Peale keevitust mida pinnale kanda ?
Peale keevitust mida pinnale kanda ?
Teema siis selline, et plaanis veidi keevitus ja plekitööd teha. Sõbral on koht ja vahendid olemas ja ta pealegi väga hea käega. Minu mure aga nüüd on selline, et peale neid töid pean ma otse värvimisse sõitma ja küsimus siis selline, et kui olen pleki haljaks lihvinud, keevitused vajalikud ära teinud siis mida kanda sinna pinnale, et värvikotta sõites haljas pind ilmstiku oludes kohe roosteussi sisse ei tõmbaks....? Värvikojas tehakse lõppviimistlus pahtel, krunt jne vajalikud protseduurid. Öeldi, et ma kindlasti mingit aerosooli krunti või muud jama sinna ise ei kannaks. Aga mida siis ? Soovitage midagi millega ma selle pinna ise võiks üle katta... Olen kuulnud , et Buvanol tõhus vahend. Külm tsink aerosoolina ? Teine küsimus, et kui paksu plekki soovitate kasutada keretöödel ja kus seda osta võiks Tallinnas?
Tänud kõigile vastuste eest.
Tänud kõigile vastuste eest.
seda küll... mul lihtsalt oli see värvipurk kogemata kaasas... muidu oleks jäänud värvimata...Cardo kirjutas:teinekord soovitan hoopis ahjuvärvi, on tunduvalt odavamhollow kirjutas:mina tõmbasin peale hammerite värvi pintsliga... ja seda praktiliselt kuumale plekile kohe. buvanol on roostemuundur... kui sul seal roostet ei ole, siis on ta nagu haneselga vesi
nii ülejootmine kui movill on sisekeevitusel mugavam...
pmst ülejoota saab ka välisplekkidel, kuid ise audsalt öeldes pole proovind, sees nagu ideaaleset joont polnud vajagi ja eriti vaeva pole nähtud. aga nägin too vana autot ja juba 2 talve kqik korras, roostet pole...
vist kui rohkem lihvida ja uuesti joota ja iis uuesti lihvida... peaks nagu asja saama...
tevalos ka happe ja suurem jootmis riist olemas.
pmst ülejoota saab ka välisplekkidel, kuid ise audsalt öeldes pole proovind, sees nagu ideaaleset joont polnud vajagi ja eriti vaeva pole nähtud. aga nägin too vana autot ja juba 2 talve kqik korras, roostet pole...
vist kui rohkem lihvida ja uuesti joota ja iis uuesti lihvida... peaks nagu asja saama...
tevalos ka happe ja suurem jootmis riist olemas.
[quote="hollow"]mina tõmbasin peale hammerite värvi pintsliga... ja seda praktiliselt kuumale plekile kohe. buvanol on roostemuundur... kui sul seal roostet ei ole, siis on ta nagu haneselga vesi[/quo
värvi poes räägiti mulle et seda hammeritet ei ostaks keegi kui polex tehtud sellele reklaami yhesõnaga pidi olema läga.omal on kokkupuuteid nii palju et suvel tegin värviparandusi karpidele sellega ja tänasex on see värv ja sealt kadunud
värvi poes räägiti mulle et seda hammeritet ei ostaks keegi kui polex tehtud sellele reklaami yhesõnaga pidi olema läga.omal on kokkupuuteid nii palju et suvel tegin värviparandusi karpidele sellega ja tänasex on see värv ja sealt kadunud

selle hammeritega on selline lugu, et seda tuleb kanda roostetanud pinnale, tekib keemiline reaktsioon. Kui seda kanda haljale metallile siis see tuleb sealt ludinal maha.hollow kirjutas:endal on ette näidata tuttaval kuuriall vedelev mingi metall konstruktsioon... mis on musta hammeritega yle värvitud mingi 5 aastat tagasi... ei ole ei värv kulunud, ega ei roosteta see asi kah. NB! kuuriall sajab ka vihma
võibolla tõesti... nuh kuna mina kasutasin akualuse keevitamiseks mingi saabi katuseplekki mis oli väljas "mädanenud" ja esines ka pindmist roostet, siis sellepärast ei ole ta maha tulnud ja tundub, et ei tule kah.Last kirjutas:selle hammeritega on selline lugu, et seda tuleb kanda roostetanud pinnale, tekib keemiline reaktsioon. Kui seda kanda haljale metallile siis see tuleb sealt ludinal maha.hollow kirjutas:endal on ette näidata tuttaval kuuriall vedelev mingi metall konstruktsioon... mis on musta hammeritega yle värvitud mingi 5 aastat tagasi... ei ole ei värv kulunud, ega ei roosteta see asi kah. NB! kuuriall sajab ka vihma
Mina kasutaks mõne auto küljest lõigatud plekki, jääb tugevam ja roostekindlam kui plekkpurk või katuseplekk.
Vanemad opelid unusta ära
BMW plekk päris hea
Vanemad opelid unusta ära

528iA E28 1984
Uued autod on saadanast ...
Uued autod on saadanast ...
no oleneb kui kaua sul võtab aega keevitusest värvikotta jõudmisega. kui värvalid keelasid mingeid möginaid peale lasta, siis ära lase midagi peale. ja kui sul on sõit keevitusest otse värvikotta siis ei juhtu selle ajaga mitte midagi. muidugi on keevitusõmblus keevitamisel tekkivate ühendite tõttu kõige roostealtim koht. kindlasti tuleks õmblus kohe pärast keevitust korralikult ära puhastada ja võimalusel katta roostereaktiivse kahekomponentse krundiga ning pärast seda kohe nakkuvale krundipinnale lasta aluskrunti paar kihti. erinevaid töömeetodeid on palju. paljud jälle neutraliseerivad õmblused roostemuunduriga (-kaitsega) ja siis kasutavad pahtlit otse metallipinnale, sest pahtel nakkub metalliga paremini. samas ei paku pahtel edaspidi mingit roostekaitset metallile ja kui kuskile tekib pragu, on asi metsas. kui on korralikult tehtud keevitus ja plekitööd siis pahtlikogused on väikesed ja õhuke kiht pahtlit püsib probleemideta krundil.
jootmine on minu arust kehva keretöö peitmine ja vanadel autodel, kus on tinapahtlit tehases kasutatud, roostetavad enim just tinaga kaetud alade tagused ja servad. kui on korralikult tehtud keevisõmblused, puudub vajadus jootmise järele. aga nagu ütlesin, erinevaid töömeetodeid on palju ja absoluutset õiget võtet pole olemas.
jootmine on minu arust kehva keretöö peitmine ja vanadel autodel, kus on tinapahtlit tehases kasutatud, roostetavad enim just tinaga kaetud alade tagused ja servad. kui on korralikult tehtud keevisõmblused, puudub vajadus jootmise järele. aga nagu ütlesin, erinevaid töömeetodeid on palju ja absoluutset õiget võtet pole olemas.
fromme kirjutas:tahaks näha ülejoodetud välisplekki! Et joodad yle ja siis kukud pahtlit peale laduma?et jooteservad näha ei oleks?martin1 kirjutas:üle jootmine vast kõige parem
kui ma töötasin kindlustus avarii järgses remondis/ taastuses. siis seal kaeti enamus haljaks lastud metalli tinaga.
ega see tina lihvimatu pole selle jaoks on teised tööriistad millega jooned jooksma aetakse!
nii see käib jah keevitad, peale keevise lihvi kontrollid keevituse kui see ok kannad tina nagu öeldi Leeklamp siis käib veel joode pasta mis võtab tina paremini pleki külge ja tina kang !
peale joodmist siis lihvida ja jooned koku viia ja muud kunsti pole.
nii palju veel et tuleks välttida kere metalli liig kuumenemisest kuna siis võib plekk lainesse minna
peale joodmist siis lihvida ja jooned koku viia ja muud kunsti pole.
nii palju veel et tuleks välttida kere metalli liig kuumenemisest kuna siis võib plekk lainesse minna