E30 320 õlirõhk
E30 320 õlirõhk
Auto oli pool aastat seisnud ja nüüd sellega selline probleem,
et tühikäigul alla 1k pöörete hakkab sooja mootoriga õlituli põlema.
Nii kui pöördeid 200-300 võrra tõsta kustub tuli ära.
Enne seisma panemist sellist asja ei täheldanud ja polnud ka kunagi selle tulega probleeme.
Mõned päevad tagasi sai vahetatud õli ja siis asi mingi 150 kilomeetriks kadus ja hakkas nüüd uuesti pihta.
Kas võib kahtlustada saalesid või on õlipumba viga?
Õliks on poolsünt.
Külmast peast tuli tühikäigul ei põle.
Tundub, et õli liiga vedel.
Kas mineraal õli kasutamine lahendaks mõneks ajaks selle probleemi?
Ja mis uued väntvõllisaaled maksavad?
et tühikäigul alla 1k pöörete hakkab sooja mootoriga õlituli põlema.
Nii kui pöördeid 200-300 võrra tõsta kustub tuli ära.
Enne seisma panemist sellist asja ei täheldanud ja polnud ka kunagi selle tulega probleeme.
Mõned päevad tagasi sai vahetatud õli ja siis asi mingi 150 kilomeetriks kadus ja hakkas nüüd uuesti pihta.
Kas võib kahtlustada saalesid või on õlipumba viga?
Õliks on poolsünt.
Külmast peast tuli tühikäigul ei põle.
Tundub, et õli liiga vedel.
Kas mineraal õli kasutamine lahendaks mõneks ajaks selle probleemi?
Ja mis uued väntvõllisaaled maksavad?
Esimene asi mida proovi on külma mootoriga paar korda tuurid üles (5000-6500) lasta ja siis vaadata kas kaob jama ära. Mul oli kunagi e30 325, millel sama jama, selgus et reduktsiooniklapi vahel oli pisut mustust, aitas seesama külma mootoriga paar korda pöörete põhja laskmine (külma õli paksem, võtab muda kaasa klapi vahelt).
Eelnev meetod proovitud ja ei aidanud.
Hommikul proovin veel korra.
Lähipäevadel ostan teise õlirõhuanduri (kasutatud) ka (kas tutikas maksab kirvest?).
Viimati kui oli vaja jahutusvedeliku temp. andurit osta, siis löödi küll UM-is kirves selga.
VW maksid erinevad andurid a a 50 eeku, bemmile maksis 750 eeku
Maybe sattus mulle just kõige kirvem andur pihku, ma BMW teemal eriti pädev ei ole.
Hommikul proovin veel korra.
Lähipäevadel ostan teise õlirõhuanduri (kasutatud) ka (kas tutikas maksab kirvest?).
Viimati kui oli vaja jahutusvedeliku temp. andurit osta, siis löödi küll UM-is kirves selga.
VW maksid erinevad andurid a a 50 eeku, bemmile maksis 750 eeku

Maybe sattus mulle just kõige kirvem andur pihku, ma BMW teemal eriti pädev ei ole.