Imelik krääks E36-l
-
- Huviline
- Peamine sõiduk: E30
Imelik krääks E36-l
No targad aidake, milles asi ehk mis hakkab läbi minema.
Asi nimelt selline, et süüte sisse keeramisel käib imelik krääks, kostab nagu juhipoolt kuskilt esiratta koopa juurest. Ja ei kosta alati vaid siis kui ise tahab. Sellepärast ka väga raske leida kohta kus ta täpselt tuleb ja mis seda tekitab.
Ja veel üks küsimus palju uute naelkummide sissesõit on olen kuulnud 500km ja 1000km. kumb see õige võiks olla.
Tänud kõigile aidata saavad.
Autoks siis E36 325i
Asi nimelt selline, et süüte sisse keeramisel käib imelik krääks, kostab nagu juhipoolt kuskilt esiratta koopa juurest. Ja ei kosta alati vaid siis kui ise tahab. Sellepärast ka väga raske leida kohta kus ta täpselt tuleb ja mis seda tekitab.
Ja veel üks küsimus palju uute naelkummide sissesõit on olen kuulnud 500km ja 1000km. kumb see õige võiks olla.
Tänud kõigile aidata saavad.
Autoks siis E36 325i
Oot, mis ajast (siduri)survelaager esiratta juures asub. Siduri survelaagri ära kukkumisel peaks see kogu aeg lahutamisel häält tegema.
Mul samuti pärast pikemat seismist kohalt ära minnes käib nö kääks esiratta juurest läbi. Nädalavahetusel plaanis autoga rohkem tegeleda ja üles tõsta, ehk saab pihta kes sinna pesa teinud on.

Mul samuti pärast pikemat seismist kohalt ära minnes käib nö kääks esiratta juurest läbi. Nädalavahetusel plaanis autoga rohkem tegeleda ja üles tõsta, ehk saab pihta kes sinna pesa teinud on.

-
- Huviline
Nonii paistab, et kõigil siis kääksub juba liikuma hakates ...
minu murele tundub ei tea keegi vastust, OK täpsustaks siis natuke oma aruga, kääks tuleb süüte keeramisega, mitte veel starterit andes ehk loogiliselt võttes teeb mul selle kääksu mingi pump mis voolu taha saab.
mis pagana pump seal kandis siis võiks asuda - juhipoolse esiratta koopa juures. autol ka kont peal täpsustuseks.

mis pagana pump seal kandis siis võiks asuda - juhipoolse esiratta koopa juures. autol ka kont peal täpsustuseks.
Mul on täpselt samamoodi, et kui seista töötava mootoriga ning uuesti mõne aja pärast liikuma hakata, siis "kääksu" ei ole. Kui aga jätta auto seisma kasvõi viieks minutiks, siis kohalt minnes kostub jälle seesama "krääks". See kostub kuskagilt juhipoolse esiamordi juurestOlts kirjutas:Sama siinAsi käib nagu siis kui masin kauem seisnud on, soojalt ei tee.

Ootan tarkade nõuandeid, aitäh

..:: E36 320i M50 Passenger Vehicle ::..
Teema alustaja võimalikuks kääksuks võiks arvata ABS'i pumba, mis jääb mälu järgi samuti vasakule esimese ratta juurde. Puudub küll kogemus, kuid olen nagu sihukesest asjast kuulnud, et enne koolemist hakkab miskit "rääkima"?! Kuid siduri survelaager, kui hakkab ära minema, teeb häält (sahiseb-kõhiseb) ilma käiguta töötava motoga, siduri lahutamisel kaob hääl ära! Kui kohalt võttes kääkab, siis ilmselt veermikul probla (laager, piduri suport kinni, mis iganes).
-
- Huviline
Nii ta on jah, ma ka seda krääksu uurinud ja tõesti seda krääksu teeb ABS pump. Kusjuures tundub, et sellele krääksule hakkab tagajärg ka jõudma
nimelt ABS on imelikult käituma hakanud. Vahel teeb nii et väikse kiirusega pidurdades (suht nõrgalt) lööb täiega ABS-i taha kuigi rataste plokeerimisest pole veel haisugi. Ning tekkis ka pidurdamisel rooli värin - mida proovisin lahendada piduriõli vahetuse ja andurite puhastamisega. Mis iseenesest natuke aitas, mingiks ajaks aga asi jälle väristab. ABS lahti ühendades värin ka lakkab. Ja mis kõige naljakam olen paar korda tähele pannud, et vihmaste ilmadega nagu ei värista rooli pidurdamisel.