Esitulede klaasi vahetamine

Vaba teema
Vasta
ZDP
Huviline

Esitulede klaasi vahetamine

Postitus Postitas ZDP »

Tervist,

Mõte on oma tuhmid ja kollased e91 esituled jälle säravaks saada. Tegemist on 63117161671 osaga, ehk adaptiivsed xenonid. Realoem ütleb, et originaal on ZKW bränd, mis on ca 900 tüki eest, mida ma ei ole pmst nõus selle auto peale kulutama hetkel. Originaal BMW logoga on 1200 tk või nii.
Anyway… mõtlesin, et vaatan amazonist/ebayst viie kümpsi eest klaaside komplekti ja prooviks vahetada.
On keegi siin foorumis seda edukalt teinud? Mõni nipp või trikk jagada? :)
Internetis ringi vadates mõni küpsetab tulesid 100 kraadi juures ahjus kümme minutit, et katet kinni hoidev pasta lahti sulaks jne. Mõnel juhil see toimib, tesel juhul ei toimi..
ei tahaks tulesid enne lahti lõhkuda kui normaalset tegevusplaani pole :mrgreen:

PS, näha on, et tulesid on varem DIY poleeritud ja ma seda teed ei läheks enam.
Kasutaja avatar
Oliver.L
Klubiliige
Peamine sõiduk: BMW F31 320d '14

Re: Esitulede klaasi vahetamine

Postitus Postitas Oliver.L »

Ilmselt saad klaasid ikkagi eest lõigata ja tükkhaaval tükid korpuse soonest välja nokkida koos liimiga. Kui ise ikkagi ei soovi tegeleda, siis kontakteeru kasutaja "trillian"-ga.
ZDP
Huviline

Postitus Postitas ZDP »

Oliver.L kirjutas: 20.05.2025 16:01 12 Ilmselt saad klaasid ikkagi eest lõigata ja tükkhaaval tükid korpuse soonest välja nokkida koos liimiga. Kui ise ikkagi ei soovi tegeleda, siis kontakteeru kasutaja "trillian"-ga.
Mhm. See on ka mõte, jah. Aga kui sinna klaasi juba sisse saagida, siis tagasiteed enam ei ole. :mrgreen: Igaks juhuks lammarisse tellimus sisse enne saagimist.
Kasutaja avatar
Oliver.L
Klubiliige
Peamine sõiduk: BMW F31 320d '14

Postitus Postitas Oliver.L »

Võid ju pakkumise ikkagi küsida klaaside vahetusele.

Pilt
ZDP
Huviline

Postitus Postitas ZDP »

Tänud soovituse eest.
Tulin just auto juurest ja vaatasin hoolikamalt oma auto esitulesid ja tundub, et ainult klaaside vahetamine on veerand võitu. Need läätsed vms, mis seal on ja reflektori kroompinnad on ka suht tuhmid juba. See pani mõtlema, et vb on mõttekam juba retrofit downgrade teha. Adaptiivse xenoni pealt kas siis tavaline bi-xenon või juba odavamad halogeenid ja adaptiivsus jms välja kodeerid, kuna sellest adaptiivsusest ma eriti ei hooli. Ja hetkeseisuga tundub, et isegi halogeenid annavad parema tulemuse, kui praegune tuhm xenon. Suvakad halogeenid on ca 100 euri tk ja Valeo halogeenid saadaval ca 200 euri eest tükk, mis on pmst okei. Tavalised bi-xenoni aftermarketi omad algavad kusagil 300 euri tk. Mis on ka veel talutav. 1200 euri tükist enam ei ole. Kui teha nö uute juppidega värskendus praegustele tuledele, siis juppide hind on juba 200-250 tule kohta + töörahh.
Tuled on samad, mis eelmisel pildil. Pre lci.
Peab mõtlema..
Kasutaja avatar
Kert11
Huviline
Peamine sõiduk: X5 3.0d 135kw

Postitus Postitas Kert11 »

Eelpool mainitud koht saab tule sees ka reflektori ära vahetada. Pakkumist tasub ikka küsida. Ma ise läksin oma vana E53 tuledega seda teed, et uued sisud ja uued klaasid. Tuled nagu tutikad ja igati rahul. Korpused jäid vanad.
2xE46, 1xE65 (745i), 4xE60 (525d, 530d, 530xd, 530i), 1xE53 (X5 3.0d)
Kasutaja avatar
RK1.0
Huviline
Peamine sõiduk: F11

Postitus Postitas RK1.0 »

Olen ise kolmel autol klaase vahetanud. Kõik klaasid olen tellinud aliexpressist, viimati ostetud f11 klaasid tulid koju 40€ paar. Seni on sobivus ja kvaliteet väga hea olnud. Volvo p3 klaasid nüüdseks 3 aastat ees olnud ja probleeme ei ole. Olen proovinud klaase tervelt kätte saada, läheb rohkem aega kui relakaga klaas eest lõigata ja siis viimane riba ära nokkita, soojaks ajamine lihtsustab tööd. Lihtsalt fööniga, kui usa mõõdus praeahju pole, siis saab penost ise kasti teha või lausa pappkastist ja föön kütma. Projektorid ka võimalik hiinast tellida, kui on 1:1 sobivus, siis lihtne vahetada. Klaasid paneks tagasi PU-liimiga, ribaga. Vajadusel saab siis klaasid lihtsalt maha võtta. Kui soov enda aega ja närve kuludada
patrik
Huviline
Kontakt:

Postitus Postitas patrik »

ZDP kirjutas: 20.05.2025 17:45 39 Tänud soovituse eest.
Tulin just auto juurest ja vaatasin hoolikamalt oma auto esitulesid ja tundub, et ainult klaaside vahetamine on veerand võitu. Need läätsed vms, mis seal on ja reflektori kroompinnad on ka suht tuhmid juba. See pani mõtlema, et vb on mõttekam juba retrofit downgrade teha. Adaptiivse xenoni pealt kas siis tavaline bi-xenon või juba odavamad halogeenid ja adaptiivsus jms välja kodeerid, kuna sellest adaptiivsusest ma eriti ei hooli. Ja hetkeseisuga tundub, et isegi halogeenid annavad parema tulemuse, kui praegune tuhm xenon. Suvakad halogeenid on ca 100 euri tk ja Valeo halogeenid saadaval ca 200 euri eest tükk, mis on pmst okei. Tavalised bi-xenoni aftermarketi omad algavad kusagil 300 euri tk. Mis on ka veel talutav. 1200 euri tükist enam ei ole. Kui teha nö uute juppidega värskendus praegustele tuledele, siis juppide hind on juba 200-250 tule kohta + töörahh.
Tuled on samad, mis eelmisel pildil. Pre lci.
Peab mõtlema..
Peaks mõtlema ka selle üle, et adaptiivse tule mitteadaptiivseks vahetamisel tuleb teha tulemoodulist mõlema tuleni uus kaabeldus reguleermootoritele. Samuti tuleb panna teine tulemoodul, ja see kodeerida
Ära saada mulle sõnumit, helista! Tel:5028520
Vasta