Probleem selles, et mul jääb alati kas liiga toores või siis liiga kuiv. Ei tule viis pluss tulemust.
Ühesõnaga šašlõki liha ja marinaadi teen ise. Kodus puuhalgudega metall vann.
Praegu tegin äädika marinaadi, keskmised suurused kuubikud. Ajasin enam vähem külg küljekõrval vardasse.
Tuli: panin vanni halge täis, ootasin millal ära põleb, hakkasin süte peal grillima.
Keskmise kõrgusea peal 15-20 min. Pealt justkui mõni nurk must, seest aga toores. Kui lasta kauem, et seest ka küpsenud, siis liha juba liiga kuiv kärakas ja kurdetakse, et üle küpsetasin.
Seega küsimus:
Kui on metall vann ja puuhalud, kuidas oleks õigem teha, kas paar halgu panna ja elaval tulel grillida? Või pigem nagu mina tegin, et vann puid täis, lased kõik ära põleda ja siis süte peal.
Ja mis see "valem" on kui sooviks nõnda, et liha oleks küps ja samas mahlane
