See arvamus, et väikesed mootorid kestavad vähem on selline naljakas müüt. Tegelikult on nii, et mida kergemad ja väiksemad on igasugu kiiresti liikuvad osad mootoris seda paremini nad kestavad. Muidugi on igal asjal oma piirid ja nii nagu ühtegi asja ei saa lõputult tugevat teha ei saa samatmoodi teda imepisikena tööle panna jne.
Suurel mootoril on reeglina rohkem jõudu ja see on ka see mis seal stressi tekitab ja asju kulutab ning lõhub. Mitte niivõrd pöörded.
Head näited on selles suhtes on need igasugu usav8 mis vaevu vaevu 300 tuhat läbi venitavad samas kui japside mikromootorid ei teist nägu ka veel.
Bemari r4 mootorid on aga minu kogemuse, mis põhineb kahel E30 1,8 ja praegu peres oleva natuke popima kahe nukaga masina põhjal on küll sellised et minu meelest võiks need olemata olla.
See tavaline 1,8 on üks õnnetus ruudus ja nii halba sama kubatuuriga mootorit teist annab lausa otsida. Vastupidavuse koha pealt pole mul midagi kobiseda aga omaduste poolest ... ei taha isegi välja öelda seda mida mõtlen, mõni andunud fänn ei saa magada äkki pärast:)
See "sport" 1.8 on parem ja sõites saab mootori ümber oleva komplekti omadusi nautida ja puha kuid kui võrdlusmoment mõne teise mootoriga kõrvalt võtta siis see "sport" seal on küll selline lohutuseks lihtsalt

Seega r4 mootoriga kui vastupidavus argumendiks sobib võtta vabalt.
Selle kiusamisest tüdineb ikka üsna kähku, erinevalt kuuesilindritest, millega roolis sõge-voodis mage on üsna kiire tulema.