E36 suuremad veljed touringule
E36 suuremad veljed touringule
Tahaks siis kevadel oma E36le suuremaid velgi (praegu 15 originaalid).
Siit siis ka küss, et kas 16 oleks lagi või on keegi ka suuremaid alla kruttinud. Ning kuis sõiduomadusi mõjutavad. Ukseaugus oleva sildi järgi mul max 16...
Tänud ette
Siit siis ka küss, et kas 16 oleks lagi või on keegi ka suuremaid alla kruttinud. Ning kuis sõiduomadusi mõjutavad. Ukseaugus oleva sildi järgi mul max 16...
Tänud ette
BMW austaja
endal on all 235/40/17´
laiade rehvidega on asfaldil pidamine kindlasti parem. aga tänavatel, kus on rööpad sisse sõidetud, auto perutab nagu noor hobune:P
kui originaalilt lähed laiemale rehvile siis kindlasti käi sillastendis, muidu tabab sind sama kurb saatus nagu mindki- esimeste rehvide sisekülgede kulumine. originaalsuurusega oli kõik korras, laiad balloonid kulusid sisekülgedelt.
Ja eks kõrgemate, kitsamate rehvidega on sõit sujuvam, aga mingit erilist vahet ma küll ei täheldanud.
laiade rehvidega on asfaldil pidamine kindlasti parem. aga tänavatel, kus on rööpad sisse sõidetud, auto perutab nagu noor hobune:P
kui originaalilt lähed laiemale rehvile siis kindlasti käi sillastendis, muidu tabab sind sama kurb saatus nagu mindki- esimeste rehvide sisekülgede kulumine. originaalsuurusega oli kõik korras, laiad balloonid kulusid sisekülgedelt.
Ja eks kõrgemate, kitsamate rehvidega on sõit sujuvam, aga mingit erilist vahet ma küll ei täheldanud.
Endal on all 17 235/45 ja velg ise 9 lai. Ees on 8 laiad 225. Sõit on natuke jäigem, kuid uue korraliku rehviga pole hullu midagi. Teelpüsivus on muidugi kordades parem, võrdlusena on talvekad 15 tolli 195/65 ja tõepoolest on augud ja pisikesed põrutused pisemad, kuid suurematel kiirustel on pidamine ka selline, et ei soovitaks teistele selliseid kiiruseid aretama hakata.
- AARE540
- Huviline - moderaator
- Peamine sõiduk: Scania 500R '24 Mercedes-Benz E350 '15 BMW 540i'94
- Telefon: 53311120
- Kontakt:
See on vale arusaam, et ei saa suuremaid velgi panna- enne selliste küsimuste esitamist võiks selgeks teha, et mida suuremaks läheb velg, seda õhemaks rehv, ei ole ikka nii, et kui 15 tollise puhul on rehvi laius vs profiil nx 205/65, et siis on see ka sama 16, 17 ja 18 tollise puhul.
Õiged rehvi- ja sellele vastavad veljemõõdud on võimalik ise täiesti vabalt välja arvutada, tuginedes tehase poolt soovitatud mõõtudele.
Ja seda vaid paarimillimeetrise täpsusega ratta läbimõõdu puhul.
Õiged rehvi- ja sellele vastavad veljemõõdud on võimalik ise täiesti vabalt välja arvutada, tuginedes tehase poolt soovitatud mõõtudele.
Ja seda vaid paarimillimeetrise täpsusega ratta läbimõõdu puhul.
Arvan, et tingimata Z`i pole vaja. Kus meil ikka siin kihutada.
E36 325i 92; E32 730iA 91(läinud) | E34 525tdsA 95 (läinud)
E46 330Ci 01 (läinud) Ei tasu kõike mu juttu uskuda!
E46 330Ci 01 (läinud) Ei tasu kõike mu juttu uskuda!