Aga jah, pidu lõppes sellega kui maja ette jõudsin. Eile tehti ilusti puhtaks parkla, ainult üks koht jäi lükkamata ja mul oli just sealt vaja läbi sõita. Päris pikalt sai ukerdatud.

ma sõidan nii aeglaselt, et jään lumme enne kinni kui mingi mats tuleb üldsealvaruus2 kirjutas: Teinekord uudistest vaatan kuidas sarnase mõtlemisega juhid on omavahel kohtunud.
Tulles kaugemalt, siis on näha pidevalt neid, kes Jüri pealt maanteele keeravad ning ei oma õrna aimugi teeoludest. Üldjuhul rahunevad nad üsna kiiresti maha.Donald kirjutas:Tartu mnt-l Tallinn-Jüri liini tallata on küll lust ja lillepidu.Kõik sõidavad ühes reas ja saab rahulikult lumiselt rajalt, mida kõik kardavad, mööda sõita. Mõned üksikud on keset teed ja ei näita erilist huvi selle vastu, kas möödud paremalt või vasakult.
alvaruus2 kirjutas:Lund on palju küll, aga millest aru ei saa on see kuidas osad autojuhid ei suuda/ei julge/ei taha natuke enda vallile lähemale sõita kui vastassuunas teine auto tuleb. pigem sõidab otse sisse selle asemel, et natuke kõrvale tõmmata. Ise peab siis korralikult valli rammima, et otsa ei paneks.. Kusjuures maanteel samamoodi.(Lollikindlalt keset teed). Kas musta teeosa kartus on niivõrd suur?
...ja meie, jahimehed tassime juba ammu loomadele vilja seljas või kelguga metsa...maasturid juba jupp aega metsasihi otsas ootamas, kuna lumi metsas 60..70 cm.topfuel kirjutas:Aga neljapäev kuni pühapäev lubab jälle lund järjest
Igale poole ei peagi autoga sõitma, mõne sammu võib jala ka teha.TiitR kirjutas: ...ja meie, jahimehed tassime juba ammu loomadele vilja seljas või kelguga metsa...maasturid juba jupp aega metsasihi otsas ootamas, kuna lumi metsas 60..70 cm.
hansu kirjutas:Igale poole ei peagi autoga sõitma, mõne sammu võib jala ka teha.TiitR kirjutas: ...ja meie, jahimehed tassime juba ammu loomadele vilja seljas või kelguga metsa...maasturid juba jupp aega metsasihi otsas ootamas, kuna lumi metsas 60..70 cm.
Kus? Ma ei näinud Tartus pühapäev-esmaspäev ühtegi lahti lükatud teed. Lahti sõidetuid jah, lahti lükatuid mitte. Kuigi sadu lõppes juba reede öösel.Edgar kirjutas:Tartus ka siin ikka täiesti uskumatult lahti lükatud teed.
Põlva Teed'el on vastavad tehnikad ka olemasIndrek_M kirjutas:Samas Põlva linnas ja Kanepi kandis oli laupäeva hommikuks ka pisemad teed korralikult kogu laiuses lahti lükatud ja marsruudil Põlva-Kanepi-Otepää ei olnud mitte kuskil isegi 5cm lund tee peal - puhas.
Seega saab küll kui tahta.
??? Ma lõpetasin töö laupäeva hommikul. Kella 8 ajal olid suuremad teed sellised, kus sahk oli paar korda ikka üle käinud. Vähemalt näha oli Turu-Riia-Puusseppa-Ilmatsalu-Ravila lõigul. Okei, tuleb tõesti tõdeda, et lahti oli ka lükatud nii, et osades kohtades neljast sõidureast 2 alles, aga vähemalt sai liikuda. Kroonuaia tn'st ei tasu eriti rääkida, seal kogu aeg autod pargivad keset teed ning sahk korralikult käia ei saa. Üldiselt ei olnud hullu midagi juIndrek_M kirjutas:Kus? Ma ei näinud Tartus pühapäev-esmaspäev ühtegi lahti lükatud teed. Lahti sõidetuid jah, lahti lükatuid mitte. Kuigi sadu lõppes juba reede öösel.Edgar kirjutas:Tartus ka siin ikka täiesti uskumatult lahti lükatud teed.
Ei olnud tänavat kus ma poleks autoga sahka mänginud, isegi Jakobi mäe peal lükkasin stangega lund. Kroonuaia tn, bussijaama või veel hullem Mõisavahe kandist ei hakka parem rääkimagi.
Sisuliselt hakkasid sõidetavad teed Tartust välja saades.Piinlik võiks olla kui maanteed on puhtamad kui linna põhiteed.
Samas Põlva linnas ja Kanepi kandis oli laupäeva hommikuks ka pisemad teed korralikult kogu laiuses lahti lükatud ja marsruudil Põlva-Kanepi-Otepää ei olnud mitte kuskil isegi 5cm lund tee peal - puhas.
Seega saab küll kui tahta.
Noh kui seda nimetatakse teehoolduseks, siis ma ei oska muud kui Tallinna (ja ka Põlva) linnavõimu poole sügavalt kummardada - võrreldes Tartu "teehooldusega" olid Tallinn ja Põlva lumest ikka lausa puhtad ... pedandidTarMoH kirjutas:Üldiselt ei olnud hullu midagi juIndrek_M kirjutas:Kus? Ma ei näinud Tartus pühapäev-esmaspäev ühtegi lahti lükatud teed. Lahti sõidetuid jah, lahti lükatuid mitte.Edgar kirjutas:Tartus ka siin ikka täiesti uskumatult lahti lükatud teed.
Krt riik või omavalitsus, mingit vahet pole. Riik peab andma omavalitsustele raha teedehoolduseks, aga annab ilmselgelt liiga vähe. Omavalitsused jällegi ei suuda selle vähesega ökonoomselt majandada.Pille kirjutas:Mis eraomandist sa jutustad. Linnatänavate puhastus tuleb linna eelarvest. Kui linn on otsustanud koonerdada, siis on see linnaisade süü, mitte riigi.Riivo kirjutas:Linn on eraomand või?Pille kirjutas:Linnateed ikka linna majandada.
topfuel kirjutas:Auto on siiski luksusese...
sounds like my dad speakingiaanek kirjutas: Samal ajal kütuseaktsiis laekub katkematult, nagu krdi kuldmune munev kana, sõltumata majanduse olukorrast.
Kari vikerkaarevärvilisi vargaid on juhtimas ajaloolistelt uurakilasendis orjamassi.
ma saan 3-sele üle 1000.- paaki panna 95 tavaline, miks siis 5. seeria nii palju ei võiks ampsata?topfuel kirjutas:Mis ajast E34 on 100 liitrine paak, et sa nii palju makse saad maksta?
1 koht kuhu tartu lumi rändab on Ravila tn. lõpus (Ordi vastas üle tee)...sinna veetakse juba aastaid muidugi - ilus lumekuhila on küll sealTarMoH kirjutas:Asi väljub teemast
Igaljuhul - neljas päev veetakse lund juba linnast ära (vähemalt niipalju ma olen näinud). Terve öö autod lumekoormaga sõidavad emexi poole ja tühjalt tulevad tagasi, ei tea, kuhu nad selle seal panevad :S. Hommikul oli näha, et mässasid Aida tänaval (Zeppelini juurest otse ülesse minna). Samuti sõitis kallur vastu ka Raekojaplatsi poolt, ju veavad sealt ka.
Ah, mis me ikka jaurame, varsti niikuinii uus torm ja uued elamused, laseme inimestel rahulikult tööd teha ja ärme kritiseeri nii palju