tegelikult hea ja õpetlik teema. Lugesin kogu teema ja arvamused läbi

tore et mart551 lõpuks ka masinate läbisõidud siia tõi!
Ma kohe vaidleks siin vastu ja usun, et selleks on põhjus natuke teistsugustes autovalikutes. Sisuliselt saan ennast võrrelda Raivo -ga nii valikute kui ka kogemuse osas. Omanud olen E21; E30; E36; E46; E83 ja vägalähedalt puutun kokku ka E65 hingeeluga. Võrdluseks pean üleval ka teistsuguseid rahvaautosid nagu C4, Astra, Megane, Swift, MB -C200; A4 2,5tds; Getz, 206, Pajero (midagi on kindlasti veel )
Lugedes seda foorumit ja vesteldes ka erinevatel kokkusaamistel inimestega ei saa ma tihti aru, et miks inimesed piinavad ennast ja selliseid summasid sõnaotseses mõttes raiskavad. Tihti on ka tunne, et seda tehakse millegi/kellegi arvelt. Teine oluline märk, mida ma näen on see, et paraku usaldatakse autoturu juute- no on väga üksikud keda mina julgeks usaldada- enamustel vendadel tahaks ma businessi kinni panna kui seadus seda lubaks (odo kerimised, varjatud vead jms.)
Ka ei saa ma aru miks on nii ilmtingimata mittegarantiilise autoga käia ainult ja ainult esinduses

- paraku tundub see paraja kompleksina. Ise pöördun esinduse poole siis kui leian, et viga mis vajab diagnoosimist on seda laadi mille remontimisel ja kalkuleerimisel tahan esinduse seisukohta ja pakkumist- kui udutavad siis saab kasvõi kohtusse minna
Ma ei pelga kasutamast ühegi alternatiivse tootja kuluosasid. Olen seda teinud nii originaali tootja omasid kui ka kordades hinnavahet võrreldes ka itaalia toodangut kasutanud (sh. nt E46 õõtsad, mis sõitsid 90k enne kui uued sai panna). Teen seda täiesti rahuliku südamega, sest ma tean et ega ei käi ka sakslased ise peale garantii möödumist esinduses või oma diileri juures. samuti ei tee ka seda meie põhjanaabrid soomlased! Kes neid kirikuõpetaja jutte ja ilusaid hooldusraamatuid usuvad- uskuge edasi, nii on lihtsam!
Reeglina käib arenenud euroopa riigi autoomanik nö. oma töökojas- ta teab, kes tema autot remondib ja teab tema ajalugu. See inimene ei ole umbisikuline, kellega sa suhtled ainult arve kaudu. Ka meil siin eestis on mõned sellised töökojad olemas- minu soovitus on et kasutage. Teine oluline asi on ise ka arusaada autoehituse algtõdedest ja osata ka ise hinnata. Nii esindus kui ka oma garaazi mehed peavadki sulle ütlema, et vaata pidurikettad on kulunud või et see rullik vms. asi on kulumismärkidega. Pead ka ise otsustama, et kas on kohe vaja vahetada- nemad saavad ainult öelda, et nüüd ja kohe, sest on kaks olulist asja- kui sellega midagi juhtub siis tuled sina ja kukud süüdistama töökoda, et mehed on ebapädevad. Teine asi on business- iga töökoda tahab müüki teha- paraku osades kohtades tehakse ülemüüki tihtilugu - klient vaesub

Kui ise ei jaga asja siis võta alternatiivseid pakkumisi!
Sisuliselt mulle tundub, et need probleemidega masinate omanikud jagunevad kahte lehte- need kes hooldavad üle oma autod ja siis on need kes räägivad, et hooldavad üle

Eile juhtusin ühte romulasse et leida Saabile ohutulede lülitit (ei läinud esindusse seda ostma). Romulas kuulsin juhuslikult üht vestlust pealt kus romula töötaja rääkis loo kuidas neile jõuavad autod, mille omanikud raiuvad käsi südamel, et kõik hooldused on tip-top- puha esinduse värk. Paraku külmus ühel sellisel masinal mootor lõhki

- väga hooldatud masinal oli vesi sees (kui ma ei eksi siis oli tegemist selle sajandi BMW-ga)
bemaritest okkuvõtteks:
Ka minul on tulnud ebameeldivaid üllatusi ette- nagu E46 tagadiffer või ATM kasti remont. E36-l ühte 1EUR-ise tihendi põhjustatud õlilekke otsimisel pea 10K eest mootoris muid tihendeid vahetades või E30, mille mootor siiani vahest tühikäigul hakkab pöördeid kõigutama (viga otsitud juba ca 5k eest
1) vaata kust ja kellelt sa auto ostad
2) auto tahab saada korralist hooldust ja lisaks veel mõistlikku kulumaterjali - ära ka häbene B-osasid sest BMW laias laastus koosnebki "B-osades"
3)murede lahendamisel võta mitu arvamust (nt. diislite puhul miks mitte kuulata diislikeskuse mehi), arvesta, et polte kinni lahti oskavad keerata peale esinduse ka teised töökojad
4) ka autol on aura

ja kui Te ei sobi siis minge lahku- uus suhe on värskem
Nüüd need teised pudulojused, kes mul hoovipeal seisavad- neil kõigil on omad head ja vead- prantslased muudkui vilgutavad armatuuris tuledega- alati ei tea nad isegi mis või miks. MB- omab selliseid vigu elektroonikas, mille peale mersu vennad laiutavad käsi ja kui teha Silberi soovituse järgi siis jääks sel autol ainult Pirelli rehvid alles

(tegelikult on viga mingis plokis mis armastab aegajalt mind kiiresti teenindusse saata- ja see ongi tema ainuke ülesanne selle auto juures- vahetamine on mõtetult kallis ja siis ei anna ka keegi garantiid)
Imekombel minul see Audi kardetud 2,5 TD töötab- selle eest esisilda ja tagaluuki on ehitatud mitme raha eest. Pajerol jäid pidurid peale- kettaid treiti garantii korras päris mitu korda (Silber) selle eest oli hea kõva auto...
Kui midagi soovitada siis ostke omale Getzid või Swiftid- need kaks mudelit on tõesti hämmastavalt eeskujulikud olnud (9 sellist autot ei ole meelehärmi pakkunud) Ja kui tahate juuksed pähe püsti saada siis ostke SAAB

mina tegin seda ja alles pärast lugesin saablaste foorumit- eks paistab - vast aastakese pärast saaks ka selle auto kohapealt kaasa rääkida