vanematel BMW-l kohtab sageli seda, et laepolstri riie ripneb. See tuleneb sellest, et vahel olev liim on vananenud jms. Samas näeb tume riie laes lahedam välja. Seega on juba kaks põhjust järgnev töö ette võtta

1. Selge on see, et polster tuleb maha võtta, autos on riide vahetamine üsna võimatu tegevus. Eemaldage piilarite katted, käepidemed, sirmid jms, mis takistab laepolstrit eemaldamast. E34-l sedaanil tirisin mina polstri tagumisest uksest välja, ettevaatlikult midagi lõhkumata.
2. Nüüd tuleb vana riie ära tõmmata. Õnneks tuleb see suhteliselt lihtsalt ning ühes tükis. Avaneb järgmine pilt:

See pruunikas ollus on vana liim, mis tuleb maha kraapida. Mina sain edukalt hakkama plastist pahtlilabidaga, aga räägitakse et edukalt saab ka vee ja harjaga (iseasi kas on kohta kus veega pladistada).
Maha kraabituna:

3. Nüüd peaks teil uus riie olemas olema, et edasi minna. Samuti liim.
Riidesorte on maast laeni ja hinnad kõiguvad samamoodi. Valige endale sobiv vastavalt rahakotile, arvestades seda, et riie poleks liiga paks (villane) ega liiga õhuke ning natuke peaks kannatama venitamist. Võtke nt tükk originaal riiet kaasa, mille järgi võrrelda. Liimina on mugavaim kasutada sprayliimi (ehituspoest nt). Ise lisasin kumerustesse moment vedelliimi, et lohku ei jääks. Läbipaistev peaks olema ning suurtes kogustes ei soovita lisada (imbub läbi).
Vastavalt liimi kasutusjuhendile, määrige pind kokku. Võtke sõber appi ja asetage riie korraga ja varuga polstrile. Käite kätega kogu pinna üle, vajaduse lisage raskused peale ja jätke kuivama. Hiljem lõikate ülejäänud riide servadest ära (teatud osa jääb tihendi alla).

4. Polster autosse tagasi.

See, kas käepidemed, sirmid, piilarid jms ka mustaks teha, on juba maitse asi. Mina jätsin tolaeg need tegemata. Kõik tumedaks oleks tegelikult terviklikum. sirmide ja käepidemete jaoks saab kasutada tavalist matt musta sprayd. Piilarid ja aknalaua (sedaani puhul) saab teha nagu katusegagi.
Edu.
Lauri