Auto kontroll enne ostu.
Auto kontroll enne ostu.
Tere. Olen aru saanud, et UM24 test maksab ca 1200.- Aga küsimus selline, et kui ei tahaks nii palju raha välja käia ning nii põhjalikult autot kontrollida, kas siis oleks võimalik suvalises ülevaatuspunktis lihtsamad asjad üle lasta vaadata. Küsimus selles, et kui suur see hinnavahe on?
Aitäh
Aitäh
Tere
Esitaks ka mina ühe küsimuse ostueelse ülevaatuse kohta.
Situatsioon järgmine:
Auto toodud Saksast. Seisab Kadaka tee kandis ühel platsil. Pole registris. 5 lubatud päeva ilma regamata liiklemiseks on möödas.
Kuidas see auto kuhugi kontrolli saada? Hea meelega viiks UM'i, kuid vaevalt seda autot seni minu jaoks hoitaks, kuna kui UM'i tulemus väga kehv on, siis ma ju autot ei ostaks. Kui viia Truumu/Valdeku juurde (pole neilt küsinud kas neil üldse hetkel aega on), siis on vaja E-kategooria juhiluba? Auto ju iseseisvalt liikluses kulgeda ei tohi ning haagise koos koormaga ületaks vedaja massi.
Kuidas on teised foorumlased sarnased situatsioonid lahendanud?
jJanno
Situatsioon järgmine:
Auto toodud Saksast. Seisab Kadaka tee kandis ühel platsil. Pole registris. 5 lubatud päeva ilma regamata liiklemiseks on möödas.
Kuidas see auto kuhugi kontrolli saada? Hea meelega viiks UM'i, kuid vaevalt seda autot seni minu jaoks hoitaks, kuna kui UM'i tulemus väga kehv on, siis ma ju autot ei ostaks. Kui viia Truumu/Valdeku juurde (pole neilt küsinud kas neil üldse hetkel aega on), siis on vaja E-kategooria juhiluba? Auto ju iseseisvalt liikluses kulgeda ei tohi ning haagise koos koormaga ületaks vedaja massi.
jJanno
- Leho
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW E60 550I
- Kontakt:
suurematel autoplatisidel peaks sellised "proov 3423"jjanno kirjutas:Tere
Situatsioon järgmine:
jJanno
sarnased nr olema. millega tohib linnas liigelda ette määratud kohtadesse nagu ark jne. aga olen kogenud et seda kasutatakse ka terve päeva ulatuses ära. Proov nr kehtib 08.00 kuni 17.00 tõõpäeviti.
BMW E60 550i MY05 270KW. Telefoni number : +372 56 206 746
Iga foorum on täpselt tema omanike ja modede andekat nägu.
Tere
jJanno
Platsi vastus mulle: tuleb võtta treiler. :(losto kirjutas:suurematel autoplatisidel peaks sellised "proov 3423"
sarnased nr olema. millega tohib linnas liigelda ette määratud kohtadesse nagu ark jne. aga olen kogenud et seda kasutatakse ka terve päeva ulatuses ära. Proov nr kehtib 08.00 kuni 17.00 tõõpäeviti.
jJanno
Teisaldatav numbrimärk kehtib siiski kella kaheksast hommikul kaheksani õhtul. 21 jaanuar 2007 muutis tollane majandusminister Edgar S******R teisaldatavate numbrite kasutuskorda (seaduseks siis: "Mootorsõiduki ja selle haagise registreerimise eeskiri") Link on siin: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12779036
Vaata siis: "Sõidukite teisaldatavate registreerimismärkide ja nende kasutamise päevikute väljastamise, kasutamise ja tagastamise kord " punkti kümme mis ütleb:
"10. Teisaldatava registreerimismärgiga sõidukiga võib sooritada proovi- või katsesõite üldkasutatavatel teedel ja sõite registreerimiseelsele ülevaatusele alates kella 8.00 kuni 20.00. Piiripunktist ettevõtja territooriumile võib teisaldatava registreerimismärgiga sõidukiga sõita ööpäevaringselt. "
Viimasele lausele viidates kasutatakse "PROOV" numbreid ööpäev ringi see tähendab asi on J.O.K.K
Vaata siis: "Sõidukite teisaldatavate registreerimismärkide ja nende kasutamise päevikute väljastamise, kasutamise ja tagastamise kord " punkti kümme mis ütleb:
"10. Teisaldatava registreerimismärgiga sõidukiga võib sooritada proovi- või katsesõite üldkasutatavatel teedel ja sõite registreerimiseelsele ülevaatusele alates kella 8.00 kuni 20.00. Piiripunktist ettevõtja territooriumile võib teisaldatava registreerimismärgiga sõidukiga sõita ööpäevaringselt. "
Viimasele lausele viidates kasutatakse "PROOV" numbreid ööpäev ringi see tähendab asi on J.O.K.K

Muidumees aega surnuks löömas
Tahtsin ise soetadakadakalt 325-te ja UM-is käies tuli välja ey auto 2 aastat vanem kui kirjas nii et ole ettevaatlik!!!jjanno kirjutas:Tere
Situatsioon järgmine:
jJanno
Võtmest saab ka natuke infot.
- Leho
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW E60 550I
- Kontakt:
sass16 kirjutas:Teisaldatav numbrimärk kehtib siiski kella kaheksast hommikul kaheksani õhtul. 21 jaanuar 2007 muutis tollane majandusminister Edgar S******R teisaldatavate numbrite kasutuskorda (seaduseks siis: "Mootorsõiduki ja selle haagise registreerimise eeskiri") Link on siin: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12779036
aga kui sellise põhjendustega erinevatel päevadel samale mendile vahele jääd siis on kellad.
BMW E60 550i MY05 270KW. Telefoni number : +372 56 206 746
mul lubati omavastutusel autoga ülevaatusel käia. nii kergekäelise lubamise põhjuseks oli arvatavasti siis see, et ÜV punkt asus samal tänaval.
kui seal lähedal on mõni ÜV punkt, äkki saad nad nõusse, et käid seal ära koos kellegagi platsilt. kui ÜV punktis selgub, et väga nutune on seis, viid auto tagasi ja lähed minema. selle kontrolli hind on ka kuskil 200.- ringis.
kui seal lähedal on mõni ÜV punkt, äkki saad nad nõusse, et käid seal ära koos kellegagi platsilt. kui ÜV punktis selgub, et väga nutune on seis, viid auto tagasi ja lähed minema. selle kontrolli hind on ka kuskil 200.- ringis.