Subwoofer viskab välja

Küsimused ja vastused seoses autosse paigutatava audio- ja videotehnikaga.
Vasta
lev...
Huviline
Peamine sõiduk: BMW 530d
Telefon: 56669552

Subwoofer viskab välja

Postitus Postitas lev... »

Terv.

Otsisin küll netist ja siit foorumist probleemile lahendust, kuid paistab et ei leia midagi sarnast.
Nimelt asi selles, et üks hetk lakkas subwoofer korralikult töötamast. Kui makk sisse ja välja lülitada siis hakkab natukeseks tööle, kui keerata muusikat kõvemaks nt siis lööb jälle tagant ära. Kui ütlen et lööb tagant ära siis mõtlen selle all seda et subwoofer ei mängi enam. Roheline tuli aga põleb ja vool on taga. Lasin ka sõbral vaadata võimu sel hetkel kui heli ära kaob, kui mingit muutust ei toimu( ei löö punast tuld ega vool ei kao ).
Proovisin ka teist makki kuid mitte midagi. Käisin kõik plussi ja massi ühendused läbi. Remote on võetud maki tagant. Proovisin isegi korraks võtta akult et näha kas on vahet.

Rca kaablite viga ei ole kuna need said teised proovitud.

Igatahes subwoofer seisis paar päeva ns ja täna ühendasin uuesti taha et proovida kas midagi ikka funkab. Asi töötab küll, kuid kui keerata tümpsu kõvemaks ja hertze juurde siis kaob heli ära kui suurema bassiga lugu käib. Kui nii juhtub siis keeran ainult hetkeks heli tublisti juurde ja siis uuesti maha ja võtab subwoofri taha uuesti. Milles võib see probleem olla? kas võim hakkab otsi andma?

Kas asi võib olla selles, et olen paigaldanud massiks kaheribalise kaabli( ehk siis massi kaabel hetkel natuke peenem kui +). Siiski ühendused on korralikud. Kuna kaabel maksab ka oma 8e siis ei taha kohe osta ja uurin siit foorumist.

Lisaks veel et + tuleb otse akult ja kondekat vahel pole. Kas see võib ka põhjus olla?
lev...
Huviline

Re: Subwoofer viskab välja

Kas tõesti keegi ei oska aidata?

Subwoofer töötab ja siis üks hetk lihtsalt ei tööta ja siis tuleb restart teha makile ja võtab uuesti heli taha. Siis töötab vb minuti ja uuesti lööb välja. sel hetkel kui heli kaob ei toimu mingit muutust voolus. Vool on kenasti taga, signaal olemas, kuid heli ei tule. Minu mõtted on otsas. Olen proovinud teisi rca kaableid, makki, olemas ka uued kaablid +, - ja remote. Ikka sama jama.

Aitähh kui keegi teadjam viitsib mõne idee anda mida veel kontrollida või teha.

Lisaks veel et ma ei kuula väga kõvasti muusikat, seega ei taha uskuda et ma võimu nö üle koorman.
Kasutaja avatar
Aular
Huviline

Postitus Postitas Aular »

Ilmselt võim viskab ennast protecti eeldades et sul maki sinisest juhtmest remote võetud ja kui maki sisse välja korra lülitad siis kaob võimust ka vool hetkeks ja lülitab ennast uuesti sisse.
Ma pakun ikkagi et võim vigane , proovi mõne teise võimuga ja usu et su probleem kaob,

Muidugi üks võimalus on ka see , et woofri ja võimu oomid ei ühildu.
56393697
Huviline
Peamine sõiduk: BMW E34 520i

Postitus Postitas 56393697 »

Tere!

Kui sul on madalamad oomid valjuhääldil, kui võimendil ja keerad valjemaks, siis läheb hääl küll valjemaks, kuid lased transid/lõppvõimu läbi oma võimendil.
Kui on kõrgemad oomid valjukal kui võimendil, siis lihtsalt hääl on vaiksem ja töötab poolel võimsusel, kuid ikkagi töötab.

Vool otse akult ? Pole probleemi. Remote signaal võetud siniselt juhtmed? Üldiselt vist ongi nii, makil peaks remote tagant ka märgitud olema. Miinus signaal suurem kui pluss? Väga vahet pole, bassi võib ehk natuke nõrgemaks teha, kuid kui hea mass, siis pole eriti kuuldavat vahet küll mitte.

Milles probleem? Võimendis arvatavasti. Kasuta teist võimendit. Better yet, lükka üldse võim tagant ära ja kui su supakas on 4 oomi või rohkem, ühenda otse maki taha oma supakas(kontrolli ikka, kas tohib ka. lased läbi muidu :) lubatust väiksemaid oome ära topi sinna). Keera makki ning näed, kas asi siis supakas või mitte, arvatavasti mitte.

Võimendi sel juhul siis parandusse, ehk ei pea seal olevad transistorid suuremale võimsusele vastu või kondensaatorid seal sees ei hoia voolu ja lekivad, trafo on kuidagi viga saanud (ebatõenäoline :D), mine tea. Proovi seda maki varianti ja ongi teada, kas asi võimus või mitte.
lev...
Huviline

Nii. Natuke aega on möödas, kuid kuna sellest foorumist päris palju abi, siis kirjutan ka lahenduse, kuidas subwoofri tööle sain.
Installeerisin enda uuele bmw-le( e39 ) sama bassika külge. Tekkis jälle sama jama et viskab välja jne. Olin siis võimu juures ja nii kui välja lõi siis koputasin rusikaga peale ja kohe lõi jälle tööle. Ja nii mitu korda. Otsustasin siis võimu maha võtta. Ja mis selgus, võim töötab väga hästi. Probeem oli tõenäoliselt võimu jahutuses. Kuna võim oli kasti küljes siis võimule polnud just eriti "hingamisruumi" jäetud. Tulemuseks lõi võim kohe välja kui bass kõvemaks keerata.
Loodan, et keegi saab sellest abi kui sarnane probleem esile tuleb!

Bmw e39 hi low converteri ja subwoofri paigaldus.
Kirjutan siis juba juurde natuke teksti sellest kuidas woofri 97a e39 peale panin.

Kõigepealt ostsin hi low converteri ja vajalikud juhtmed et kogu süsteem ühendada. Bassikale võtsin muidugi voolu tagant akult. Järgmiseks tuleks eemaldada pagassis olev kate mis jääb tagaistmete vastu(pagasnikust vaadates). Eriti jama oli neid plastik kruve lahti keerata, kuna tagumine nö seib käis ringi. Pika mässamise peale sai lahti. Igatahes järgmiseks tuleks lahti kakkuda tagumine iste( järsult tõmmates). Siis eemaldada tagumine seljatugi. Selleks tuleb ära võtta peatoed ja lahti keerata kaks polti mis asuvad istmete all äärtes. Kui need lahti siis vaja ainult 3cm iste välja tõmmata ja käes ta ongi. Järgmine asi peaks natuke aega säästma. Nimelt tagumine kate mille all kõlarid, sinna jookseb mõlemalt poolt juhtmepundar. juhi poolt vaadates vasakul poole on kõik vajalikud juhtmed ühendamiseks. Seal jooksevad kokku keeratult sinised ja kui ei eksi siis oranzid või kollakad juhtmed. Need ongi kõlarite omad. Kollased peaks olema vasak poole ja sinised parem(minul oli nii). Mina panin hi low converteri sinna vahele ja jätsin selle kobaka istme alla. Segama ei jäänud ja näha ka pole. Rca vedasin läbi väikse augu mis käetoe tagant jookseb. Ja nii ongi kogu pidu. Enne kui juhtmed ära ühendate lõplikult siis vaadake et woofer ikka töötaks. Mina ühendasin täiesti ehkupeale esialgu ja õnneks sattusid õiged juhtmed kokku.

Loodan, et sellest on abi ja keegi saab töö kiiremini tehtud kui mina. :lol:
Vasta