Oliver.L kirjutas:Tore, et omanik auto korda sai. Aga seletage palun mulle üks asi lahti. Milleks vahetada asju ühe kaupa? Et kui üks amort lekib ja teine mitte, siis vahetame ainult lekkiva amordi ära? Või kui sisemine klots on okei, aga välimine mitte, siis vahetame ainult välimise klotsi? Või nagu üks mees siin foorumis, vahetas igaks juhuks ainult ühe mootoripadja ära.. Saan aru, et antud hetkel võib ju see teisel pool olev padi töötada, aga kauaks või I dont get it.. Sorri mehed.
WhoIsTheMaster kirjutas:Mis on ttsysi reaalne haridus? Millega sa päriselus leiba teenid kui küsida võib, vastamine pole kohustuslik muidugi.
Mul on tunne et sul pole tegelikult aimugi reaalsest tootmis protsessist.
Esiteks paneks paika, mis on need elutähtsad detailid auto juures, mille kohta ttsys ütleb- must be OEM toode.
Ma eeldan et siinkohal käib jutt, peamiselt veermikust- õõtsad, käändmikud, piduritesüsteemid, roolimine.
Teeme diili, sa hangid kuskilt originaal B osad ja sama tootja päris originaal osad esindusest. Võtab kohe kümme kontrollgrupi tarbeks. Kümme ühest, kümme teisest. Mina organiseerin kas siis Tehnika kõrgkooli või ülikooli laborisse pääsemise, kus vaatame detailid läbi. Kõigepealt inspekteerime röntgeni/ultraheli, pöördvooludega, kapilaarkatsega ja raadiograafi abil materjalide struktuuri ning deffekte. Ja ohei, ära loodagi sealt leida ideaalselt K12 kristalltruktuuri, sealt tuleb kindlasti mikromõrasid, räbupesasid, ebaühtlaselt tekkinud tardlahust. Ideaalselt struktuuri pole olemas.
Järgmiseks võtame ette tiheduse määramise vannitamis meetodil. Siis hakkame purustama. Teeme katsekehad tõmbeteimi ja löökpaindeteimi jaoks. Piduriketastest tõmbeteimi jaoks katsekeha veidi raske teha, pigem vist isegi lihtsalt ei saa, kuna ühtlane pind liialt õhuke selleks. Kontrollime materjalide kõvadest, Hardnes Brinelli, Hardnes Vickers Ja Hardnes Rockwel skaaladel.
Teeme detailidest mudelid. Teeme FEM analüüsi nende detailide sitkusele, jäikusele ja deformatsioonidele.
Ehk on sul mõni huvitav katse ka omaltpoolt lisada?
Kui katsetes selgub et sul on 40% või rohkemal määral õigus(OEM osad on parema kvaliteediga) maksan kogu nalja omast taskust kinni.
Kui aga rääkida jätkuvalt oem ja järelturu detailide erinevusest, siis ma pole veel kuulnud, et mingi õõts vms. lambist järgi annaks(poolduks). Või seetõttu ongi pidevalt uudistel pealkirjad "BMW kaotas juhitavuse?" Ei, mitte juht ei ole süüdi, bmw kaotas juhitavuse ja just seetõttu, et ei kasutatud kvaliteetseid kontrollitud originaal osasid?
Vene ajal oli inimestega seotud masinate varutegur korda kolm. Tänapäeval veidi vähem, kahjuks ei ole autoehitus insener, ei oska öelda neid varutegureid. Aga kui vaadelda pambusesse sodiks sõidetud autosid, siis sillad on siiski enamjaolt korras.
Kasutatakse B kategooria oem osasid nii rahvasprindis kui ka tavaliikluses. Esinduse OEM varuosade õigustamist turvalisuse eesmärkidel on lihtsalt overkill.
Kõik kehva kvaliteediga tooteid lihtsalt kulub kiiremini läbi, aga mitte ei lähe puruks, ehk siis kuluvad/väsivad õõtsapuksid, kettad lähevad kõveraks jms. Kuid nad ei lähe katki, piina palju tahad (eeldades ei piinamine ei täenda 200jaga seina sõitmist).
ttsys suhtumine järelturu varuosadesse on sarnane mida öeldi kunagi programeerijate kohta "Kui ehitajad ehitaksid maju samamoodi nagu programmeeerijad programmeerivad, siis esimene linnuke kes kohale lendaks ja maja nokaga taoks, lükkaks maja pikali".
Ei kallis laps, ei see olukord ei ole nii hull.
90% meie teedel liiklevates sõidukitest on palju hullemas seisukorras, kui seda saaks olla korraliku B varuosa kasutades. Kahjuks kallist B'd ei taheta eriti panna, enamik topib ikka kõige odavamat.
Selle asemel, et manitseda inimesi kasutama mõttetult kalleid A varuosasid, tuleks õpetada inimesi üldse autosid hooldama. Paljud ei tea mida tähendab 5+aastat vana pidurivedelik pidurisüsteemis. Alustame ikka algusest.
Ma ise olen pärjatud masinaehitus inseneri diplomiga, ning töötan ka vastava alamerialaga ettevõttes. Ettevõte kus hetkel töötan toodab nii suuri konstruktsioone kui ka tuhandike täpsusega pisidetaile nii tuulegeneraatoritele kui ka nafta puurtornidele ja usu mind, seal on nõuded kvaliteedile oluliselt suuremad kui mistahes BMW'l. Kukub üks puurtorn merel kokku on looduskatastroof.
Ja sa pole endiselt vastanud minu väga-väga olulisele küsimusele.
Kus oli BMW tohutult täpne kvaliteedi kontroll, kui nende sõidukitele paigaldati ELUOHTLIKE TAKATA TURVAPATJU, mille tõttu kaotasid elu paljud kaasmaalased. Kus oli see tohutult kõva kontroll, vastad sa mulle?
Kui sa ei suuda vastata mulle, siis ole mees ja tunnista oma äpardunud katset. Väike 10 minutit häbi ja asi on unustatud. Mitte ära ole nagu Siim Kallas kes 20aastat hiljem peab ikka veel ajusid piinama küsimusega, mis ikka VEB fondis juhtus. see 10 minutit piina ja väike häbi on kokkuvõttes palju valutum kui et 20 aastat vaikselt sütel hõõguda.
Järelikult bemmil info puudub, sest ma tean väga täpselt ühte siinset kaasfoorumlast, võib öelda et võrdväärsest ttsysiga, kelle auto kutsuti ka takata turvapadja äparduse tõttu esindusse. Kus selgu, et tema autol siiski just seda deffektiga takata turvapatja polnud.ttsys kirjutas:
See käib ka pankrotistunud Takata kohta ehk see sama raw material traceability on see, mille alusel kõik autotootjad teavad vin tasemel, millised sõidukid on/olid nakatatud. See käib iga detaili kohta OEM tasemel
Maario80 kirjutas:Tracebility on enamus toodete moodulitel selleks ei pea bmw olemaja seda sama teksti mis räägid teeb iga lugupidav firma
Enamus normaalsed firmad suuduavad oma juppide tehase kindlaks teha ja partii ka välja võtta
kui seda bmw ei suudaks oleks asi ikka väga jama
![]()
sorry rohkem teemat ei risusta.
WhoIsTheMaster kirjutas:Järelikult bemmil info puudub, sest ma tean väga täpselt ühte siinset kaasfoorumlast, võib öelda et võrdväärsest ttsysiga, kelle auto kutsuti ka takata turvapadja äparduse tõttu esindusse. Kus selgu, et tema autol siiski just seda deffektiga takata turvapatja polnud.ttsys kirjutas:
See käib ka pankrotistunud Takata kohta ehk see sama raw material traceability on see, mille alusel kõik autotootjad teavad vin tasemel, millised sõidukid on/olid nakatatud. See käib iga detaili kohta OEM tasemel
Nii et molekuli tasemel teadmised my a**.
A ja üks tähelepanek veel "counterfeit" toodetest. Tõlkes tähendab see võltsingut, mitte b varuosa. Võltsingut võin mina ka teha ja öelda et tegemist on a'la originaal tootega.
Lingitud dokumenti süvenen aga õhtul kui koju jõuan.