Väike update ja hetke hinnaseis.maarekl kirjutas:kas nad autot ei võta sinna sisse?Rain530 kirjutas:Minu auto turbiini taastamiseks ütlesid lätlased 200 euri neto ehk koos käibega tuleb siis 240EUR-i kui ma ei eksi. Sai ka küsitud E38 750 turbiini taastamist ja selle hinnaks oli 150EUR-i pluss käive, mis teeb 180EUR-i. Põhimõtteliselt pakuti mulle kahte varianti, et lähen turbiiniga ise sinna Cesisesse ja 2 tunniga taastavad minu vana ära ja saan Eesti poole tagasi kütta. Teine variant on kulleriga neile oma turbiin saata, aga selle peab ennem kokku leppima, et nad teaks seda oodata. Usun, et UM võtab sealt taastamiselt üksjagu vahelt ka, kui nad tõesti sinna samasse kohta saadavad selle tegemisse.
Võtavad ikka koos autoga, kui autoga lähed. Muidugi väike nali on ka selles, et kui üksi lähed ja tuled tagasi bussiga siis ainuke võimalus Eesti tagasi saada on sõita Cesisest bussiga Riiga ja Riiast Eesti. (kuskilt valga poolt pidi rongiga kah saama aga ei oska sellest rääkida). Cesis-Riia bussid käivad iga täistunni tagant (8:05-22:20) AGA kõik on külabussid ja express liin puudub... Aega läheb bussisõidu peale Cesis-Riia täpselt kaks tundi

Samas nende loogiline arvamus kasti parandusest ainult õlivahetuse näol oli selline, et kui asjad on kastis kulunud/vajavad vahetust siis ainult õli vahetus võib natukeseks parendada kasti hetkeolukorda töötamisel, mitte seda korda teha. Varem või hiljem löövad vead välja, mis on ka loogiline, kuna õli metalli iseenesest ei taasta

BMW 530d 2003 automaatkasti 6HP26 remondi hinnad sept. 2015 Recro.eu-s on järgmised mis mulle öeldi:
* õlivahetus 215.- EUR.
* Kasti turbiini vahetus (sisaldab kasti peale ja maha võtmist,diagnostikat) 465.- EUR(kui ainult turbiini vahetus siis, kui hommikul lähed kohale siis saad õhtul autoga tagasi sõita). Tavaliselt kui turbiin on vigane on ka klapiploki magnetid metallipuru täis mis on tulnud turbiini kulumisest.
* Klapiploki taastamine 850.- EUR + õli vahetus 200.- EUR (kui on vajalik)
* Täielik kasti taastamine (sisaldab nii turbiini,diagnostikat,klapiplokki, uut õli,filter, uued laagrid, tihendid,plaadid,kettad, kui ka kast peale-maha) 1700.-EUR (sisaldab 24 kuud garantiid või 100 000 km läbisõitu, peale 60000km tuleb teha uus õlivahetus, et garantii säiliks lõpuni.)
Mul läks aega selliselt, et kolmapäeva hommikul kell 09:00 andsin auto Recrosse teha, peale diagnosti viisid mind Riia bussipeale ja reedel kella 15:30 oli auto valmis tehtud/testitud.
Lisasin hinnad kuna äkki keegi tahab teada, mis konkreetsed hinnad on. Suhelda Saab Nendega Nii Läti, Inglise Kui Vene Keeles.
Minu auto sümptomid olid:
1) ainult 6-da käiguga püsikaga sõites pöörete kõikumine (ca. 200-500rpm) nii, et auto käis "edasi/tagasi" ja pidurdas mootoriga nagu tivolis. Samas tegi ta seda ainult mõned korrad 1000 km jooksul.
2) suuremal kiirusel (üle 70km/h) gaasipedaali lahti lastes "vaba peale" hakkasid pöörded kõikuma üles/alla ja ei toimunud ühtlast rpm-i langemist.
3) draivi peale pannes ja aeglaselt vabastades piduri pedaali hakkas auto jõnksutama vahest, nagu pidurikettad oleks hirmsasti kõverad, jõnksutamine kadus peale piduri täielikku vabastust.
4) teise käigu käsitsi sisselülitades ja lõpuni kiirendades, kiirendamisel tuntav jõngutamine (draiviga sõites ei täheldanud midagi).
Minul läks kast taastamisse ja kokku 1700.-
Eestis pakuti analoogse töö hinnaks ilma materjalita ca 2000.-
Kui aega saan siis üritan siia video kah postitada, kuidas auto ennem remonti käitus, ehk kellelgi abi antud jutust.