E30 | Undab

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
Tanel_P
Huviline

E30 | Undab

Postitus Postitas Tanel_P »

Pärast mootorivahetust ühes töökojas on mul selline tunne, et mootorimüra oleks nagu tunduvalt suurenenud. Täesti tavaliste käikudega (4. käik 60 km/h juures ning 5. käik alates 90 km/h juures) teeb mootor sellist madalat müra nagu oleksid pöörded liiga madalad ja mootor undaks. Kuigi enne selliseid probleeme ei olnud. Heli sarnaneb sellele, kui mootoriga kiirust pidurdada. Võibolla mulle ainult tundub, aga bensiinikulu on ka suurenenud, kuigi mootor sai pulkadeks võetud ja kõik tihendid vahetatud jne.

Nüüd siis küsimuse juurde. Mis teile tundub, et võib häda olla? Kas peaks pöörduma uuesti sama töökoja juurde või viima kuhugi teise, näiteks Westlandi? Meistrimees ütles, et süüte ja klapid reguleeris kõrva järgi.
Autoks on siis seesama, mis allkirjas. :idea:
alts20
Huviline

Postitus Postitas alts20 »

päris kõva mees kui kõrva järgi klappe regullib aga noh see selleks tegelikult kui ka rõngad vahetati siis peakski nagu algul rohkem bena võtma mis hiljem normaliseerub
Kasutaja avatar
kimmo
Klubiliige - admin
Peamine sõiduk: BMW 530d xDrive

Postitus Postitas kimmo »

vaata üle näiteks väljalaske kollektor - kas kollektoritihendid pandi ikka uued pärast mootori vahetust?

Kõrva järgi on kentsakas klappe reguleerida...
Bemaripoiss13
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas Bemaripoiss13 »

vaata üle näiteks väljalaske kollektor - kas kollektoritihendid pandi ikka uued pärast mootori vahetust?
... et mis need tihendid nagu muudavad ? Mitte midagi !!!
Kui sealt vahelt ka miskit kasvõi natukenegi " susiseb " siis oleks ju ka kärsakas saongi tunda !?
Aga see , et millest mootor undab , seda ei saa siin ju lahata . Tunduks naljakas kui keegi hakkaks kirjateel arstiga end ravima ...
Mõelge ise , mõnda asja enne kui soovitada midagi tuleks ise kuulata või siis uurida , ei ole ju mõtet lambist vigu pakkuda ...
Kus juures ma ei kirjutanud seda juttu siia paha pärast üldsegi mitte vaid see võiks olla mõtteaineks .
Viin on hea ...
Tanel_P
Huviline

Aitäh vastajaile, ootan veel arvamusi!
Pilte kapoti alt (värskeid) leiab http://foorum.bmw-club.ee/viewtopic.php?p=141467#141467

Aga kõigile küsimustele pole veel vastust saanud. Olen ka plaaninud Faktosse autot viia, seal korraga saaks kahele kärbsele pihta - pidurite stend ning klapid-süüde.
Viimati muutis Tanel_P, 26.11.2005 15:58 14, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
kimmo
Klubiliige - admin
Peamine sõiduk: BMW 530d xDrive

Postitus Postitas kimmo »

Bemaripoiss13 kirjutas:... et mis need tihendid nagu muudavad ? Mitte midagi !!!
Kui sealt vahelt ka miskit kasvõi natukenegi " susiseb " siis oleks ju ka kärsakas saongi tunda !?
Tihendid muudavad paljutki - näiteks tihendavad. Õhuleke summutisüsteemis seletaks ka suurenenud kütusekulu.

Eeltoodud postitus oligi soovitusena kirja pandud mitte diagnoosina.
Tanel_P
Huviline

Nii sisse- kui väljalaskekollektoril said tihendid vahetatud. :roll: Ja Kimmo kaitseks ütlen seda, et loomulikult ei saa nõnda midagi kindalt öelda, aga pakkumisi ma just ootangi, et midagi Westlandis näiteks öelda, kuna mul endal pole õrna aimugi, mis nüüd häda tal on. :roll:
Tanel_P
Huviline

kimmo kirjutas:
Bemaripoiss13 kirjutas:... et mis need tihendid nagu muudavad ? Mitte midagi !!!
Tihendid muudavad paljutki - näiteks tihendavad. Õhuleke summutisüsteemis seletaks ka suurenenud kütusekulu.

Eeltoodud postitus oligi soovitusena kirja pandud mitte diagnoosina.
Kusjuures, summuti lekib vist siit-sealt jah. Bensiinikulu huvides oleks tarvis see ka üle vist vaadata? No ka sedagi saab Faktos. :)
Bemaripoiss13
Huviline
Kontakt:

Noo ! Sellised pisikesed praod kui tihendite vahel ei muuda küll eriti midagi , siis ei ole need enam praod vaid lausa augud ...
Mul kukkus kah autol sumpa pütt ootamatult tagant vot alles siis suurenes kütusekulu . Sellisel juhul kui peaks esinema tihendite vahelisi " lekkeid " peaks neid olema terve perssetäis - tihendatavaid kohti ma mõtlen ... Loogiline ju ?! See sumpa peaks olema siis kui sõel ... kohe nii , et enam mitte mingit vastulööki poleks ...
Viin on hea ...
Tanel_P
Huviline

Sumpa lekib ainult paarist kohast, pükste juures näiteks ja ainult tihendi vahelt.
Bemaripoiss13
Huviline
Kontakt:

See selleks aga undamine kust kohast see siis nagu kostub ? Sumpa saab üle alati keevitada , ei ole eriti keeruline kui just eri roostes pole ...
Viin on hea ...
Tanel_P
Huviline

Ei, sumpa on tõesti ainult nati keevitamist, muidu korras. See madal undamine kostab nagu alt, mitte eest mootori juurest. Kogu kerest käib läbi selline madal undamine.
Tanel_P
Huviline

Re: E30 | Undab

tanelp kirjutas:Pärast mootorivahetust ühes töökojas on mul selline tunne, et mootorimüra oleks nagu tunduvalt suurenenud. Täesti tavaliste käikudega (4. käik 60 km/h juures ning 5. käik alates 90 km/h juures) teeb mootor sellist madalat müra nagu oleksid pöörded liiga madalad ja mootor undaks. Kuigi enne selliseid probleeme ei olnud. Heli sarnaneb sellele, kui mootoriga kiirust pidurdada. Võibolla mulle ainult tundub, aga bensiinikulu on ka suurenenud, kuigi mootor sai pulkadeks võetud ja kõik tihendid vahetatud jne.

Nüüd siis küsimuse juurde. Mis teile tundub, et võib häda olla? Kas peaks pöörduma uuesti sama töökoja juurde või viima kuhugi teise, näiteks Westlandi? Meistrimees ütles, et süüte ja klapid reguleeris kõrva järgi.
Autoks on siis seesama, mis allkirjas. :idea:
Siin on veel vastamata küsimusi. :(
Tanel_P
Huviline

:?:
Tanel_P
Huviline

Ma kardan, et tahhokas on ka peetis, kuna üle 3000 kohe mitte pöördeid ei näita. :roll:
Kasutaja avatar
Hans
Huviline

Postitus Postitas Hans »

Ja mis häält tühikäiguga teeb?

Kas sa oma autoga Truumu juurde ei viitsi minna?
E30 316i ´90, E34 518i ´95
Tanel_P
Huviline

Ma juba lähen kolmapäeval piduritestendi, summuti keevitusse ja klappide-süüte regulli. Eks saab näha, mis siis öeldakse. Aga bensukulu on ka meeletult kasvanud :(
Tanel_P
Huviline

Tühikäigul? Kui soe, siis pole midagi häda. Külmalt jätab nagu vahele ja pöörded kukuvad aeg-ajalt 100 p/min võrra. :roll:
Tanel_P
Huviline

Aga mis selle tahhokaga ette võtta? SI-boardil said just akud vahetatud ning tuled kõik põlevad. Aga pöördeid üle 3000 ei näita. :roll:
Bemaripoiss13
Huviline
Kontakt:

Mina panin oma autole näiteks uue tahhoka ja töötab kui nkellavärk ! Lisa konsoolina sai see küll pandud ja roolisamba plast katte külge .
Viin on hea ...
Tanel_P
Huviline

Mul tahhokas olemas, aga lihtsalt ei funka. Eks vahetab ära, vaatab mis siis teeb. Kellelgi on pakkuda?
Vasta