HELKUR!!!!

Vaba teema
Vasta
Kasutaja avatar
AARE540
Huviline - moderaator
Peamine sõiduk: Scania 500R '24 Mercedes-Benz E350 '15 BMW 540i'94
Telefon: 53311120
Kontakt:

HELKUR!!!!

Postitus Postitas AARE540 »

Tere! Tekkis eile Pärnus ringi sõites mõte teha siia foorumisse teema, millest küll on räägitud siin, seal ja kolmandal pool. Nimelt helkur.

Põhjus, miks sellest ka mina rääkima hakkasin, on kõigile selge ja ei tohiks vastuväiteid tekitada. Selle vastu ei vaidle vast keegi, et pimedal maanteel on see vajalik, aga sellest ei taheta aru saada, et ka linnas oleks see väga oluline asi.

Lugesin ühel päeval artiklit Pärnu Postimehest, et jalakäijatele annab teed umbes iga 5.-6. autojuht. Ootasin huviga, et artikli lõpupoole oleks kasvõi vihje olnud, et jalakäijatega juhtunud õnnetuste vältimiseks võiks ka jalakäijad ise hoolikamad olla ja helkurit kanda. Aga mida ei ole, seda ei ole ja nagu alati kipub olema, olid ka seekord patuoinaks ikka autojuhid.
Eile vihastasin jalakäijate peale päris mitmel heal korral kuna pimedas ja vihmamärja teega ei ole isegi tänavavalgustusest kasu, kuna suhteliselt palju varjavad puuoksad osaliselt tänavavalgustuse ning ka teine aspekt- enamus kannavad tumedat. Ka ei taha inimesed sellest aru saada, et hoolimata sellest, et nad ületavad teed tähistatud rajal, ei pruugi autojuht neid just nimelt eelpoolnimetatud põhjustel neid margata ja oleks kasulik oma elu ja tervise säästmiseks ikka veenduda, et neid märgati, mitte ajada oma rida, et mina olen ülekäigurajal ja mind ei huvita üldse- mul on eesõigus. Eriti hullud on minu meelest penskarid, keda üldse mitte miski ei huvita, tulevad oma turukottidega nagu tank ja lihtsalt marsivad teele- ühel juhul näiteks õnnestus üht mutti näha tänu vastutuleva auto tuledele, mille valgusvihus mutti märkasin :evil:
Ütleks siis kord veel- KANDKE HELKURIT KA LINNAS ja katsuge ka oma sõprade- tuttavate seas seda üleskutset levitada- olen ise suutnud päris mitmel veendumusi ja tõekspidamisi muuta. Pahatihti ei suudeta sellest enne aru saada kui haiglavoodis lebades või...

Ma võin küll kõlada nagu katkine plaat, mida on käiatud küll ja veel, aga arvan, et asi on siiski oluline ja kui juba ühe päeva jooksul on mitu juhust, kui sel põhjusel ainult vbl tänu juhusele suudad otsasõitu vältida, siis ajab ikka pöördesse küll :evil: :evil:
Viimati muutis AARE540, 20.11.2005 21:30 38, muudetud 1 kord kokku.
Aimar
Huviline

Postitus Postitas Aimar »

Sõidan igal õhtul pimedas linnast välja koju. Ja väga :) teeb kui näed juba eemalt midagi vilkumas. Ja mis on veel eriti positiivne , ka üsna paljudel koertel on juba helkurid küljes ;)
Kasutaja avatar
AARE540
Huviline - moderaator
Kontakt:

Aimariga täiesti nõus- südame alt teeb soojaks, kui näiteks näed mingit punti inimesi vilkumas eespool. Ja mis puutub koertesse, siis see on veel eriti lõbus- need vahvad karvajalad ju paigal ei seisa ja on ikka pull vaadata küll, kui jaaniuss ringi kalpsab ees :D Norras juhtusin nägema isegi üht koera, kellel vilkuvate tuledega kaelarihm küljes ;) Oleks ainult helkuri kasutajaid rohkem :)
Kasutaja avatar
AARE540
Huviline - moderaator
Kontakt:

Kasutaja avatar
AARE540
Huviline - moderaator
Kontakt:

Vaatan, et SR inimesed on asjast päris tõsiselt vedu võtnud, loodetavasti see helkuri kasutamisele ka positiivselt mõjub :P
Kasutaja avatar
AARE540
Huviline - moderaator
Kontakt:

Eelpoolnimetatud lingil on lausa sumisev elu katlasse puhutud :P
Kasutaja avatar
Viljar
Huviline

Postitus Postitas Viljar »

Endal ka kodutee lõpp alati pime ja teeb ikka tigedaks küll kui rahvas helkurita mööda teeäärt jalutab. Eriti üks punt võõrkeelseid, kellest üks on selle sama tee peal korra pimedas auto alla jäänud ja ligi pool aastat ratastoolis ringi veerenud, aga näädsa ei aita ka see.
vahest tellib küll selline tunne, et jää seisma ja anna pikki ...... või kingi helkur.
Mercedes EQS 450+ 2022
crabbar
Huviline

Postitus Postitas crabbar »

Ka mina vihastan peaaegu iga õhtu ,pimedas koju sõites iseenda peale, sest mu silmadel ei ole infrapuna süsteeme nägemaks musta riietatud inimesi ülekäigurajal teed ületamas... Mulle tundub ,et ilma helkurita teekäijaid on siiski rohkem. Kui inimeste elutahe on null, siis hüpaku parem kusagilt kõrgelt alla, mina ei taha oma autot lõhkuda. Mulle meeldib , et pirita teel on valgustatud ülekäigu rajad. Härra Songisepp võiks ka ülejäänud tallinna tähtsmad sebrad valgustada, aga seda on temalt raske nõuda, sest tal käed-jalad tööd täis liikluse raskemaks tegemisega. Mäletate , kui avati kaubamaja ristmik ja tunnel?

Tom
Relk
Huviline

Postitus Postitas Relk »

Kõige halvem ongi see, et arvatakse linnaliikluses helkurit mitte vajaminevat. Tegelikult aga selle valgustuse juures mis linnas on on seda sama palju vaja.
Tarvo
Huviline

Postitus Postitas Tarvo »

Relk kirjutas:Kõige halvem ongi see, et arvatakse linnaliikluses helkurit mitte vajaminevat. Tegelikult aga selle valgustuse juures mis linnas on on seda sama palju vaja.
"hr-d" linnavalitsejad on meil tänavavalgustuse sootuks unustanud..
Tanel_P
Huviline

Postitus Postitas Tanel_P »

Sõites iga päev mööda pimedat Männiku teed mõtlen alati, kui mõnda musta kogu tee ääres näen hetk enne kohakuti jõudmist, et miks nad küll väikest investeeringut ei tee. Aga vahest on nad veel purjus ka... :roll:
Kasutaja avatar
AARE540
Huviline - moderaator
Kontakt:

Ytleme nii, et maanteel oskad juba sellega vast arvestada, et vahel V&IB m6ni frukt sulle teele hypata, aga linnas peetakse iseenesestm6istetavaks, et autojuht peab jalakäijat nägema. Aga vat ega eikka ei näe küll, ma ei saa aru, miks inimesed sellest aru ei saa. Kes ise autojuhid on, need teavad sellega rehkendada ka ja ikka k6igepealt veenduvad asjas, aga tavajalakäijad (eriti vihastamapanev kontingrnt on penskarid :evil: ) trambivad tuima näoga teele, ja ei huvita neid fyysikaseadused ega ka see, nagu crabbar siin enne ütles, meil ei ole silmade asemel pimedas nägemise sedamed ja yle oma varju me ikka ei hyppa. Inimesed, tulge ometi m6istusele ja saage aru, et helkur on vajalik ka linnas!!!! Ei eita, et mul ei ole hetkel helkurit, seda mitmel p6hjusel, esitesk olen mitu helkurit suutnud ä l6hkuda ukse ja uksepiida vahel, teiseks- arvestan sellega alati, et mul ei ole helkurit, kolmandaks- pimedal maanteel ma jala ei käi. Aga kavatsen autosse esimese asjana Eestis mitu helkurit muretseda :)
Vasta