E34 ABS probleem

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
Kasutaja avatar
mäim
Huviline

E34 ABS probleem

Postitus Postitas mäim »

Tere,ABS süsteem ei taha enam toimetada ABS tuli ka põleb mida esmalt kontrollida ? Mingi andur vms läbi ?
Autoks E34 525IA 125kw 1989.a peale pandud 3,5 moto ja manuaal kast. Kui ma ei eksi siis täna hommikul külma mootoriga ABS tuli ei põlenud..
///
fiziks
Huviline

Re: E34 ABS probleem

Postitus Postitas fiziks »

mingi andur? :) iga ratta juures on üks abs'i andur, mis korjab sealt signaali üles. aga probleem on pigem vast "hammasrattas", mis andurile impulssi annab. need kipuvad roostekäkiks mädanema.

muidugi võib olla viga anduris, abs'i ajus, juhtmetes...ja kindlasti milleski veel :D
Kasutaja avatar
mäim
Huviline

Postitus Postitas mäim »

fiziks kirjutas:mingi andur? :) iga ratta juures on üks abs'i andur, mis korjab sealt signaali üles. aga probleem on pigem vast "hammasrattas", mis andurile impulssi annab. need kipuvad roostekäkiks mädanema.

muidugi võib olla viga anduris, abs'i ajus, juhtmetes...ja kindlasti milleski veel :D
Kuidas ma midagi kontrollida saaks ? Kus see hammasratas asub mis impulssi annab vms segane teema,paluks veits rohkem eestikeeles:D! (SEE KA ET POLE ENNEM KOKKUPUUTUNUD SELLISE PROBLEEMIGA)
Aitähh!
///
fiziks
Huviline

ratta rummu küljes on see hammakas. kujutad umbes ette, kus asub rattalaager? no enamvähem selle ümber väljaspool ongi absi hambad ja andur. vanadel autodel kipuvad need hambad roostetama üheks "hambutuks" rulliks :D

E34'l ma ausalt öeldes ei ole uurinud, kas midagi suuremat küljest kiskumata seda asja silmaga näha ka on. e28'l olid küll hambad näha ning sai neid isegi värskendatud ühel rattal.

selgemas eesti keeles ma kahjuks ennast väljendada ei oska, tuhat vabandust :) ilmselt mõistlikum on sul otsida realoem'st, äkki leiad mingit skeemi/pilti selle asja kohta siis saad võibolla parema ettekujutuse.
Kasutaja avatar
mäim
Huviline

Postitus Postitas mäim »

fiziks kirjutas:ratta rummu küljes on see hammakas. kujutad umbes ette, kus asub rattalaager? no enamvähem selle ümber väljaspool ongi absi hambad ja andur. vanadel autodel kipuvad need hambad roostetama üheks "hambutuks" rulliks :D

E34'l ma ausalt öeldes ei ole uurinud, kas midagi suuremat küljest kiskumata seda asja silmaga näha ka on. e28'l olid küll hambad näha ning sai neid isegi värskendatud ühel rattal.

selgemas eesti keeles ma kahjuks ennast väljendada ei oska, tuhat vabandust :) ilmselt mõistlikum on sul otsida realoem'st, äkki leiad mingit skeemi/pilti selle asja kohta siis saad võibolla parema ettekujutuse.
Okei tänud ,aga vahepeal kustus nagu absi tuli jälle ära see oranz aga punaselt jäi abs ikka sinna kirja aga vb mingi teine pirn valgustas seda ja kui abs tuli ei põlenud ei toiminud isegi siis abs,ja mingi hetk hakkas jälle põlema ja siiamaani põleb :roll:
///
fiziks
Huviline

üldiselt, kui tahad teada kas abs töötab siis tee üks absi pidurdus ja ongi kontrollitud :D
Kasutaja avatar
mäim
Huviline

Postitus Postitas mäim »

fiziks kirjutas:üldiselt, kui tahad teada kas abs töötab siis tee üks absi pidurdus ja ongi kontrollitud :D
Mismottes absi pidurdus ? :O :D
///
Kasutaja avatar
Vant
Huviline

Postitus Postitas Vant »

Löö lihtsalt pidurid plokki. Rattad ei tohi libisema minna, vaid peavad "nõksatustega" pidurdama (mitte ühtlaselt vaid väikeste vahedega). Võimalik, et kapotti alt on kuulda ka ABSi pumba tööd.
Kasutaja avatar
mäim
Huviline

Postitus Postitas mäim »

Vant kirjutas:Löö lihtsalt pidurid plokki. Rattad ei tohi libisema minna, vaid peavad "nõksatustega" pidurdama (mitte ühtlaselt vaid väikeste vahedega). Võimalik, et kapotti alt on kuulda ka ABSi pumba tööd.
Kui pidurid plokki vajutan lähevad rattad kohe plokki ja kelgutab nii mis kole,peaaegu,et võimatu teepeale jäädagi :?
///
Kasutaja avatar
mäim
Huviline

Postitus Postitas mäim »

:roll: :roll:
///
fiziks
Huviline

nojah, siis ABS ei tööta, nii lihtne oligi kontrollida ;)

edasi uurida oleks ilmselt mõistlik juba diagnostika abiga. see peaks ühtteist näitama küll.
Kasutaja avatar
mäim
Huviline

Postitus Postitas mäim »

Ma ei tea ku ssiin haapsalus sellist diagnosti teenust pakutakse,aga see ka ,et kui mootor külm siis abs tuli ei põle :roll: aga kui soe ja suretan välja ja panen uuesti tööle siis hakkab põlema :?
///
Vasta