Otsisin kupeekerega E30-t, mootoriks 2.5i. Teadaolevalt tuttava-tuttaval selline olemas - kiire kõne, müübki näe ja eks siis läheme vaatama. Kuna endal oli kogemus 325i-ga siiski olemas, siis esmalt torkasid silma õliradika puudumine (polnud krt ka voolikuid) ja tagasilla trummelpidurid. Mootor ise täitsa 2.5 moodi M20

Müüja jutt oli et tagasild on vahetatud ja õiged jupid on tal kõik olemas mis sinna käivad ja need saab kaasa. Õliradikast ei osanud ta midagi arvata. Sai uuritud passi ja seal on 325. No ega midagi, müüja ajab ka imelikku juttu.... Proovime mootorit, tiksub ilusti käia, pöördesse ka läheb, mis siis muud kui proovisõidule.
I käik, gaas põhja - MIDA KURADIT???? II käik, gaas ikka põhjas - NO KUULGE... pole nagu see või on mu 1.8T perePassat tõesti mingi jube loom? Kas mootor on kohvi - no ei saa nagu olla sest töötab ju ilusti. Ega midagi, seisma, kapott lahti ja uurima.
Ise nii spets polnud, õnneks Patrickule kõne aitas asjasse selgust luua - mootor M20 küll, aga sisselaskekollektori ja õhulugeja järgi - 2.0 hoopis. Nonii... Mis siis veel siin on?
Auto varastatud? OK, kerenumbrid kattuvad, kõrvalistuja-poolne metalllipik on kuidagi kahtlaselt needitud... oot, siin on needi kõrval ka näha pisike relakajälg eelmise needi eemaldamisest....
Tihend kapoti klaasipoolsest servast maha - kõik tundub enam-vähem, ei roostet, ei otsest pahteldusjälge kerenumbri juures. Omanik-Müüja on väga nõutu näoga kõrval, kuna aga tuttava tuttav ei hakka veel politseid ka kohe kutsuma.... Nii... kõrvalistujapoolne kojamehe vms plastkate küüntega maha kangutatud, ega sinna ju nii hästi sisse ei näe, aga pikemal otsimisel ja sõrmdega kobades selgub - keevitusjälg! Kerenumbrid vahetatud!
Pole vist vaja öelda, et tehing katki jäi

Seega, kui keegi läheb ostma 87-> musta 325i kupee E30-t tasuks samad asjad enne ikka üle vaadata.
Auto on varastatud ja sõidab minuteada siiani ringi. Mina kellelegi s***a keerama ei hakka, aga kui müüja minu nõuandeid kuulda ei võta ja politseisse ei lähe antud asjast teatama ning proovib seda kellelegi sama jutuga maha parseldada mis mulle räägiti, siis politsei number abiks!