plokikaan

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
intsints
Huviline

plokikaan

Postitus Postitas intsints »

Tervist kodanikud!
Mul juhtus selline õnnetus et autol(e39 520i) oli tosool kadunud kusagile ja selle tõttu ilmselt deformeerus plokikaan mootori ylekuumenemise tõttu. Jama on selles et ise asun soomes ja muud lahendust hetkel ei näe kui oma jõududega plokikaan maha võtta ja eestisse remonti viia- pole iial yhtegi polkikaant maha võtnud. Olen maha võtmisega juba poolel teel. Küsimus selline et millele ma peaksin veel sellise rikke korral tähelepanu pöörama. Olen niipalju juba teada saanud et kett tuleb fikseerida ja hammasratastele märgid peale teha et hiljem oleks lihtsam taastatud plokikaant tagasi paigutada. Ilmselt veel on tähtis kaane poltide lahtivõtmise järjekord nind samuti tagasi keeramise järjekord ilmselt tagasikeeramiseks tuleks kasutada spets võtit mis näitab keeramise tugevust. Kust selle lahtikeeramise -kinnikeeramise järjekorra skeemi leida ,olen juba siis päev otsa tuhninud ja googeldanud. Targemaks pole saanud. Kas keegi oskaks öelda nende tähik poltide täpset suurust, kuna sedagi pean poest ostma minema.
Ja veel üks teemasse mittepuutuv küsimus. Kui autoga nt kiirendada natukene rohkem siis lööb taha istme juurde ilmselt kardaani kohapeale tugeva kolina sisse, ning muidu auto vahepeal nagu vibreerib kui kohalt ära minna tühikäigul mitte. Mis võiks olla selle probleemi põhjuseks kas see vibreerimine ja kolin kiirendamisel kardaani juures võivad olla kuidagi seotud.
Aga tänud ette kes vaevuvad lugema ja natukenegi nõu andma!
Kasutaja avatar
pikk66
Huviline

Re: plokikaan

Postitus Postitas pikk66 »

Lahtikeeramise järjekord ei ole oluline, kinnikeeramisel on tähtis. Aga kuna nagunii pead uue plokikaanetihendi ka ostma, siis tavaliselt on sellega pigutusjärjekorra ja - jõu skeem kaasas. Poltide mõõte otsi sellelt lehelt http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... 7537&hg=11
Vibra võib tulla kardaani vahepukist, selle kontrollimiseks pead auto alla pääsema.
Panen pildi e34 m50 mootori plokikaane pingutusjärjekorra kohta, aga ei pretendeeri tõele, et kas m52 sama on :roll:
Pilt
BMW-le kindel
Vasta