E39 maki vahetamine
- Heikit
- Huviline
- Peamine sõiduk: Bmw E60 530xd 2006
E39 maki vahetamine
selline asi et tahaks originaal makki ära võtta ja enda makki panna aga selline asi et kuidas seda ära saab sealt? ja oleks vaja muidugi maki paneeli vms. et kus seda saaks ja mis hinnaga? 

Re: E39 maki vahetamine
Võibolla kedagi huvitab, missugune näeb aftermarket stereo välja e39l, kui selle plastikust jublakaga paigaldada, mida näiteks noortehnikus müüakse. Minu arust välimus jäi täiesti okei, ning see mis võibolla natuke välimusest puudu jääb korvatakse originaalist kõvasti parema heliga.

Tõstan ka veidike teemat. Kas keegi n näinud sellist varianti, et on paigaldatud nö uuem aftermarket raadio aga mid plokk on alles jäetud. Kuidas seda teha. Ilmselt poest valmiskujul sihukest vigurit pole saada, aga kuskil olen nagu näinud, et on tehtud. Iseenesest saaks ju ka tuksis kassetiosast selle meisterdada, aga kuidas lahendada juhtmed. Kas audio osa jookseb ka läbi mid-i või.... . Teine küsimus. Kui ära kaotada mid plokk, siis millised parda kompuutri funktsioonid säilivad. Ja veel. Mul on hetkel originaal makk sees business rds-i näol millel pagasnikus võimendi.
Kui ma nüüd maki välja vahetan, kas on oht et originaal võimendi maha põleb.
Mäletan, et mu E36-s milles oli HiFi süsteem võimuga, ei saanudki tööle uut makki koos vana võimuga, osad kõlarid ei töötand. Audiodesignis võeti võim ära vahelt ja ühendati juhtmed kokku omavahel (paras tripper töö, neid on seal palju ja pusimist omajagu). Äkki tuleb E39l mingi sama teema..
Enne: 7xE36, 2xE46, E39, E61, E32. Nüüd: F34 320dxDrive GT, E36 M3 cabrio
Mul on Alpine stereo ja MIDentusiast kirjutas:Tõstan ka veidike teemat. Kas keegi n näinud sellist varianti, et on paigaldatud nö uuem aftermarket raadio aga mid plokk on alles jäetud. Kuidas seda teha. Ilmselt poest valmiskujul sihukest vigurit pole saada, aga kuskil olen nagu näinud, et on tehtud. Iseenesest saaks ju ka tuksis kassetiosast selle meisterdada, aga kuidas lahendada juhtmed. Kas audio osa jookseb ka läbi mid-i või.... . Teine küsimus. Kui ära kaotada mid plokk, siis millised parda kompuutri funktsioonid säilivad. Ja veel. Mul on hetkel originaal makk sees business rds-i näol millel pagasnikus võimendi.

Nii aga kuidas sul selle maki raam lahendatud on. Kas käsitsi tehtud või poest ostetud
Oh blin. Seda oleks minu tehniliste oskuste jaoks natuke liiga palju. Veel kellelgi äkki mõni teostus??
Mõtlesin ka päris pikalt,et kuidas MID säilitada ja aftermarket stereo paigaldada,aga lihtsat lahendust nagu pole... 

- Heiki_L
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW 530xd
originaal raadiole panete 4 kanaliga võimu vahele ja kompod ja heli nagu lill.... + siis soovil woofer oma võimuga.
E39 530D 01
omandatud keremudelid : e28, e30, e34, e36, e39x3
omandatud keremudelid : e28, e30, e34, e36, e39x3
Nii aga mina suutsin ikkagi selle maki sinna sisse uputada. Praegu istub pool peidetuna seal sees ja eks varsti saan ka korraliku raami sinna ümber. Praegu mõlgutan mõtteid, et ehk õnnestub see makk natuke nurga alla saada, siis ei oleks nii peidus. Roolinupud sain ka tööle. Kui rohkem aega saan, katsun pilte ka teha. Originaalvõimendiga hakkas asi ilusti tööle, aga ilmselt suran sinna vahele korraliku võimendi. Siit aga küsimus et mitme kanaliga seda võimendit vaja oleks. kellelgi ehk miskit skeemi
kuidas sellist süsteemi lahendada.
Tahaks panna originaalmaki ja samal ajal võiks teine makk töötada.
Neljas pilt ülemisest reast.
http://www.autosound.ee/est/home/works/gal_id=16#
Tahaks panna originaalmaki ja samal ajal võiks teine makk töötada.
Neljas pilt ülemisest reast.
http://www.autosound.ee/est/home/works/gal_id=16#
Milleks sulle orig.makk,kui teine mängib nagunii 

Samal põhjusel mis sinulgi 

Mul on originaalist alles ainult MID.Raadioaugus katte taga,istub tegelt Alpine...
Tahtsin ka kangesti säilitada MIDi ja paigaldada aftermarket maki.
Kiskusin MIDi juppideks ja käiasin ülemise metall ja plastikserva selliseks, et tavaline makk ilusasti ära mahuks. Modima pidi ka veel seda luuki, kuna selle sees olid nagad, mis oleks maki ära kraapinud. Midagi pidi seal maki pesas veel natukene mässama. Maki servadesse tekkinud tühjadesse aukudesse paigaldasin paneelid, mille katsin kuntsnahaga. Kuntsnahast riba liimisin ka MID ile käiatud osa peale.
Kahjuks pilti pole praegu anda, aga mõned ei usu, et ma selle jura seal ise kokku olen keeranud. Noh, kes BMW-dega tuttavad, saavad muidugi aru.
Puuduseks on see, et luugi kinni pannes jääb natukene maki alumisest servast näha, aga see häirib vähem kui arvasin.
Aga siit ka minu poolt "tervitused" BMW inseneridele, kes on ikka ilusaks kep..s teinud normaalselt maki vahetamise. Maki pesa on niikuinii standardne 1DIN pesa. MIDi maki pesa katvas osas pole midagi asjalikku, tehtud lihtsalt selleks, et ei saaks makki vahetada.
Keegi võiks veel kõlareid ka originaalide asemele soovitada. Originaalid on ikka suhteliselt jamad. Suvalises Fordinärakas on ka paremad.
Kiskusin MIDi juppideks ja käiasin ülemise metall ja plastikserva selliseks, et tavaline makk ilusasti ära mahuks. Modima pidi ka veel seda luuki, kuna selle sees olid nagad, mis oleks maki ära kraapinud. Midagi pidi seal maki pesas veel natukene mässama. Maki servadesse tekkinud tühjadesse aukudesse paigaldasin paneelid, mille katsin kuntsnahaga. Kuntsnahast riba liimisin ka MID ile käiatud osa peale.
Kahjuks pilti pole praegu anda, aga mõned ei usu, et ma selle jura seal ise kokku olen keeranud. Noh, kes BMW-dega tuttavad, saavad muidugi aru.
Puuduseks on see, et luugi kinni pannes jääb natukene maki alumisest servast näha, aga see häirib vähem kui arvasin.
Aga siit ka minu poolt "tervitused" BMW inseneridele, kes on ikka ilusaks kep..s teinud normaalselt maki vahetamise. Maki pesa on niikuinii standardne 1DIN pesa. MIDi maki pesa katvas osas pole midagi asjalikku, tehtud lihtsalt selleks, et ei saaks makki vahetada.
Keegi võiks veel kõlareid ka originaalide asemele soovitada. Originaalid on ikka suhteliselt jamad. Suvalises Fordinärakas on ka paremad.
Lisa woofer nt, ja ongi parem kohe.
Tümaka lisamisega helipilt küll nagu tegelt ei parane...
(isiklik arvamus muidugi)

Mina lisasin alpine kõlarid mis sobisid sinna nagu valatult, mul oli teemas sellest juttugi aga seda enam ei ole(peaks googeldama seda teemat äkki on veel alles).
Mul on autos 11 kõlarit, enamus nendest on originaalid, bassikad vahetasin välja, woofri paigaldasin ise ja nüüd ma ei kurda üldse, kilowatt muusikat on peaaegu piisav.
Originaaliga ei anna kaugeltki võrrelda.
Parimat.
Mul on autos 11 kõlarit, enamus nendest on originaalid, bassikad vahetasin välja, woofri paigaldasin ise ja nüüd ma ei kurda üldse, kilowatt muusikat on peaaegu piisav.
Originaaliga ei anna kaugeltki võrrelda.

Parimat.
Kui orig.kõlarid välja vahetada,saab muidugi parem
Minu jutu mõte oli,et ainult woofri lisamisega,ei muutu helikvaliteedis küll midagi

Minu jutu mõte oli,et ainult woofri lisamisega,ei muutu helikvaliteedis küll midagi

- siim .j
- Huviline
- Peamine sõiduk: F10 535i M Performance
ikka muutub küll kui kõrva peale asututud pole
kui jah mul oli pool aastat nii... siis sai taha panna miskid paremad koksiaalid, ei mängi üle enam nii hullult, muu on kõik jumala stock 

Die Freude am Fahren liefert nur der "i" - N55
Sai ka hiljuti maadeldud maki vahetusega. Kuna MID-ist loobuda ei tahetud, siis lahendasin asja nii:

Parima tahtmise juures saaks ka maki raami natuke tõsta, et mahuks ainult ülemise liistu sisse (siis jääks MID-i lõikamine ära). Aga see nõuab juba natuke suuremat ümberehitust ja omanikule sobis selline variant. Makil oli ka tagumine USB väljund ja pulga asukohaks sai

Parima tahtmise juures saaks ka maki raami natuke tõsta, et mahuks ainult ülemise liistu sisse (siis jääks MID-i lõikamine ära). Aga see nõuab juba natuke suuremat ümberehitust ja omanikule sobis selline variant. Makil oli ka tagumine USB väljund ja pulga asukohaks sai
Päris hea töö