Niisiis, panin mingisuguse marsruudi paika:
Tallinn - Palanga - Neringa - Ristimägi - Kaunas - Vilnius - Tallinn
Need olid kohad, mis mulle internetiavarustes silma jäid ja mis tundusid olevat üsna huvitavad kohad. Neringale saamiseks tuleb kasutada ka praami.
Tegin siis natukene arvutusi ka rahalisteks plaanideks:
Võtsin keskmiseks kütusekuluks jämedalt 10L/100km.
Marsruudi pikkuseks jämedalt 2000km
See teeb kütusekuluks kokku 200L mis tähendab keskmiselt kolm paagitäit kütet umbes ja kui võtta kütusehinnaks 1,3 senti liitri kohta siis tuleb see 260 euri kütte peale.
Söömine ja joomine on igaühe enda vabal valikul aga noo ütleme, et laias laastus mingi 200 euri nägu äkki, kuigi ma poleks kindel, et keegi sellise summa eest sööb selle aja vältel.
Kiirteid ega midagi seal minu teada ei ole, seega peaksid puuduma ka teedemaksud neil teedel.
Maksab aga praamisõit, kuid selle hinda ma ei tea, aga kahtlen et see üle 20 euri auto kohta tuleb.
Ööbimisega on nüüd selline lugu, et odavamalt läbi ajada, siis ma arvan et oleks mõistlik ööbida telkides. Kuna tripp oleks mööda mererannikut siis neid telkimisalasid ikka leidub ma usun. Kellel on universaalkerega auto võib ka autos magada.
Päevaga võiks ära sõita üks 400-500km ma arvan, pole mõtet üle pingutada ja see vahe tundub olevat paras selline vahemaa, et saab ka aegajalt peatusi ja ka kõrvalepõikeid teha, et natuke ringi vaadata ja maad uurida.
Asi võiks aset leida ehk 10-16 august, siis peaks olema palgapäevad ja asjad ära olnud ning suve lõpp oleks paras aeg veel viimaseks lõõgastuseks.
Selline on igatahes minu nägemus asjast, mis kindlasti vajaks ka palju täiustusi jms.