K: E36 Esimeste õõtsapukside vahetus.
- Martin1
- Huviline
- Peamine sõiduk: F31
K: E36 Esimeste õõtsapukside vahetus.
Tere, vahetasin siin kodus õõtsapukse, tungi/telliste otsas ja jõudsin nii kaugele et vaja puksid õõtsa peale pressida/taguda. Ja no kohe mitte ei saa sellega hakkama, mõtlesin et ehk kellelgi on mingit rakist millega seda peale pressida?
Re: K: E36 Esimeste õõtsapukside vahetus.
E46 sai küll käega asi vahetatud,ohtra silikoonõliga ära määritud asi ja kerge pingutusega oli asi küljes..
Vana eemaldamine käis ka käe ja õli abil..
Vana eemaldamine käis ka käe ja õli abil..
E91 330XD
Peasi et puksi katki ei pressi.Pressida tohib puksi raami ,mitte puksi toru .
Nutan ja kallan ,naeran ja tallan
Fack The Fuel Economy
Fack The Fuel Economy
- Martin1
- Huviline
no ma määrisin mootoriõliga kokku ja ehitasin kättesaadavatest asjadest mingi tõmmitsa/pressi moodi asja. kus siis ühelt poolt pingutad kahe mutriga peale ja teine ots on õõtsaküljes ehk siis pressib puksi. Kaks 2mm pleki tükki üksteise peal ja läheb kõveraks, puks liikus heal juhul millimeeter edasi.. Mul pole millestki tugevamast ka teha seda.
Või on selle silikonõliga nii palju parem?
Või on selle silikonõliga nii palju parem?
Kõige lihtsam .Mine oma õõtsa ja puksiga lähimasse töökotta ja lase seal paigaldada .Neil on vastav press ja rakised olemas .Nii vast lihtsam .Jääb puks terveks ja närvid alles 

Fack The Fuel Economy
Fack The Fuel Economy
- Martin1
- Huviline
jah, ka see mõte juba läbi käinud. Kahjuks ei saa ühte šharniiri(?) lahti, st ei saa ligi sellele enda võtmetega. Aga eks ma leiutan edasi.
-
- Huviline
- Kontakt:
ma täpselt ei mäleta aga ma sain selle suure padruniga otsa pekstes ilusti vahele samuti õues käte vahel:D aasta aega vastu pidanud juba:D:D
Ma higistasin ka, üks remondimees soovitas kasutada Fairy't ning siis läks ikka väga libedalt otsa
Tegin puksi seest libestiga kokku, puks laua peale ning võtsin õõtsa ja surusin puksi.

Tegin puksi seest libestiga kokku, puks laua peale ning võtsin õõtsa ja surusin puksi.

Mina lähtusin enda jutus e32 -e34 õõtsa puksidest .Ju siis e36 teistugused ,ei tea.
Fack The Fuel Economy
Fack The Fuel Economy
- jargo
- Huviline
- Peamine sõiduk: bmw 330ci
- Kontakt:
need ikka jah täitsa erinevad.seppa kirjutas:Mina lähtusin enda jutus e32 -e34 õõtsa puksidest .Ju siis e36 teistugused ,ei tea.
Kui ma vahetasin, siis sai tavalise kätepesu vedelseebiga pind libedaks tehtud ja läks ilusti natukese pusimisega
Pärast õiges asendis kuivas ilusti ära ja fikseeris ära.

BMW 320d M-Tech II
- MargusA
- Klubiliige - moderaator
- Peamine sõiduk: e61
Kas selle vahetuseks siis peab õõtsa alt ära võtma 

Ei pea õõtsa alt ära võtma, kunagi sai ka need vedelseebiga vahetatud. Vanade kättesaamine oli isegi raskem.
Seebiga kokku ja rinnalt surudes läheb otsa. Veidi rammu peab kätes olema, pehme tordimees hakkama ei saa
Mootoriõliga ei soovita kokku teha. Ei pruugi õlikindel kumm olla.

Sõidurõõm
- Martin1
- Huviline
Puksid peal, tänud kõigile. Lõpuks sai ikka mu oma tehtud rakisega peale susserdatud. Huvitaval kombel ei läind mul üldse mitte nii kergelt nagu räägite, tegin siis nii: 300midagi liivakaga õõtsa pind puhtaks ja vedelseebiga kokku nii puks kui õõts. Parepoolset küll päris lõpuni peale ei saand, tea kas sellest on ka midagi hullu?