otsin abi voimendi uhendamises

Küsimused ja vastused seoses autosse paigutatava audio- ja videotehnikaga.
Vasta
Dingo20
Huviline

otsin abi voimendi uhendamises

Postitus Postitas Dingo20 »

proovin nii luhidalt kui saan ostsin siis uued esi ja tagumised kolarid siis ostsin 4 kanali voimendi
(JBL GTO 938 6x9) (Bass Face SPL5.1 500W 5.25 inch Coaxial Car Speakers ) (Bass Face DB4.1 1600W Stereo 4 Channel Car Amplifier) pole just koige paremad aga hea hinna juures, nii et uhendasin koik juhtem voimendil ara, (grounding, 2 rca juhet,remote, power, ja kolarite juhtmed,) aga esi kolarid ei teinud piuksugi kontrollisin koik juhtmed ara koik peaks tootama proovisin siis eraldi esi kolarid tagumstega kanalitega koik tootas nii pea kui uhendasin esi kolarid esi kanalitesse ja jallegi mitte piuksugi, siis saatsin tagasi amazoni nad saatsid uue voimendi aga sama jama :shock: et kas ma teen midagi valesti uhendamises ?

vabandan kui seletasin halvasti aga loodan et keegi sai mu segasest seletusest aru :D
Roomet
Huviline
Peamine sõiduk: BWM 318d E46

Re: otsin abi voimendi uhendamises

Postitus Postitas Roomet »

Tõesti võiksid edaspidi natuke vaeva näha, et ennast selgemini väljendada.

Kiire ülevaade ütleb mulle, et võimendil kõik kanalid töötaksid, peavad kõik kõlarid olema vähemalt 4 oomised. Need jbl-id ju 2 oomised. Seega oletan, et võimendil rakendub teatav kaitsemehhanism kui oled kõik 4 kõlarit ühendanud.
Dingo20
Huviline

asi on selles et kui ma uhendan tagumised kolarid tagumistele kanalitele siis kolarid tootavad aga kui ma uhendan tagumised kolarid esi kanalitele siis nad ei tee piuksugi

vabandan jalle et seletus on segane aga seda on natuke raske seleteda :)
Roomet
Huviline
Peamine sõiduk: BWM 318d E46

Postitus Postitas Roomet »

Ehk siis lihtsustatult, üks võimendi väljund (nimetame seda esimeseks) ei tööta, olenemata, kumbade kõlaritega proovid?

JBLid on 2 oomised, mis takistus teistel on?
Ma®tin
Huviline

Postitus Postitas Ma®tin »

Kas 2 rca juhet või 2 paari rca juhtmeid? Sel võimendil ju esi-tagukõlaritele eraldi sisendid.
Dingo20
Huviline

2 paari rca juhet 1 rca juhe front left and right jaoks ja 1 rca juhe rear left and right ja ma proovisin molemad kolarid esi kanalitega kumbki ei teind piuksugi aga tagumiste kanaliga tootavad molemad kolarid ( uhe kaupa muidugi)
Ma®tin
Huviline

Makil on siis ilusti 2 paari väljundeid? Äkki üks paar on sisendid hoopis? Või annab kuskilt seadistada väljundeid, vb on midagi ära keelatud. Või lihtsalt ei tööta. Vaheta rcad ka maki tagant omavahel ära ja proovi mis teeb, äkki üks väljund ei toimi. Nii saad välistada ka kaabliprobleemi.
Dingo20
Huviline

jah makil on 2 paari rca valjundid neil on ilusti kirjas (front left front right) rear left rear right) proovisin siis molemad rca valjundid kas tootavad tagumiste kanalil ara ja molemad rca tootavad proovisin molemad rca kaablid esi kanalil ja ukski ei tootanud
Ma®tin
Huviline

Kui tagumised maki rca-d võimendi kõigis sisendites töötavad, on järelikult maki esikõlarite võimendiväljundid omadega õhtal. Muidugi oleneb kui keeruline makk sul on, äkki kuskilt midagi maha keeratud siiski.
Dingo20
Huviline

suured tanud
Ma®tin

tuleb valja et mu makil oli koik musa ule visatud rear peale panin center tagasi ja hakkas toole :D absoluutselt unustasin selle ara kui panin tagumised kolarid paar nadalat tagasi sisse arvan et amazon saab natukese vihaseks kuna saatsin too korras voimendi neile tagasi seletusega et esi kanalid on katki :)
jalegi suured tanud
Vasta