kyynlad
kyynlad
Millal,mis aja tagant tuleks kyynlaid vahetada?autoks e36coupe
15 000 on nats vähe, pealegi erinevate firmade küünlad kuluvad erinevalt
kodus lihtsaim viis küünla defekteerimiseks - kui on keskmisel elektroodil juba näha ovaalsust(2 elektr.) siis aeg vahetada(ca.40 000)
ühe elektroodiga küünlal kulub ülemine ots ümmarguseks ja kui vahe elektr.vahel on suurenenud üle 0,1mm (ca 20-25 000) vaheta ära!
4-elektr. küünal viska kohe minema
Alts2 räägib tõtt, suur sädevahe võib poolid ära rikkuda
kodus lihtsaim viis küünla defekteerimiseks - kui on keskmisel elektroodil juba näha ovaalsust(2 elektr.) siis aeg vahetada(ca.40 000)
ühe elektroodiga küünlal kulub ülemine ots ümmarguseks ja kui vahe elektr.vahel on suurenenud üle 0,1mm (ca 20-25 000) vaheta ära!
4-elektr. küünal viska kohe minema

Alts2 räägib tõtt, suur sädevahe võib poolid ära rikkuda

- eero
- Huviline
- Peamine sõiduk: F07 535i GT
- Telefon: 5256627
- Asukoht: Kadaka tee 187C Tallinn. Tel. 5256627, eero@autoint.ee
- Kontakt:
Jap, mina omal välja just vahetasingi. Olid Densod ja keskelektrood oli visuaalsel vaatlusel ovaalne peale 20,000 km sõitu.
Ja kui huvitab, siis panin peale Valeo
küünlad. Peaks olema meie turul suht vähe esindatud, aga oli võimalus soodsalt saada ja üleüldse on nad ilmselt praegu veel ühed soodsamatest. Töötavd küll ja paremini kui vanad Densod. Eks näis, kas kauem kui Densod.
Ja kui huvitab, siis panin peale Valeo

E34 540 - X5 E53 4,4 - E30 316i - R28 R1150R - E32 740 - E34 540 touring - E36 325i - E30 325ixa - Z3 1,9 M44 - F07 535i GT
Jutt läheb küll nüüd natuke teema küsimusest mööda, aga ikkagi..
Sai ka enda M50 mootoril hiljuti küünlad vahetatud - läksin siis alguses neid ka siin foorumis kõvasti "haibitud" kauplusesse ostma (Balti Laager, Tln Kadaka teel). Küünaldeks siis NGR BKR6EK, no müüja otsis küünlad välja ja hakkasin juba maksma, kui nii muuseas koukisin ühe karbi lahti ka (üldiselt eeldan, et kui midagi ostan, siis saan ka ilma kontrollimata soovitud kauba kätte), minu suureks imestuseks oli karbis ühe elektroodiga küünal - tegin kähku kisa, et mis teema see siis on !!
Müüja vaatas lolli näoga otsa - ma siis seletan talle, et BKR6EK peab olema kahe elektroodiga küünal - müüja vastu, et mis jutt see on, ikka ühega peabki olema, küsis veel teise mehe käest, see ajab sama juttu.. ja veel see teema, et need kahe elektroodiga küünlad on mingi "universaalne jama", mis ei kõlba kuhugi..
No kuna ma olin 100% kindel, et need küünlad peavad olema 2 elektroodiga, tagastasin neile kauba ja läksin minema.
Järgmisena siis Aave`sse, kust täpselt samad küünlad (BKR6EK), esiteks soodsamalt ja teiseks "imede-ime"
KAHE elektroodiga.
Krt, ma olin nende BL troppide peale nii vihane .. kui matsu ei jaga või asjas kindel pole, siis ei ole ju mõtet ka sellist "tarka" juttu ajada, kahjuks ei viitsinud sinna enam tagasi minna, et neile trossidele tõestada, et asjad kahe elektroodiga peavad olema.
Kokkuvõttes - mina isiklikult sinna Balti Laagri poodi enam oma jalga ei tõsta - võibolla oli tõesti tegemist ainult ühe ebakompetentse müüjaga, aga sellisest poest mina kaupa osta ei julge. PS! Sorry tõesti, kui keegi selle poega kuidagi seotud on ja ennast puudutatuna tunneb
Sai ka enda M50 mootoril hiljuti küünlad vahetatud - läksin siis alguses neid ka siin foorumis kõvasti "haibitud" kauplusesse ostma (Balti Laager, Tln Kadaka teel). Küünaldeks siis NGR BKR6EK, no müüja otsis küünlad välja ja hakkasin juba maksma, kui nii muuseas koukisin ühe karbi lahti ka (üldiselt eeldan, et kui midagi ostan, siis saan ka ilma kontrollimata soovitud kauba kätte), minu suureks imestuseks oli karbis ühe elektroodiga küünal - tegin kähku kisa, et mis teema see siis on !!
Müüja vaatas lolli näoga otsa - ma siis seletan talle, et BKR6EK peab olema kahe elektroodiga küünal - müüja vastu, et mis jutt see on, ikka ühega peabki olema, küsis veel teise mehe käest, see ajab sama juttu.. ja veel see teema, et need kahe elektroodiga küünlad on mingi "universaalne jama", mis ei kõlba kuhugi..
No kuna ma olin 100% kindel, et need küünlad peavad olema 2 elektroodiga, tagastasin neile kauba ja läksin minema.
Järgmisena siis Aave`sse, kust täpselt samad küünlad (BKR6EK), esiteks soodsamalt ja teiseks "imede-ime"

Krt, ma olin nende BL troppide peale nii vihane .. kui matsu ei jaga või asjas kindel pole, siis ei ole ju mõtet ka sellist "tarka" juttu ajada, kahjuks ei viitsinud sinna enam tagasi minna, et neile trossidele tõestada, et asjad kahe elektroodiga peavad olema.
Kokkuvõttes - mina isiklikult sinna Balti Laagri poodi enam oma jalga ei tõsta - võibolla oli tõesti tegemist ainult ühe ebakompetentse müüjaga, aga sellisest poest mina kaupa osta ei julge. PS! Sorry tõesti, kui keegi selle poega kuidagi seotud on ja ennast puudutatuna tunneb

pool ei hakka tuksi minema, ta lihtsalt lähebryan kirjutas:kuidas see avaldub kui poolid hakkavad tuksi minema?kas nii et kaivitamine viivitub?
üks või mitu silindrit ei tööta, mootr käivitub kehvalt, kiirendus nigel, benakulu suureneb...jne
üks narvakas oli mingi aeg tagasi mul stendis, sellel lõi pooli lausa lõhki
kahjuks kaasnes ka aju vigastus(selle silidri madalpinge impulss kadus ära)

Kellel autol vilets ligipääs, võiks kasutada plaatinaküünlaid. Paljudel uutel autodel on need peal ja küünla vahetusintervall on 100-160 000 km. Mul oli kunagi kooliajal mosse peal selline aretatud performantsi
süsteem 53 kommutaatorist ja mingist Boschi poolist, mis põletas tavaliste küünalde vahe 5000 km-ga 3-millimeetriseks. Need plaatinad sõitsid minu käes 80 000 km, ilma et elektroodide vahe ka 0,1 mm võrra suurenenud oleks. Boschis maksid need omal ajal pea 90 eek tükk. Võib-olla 750 mootoril on need teema?

BMW M535i 1985; BMW 3.0S 1973;
BMW 318iS 1990
BMW 318iS 1990
Toyota paneb uutele Avensistele iriidiumküünlaid, läbisõit umbes samasse kanti 100-150 000km aga hind kuskil 400 eeku tk 
toyotsi peal töötavad nad küll megalt, paremini kui DENSO tavaline
muidugi plaatina võiks proovida, kuid nendel sädevahe liigsuur - 1.1-1,2mm, kas sekundaarpinge kõrgeks ei lähe?
et siis 24klapistel oht poolidele
M30 veab vast välja...
peab vist enda auto tankide alla heitma, kundele ei tee eksperimendi mõtet selgeks, kui midagi juhtub

toyotsi peal töötavad nad küll megalt, paremini kui DENSO tavaline
muidugi plaatina võiks proovida, kuid nendel sädevahe liigsuur - 1.1-1,2mm, kas sekundaarpinge kõrgeks ei lähe?
et siis 24klapistel oht poolidele

M30 veab vast välja...

peab vist enda auto tankide alla heitma, kundele ei tee eksperimendi mõtet selgeks, kui midagi juhtub

No NGK küünaldest ma ju räägingi !?Bitbull kirjutas:NGK peaks olema täpselt sama hinnaga kui siis eelistada juba seda!
Viimati muutis Joel_H, 29.04.2004 21:13 32, muudetud 1 kord kokku.
[b]Cardo kirjutas:[/b]
Never enam ei osta NGK küünlaid. Kunagi sai pikk jutt tehtud ja enam ei viitsi rääkida mix.
Cardo,mis teema pealkiri oli?aga soovita siis mis sobix sinu arvates[/b]
Never enam ei osta NGK küünlaid. Kunagi sai pikk jutt tehtud ja enam ei viitsi rääkida mix.
Cardo,mis teema pealkiri oli?aga soovita siis mis sobix sinu arvates[/b]
Viimati muutis ryan, 30.04.2004 00:16 56, muudetud 1 kord kokku.
Tere
jJanno
See: http://www.bmw-club.ee/forum/viewtopic. ... 9720#19720 ?Cardo kirjutas:üldise või tehnilise all vist " kuhu kadusid minu 1500 pööret" kui ma ei exi .
jJanno
exTouring