Mina olen minidrilli otsa käiva kõvasulam otsaga Al kihi jootealuselt eemaldanud. Tuleb jälgida, et metallipuru ei jääks hiljem trükkplaadile. Võibolla võiks need 1mm paksused jootealused üldse eemaldada - nende all on ju ülejoodetud vaskpind olemas. Pole proovinud niiviisi, igatahes jootmise teevad need keerukamaks sest üles kuumutatakse joodis mõlemalt poolt seda plaati.
Esmalt võib plaati kaitsva "silikooni" eemaldada metallipuruga saastumise vätimiseks osaliselt. Ühenduste taastamiseks olen kasutanud elastset õhukest vasklinti + Zn sisaldavat meh. tugevat vene ajast pärinevat joodist. Senini on see lahendus ennast õigustanud. Lahendus on ka alljärgnevalt näha.

Pean oluliseks, et mistahes materjalist ühenduste tegemistel jäetaks ühendustraadile võimalus keskelt elastselt deformeeruda. Selle orig. lahenduse probleem tundub peale ühendustraadi vale (meh. mittetugev) valiku ka see, et need traadid on pingul ja võnkumise võtab vastu ploki välimistele kontaktide lähedale jäetud suhteliselt terav kumerus, kust hiljem ühendus katkebki.