Tühikäik ja pensukulu
Tühikäik ja pensukulu
Tühikäigul on pöörded 800-1500 ja pensu kulu ka kuidagi suur, minek uimane. Diagnostika midagi ei näidanud käisin Laki 6 ja UM-s. Kas kellelgi on midagi sellist olnud ja mis viga võiks olla. Autoks 316 1,9
- MantaOwner
- Huviline
- Kontakt:
Mu E30-l täpselt sama värk, aga Laki 6 diagnostika näitas ilusti kõik vead ära, 1 neist on seesama tühikäiguandur. Täna just leidsin hea õpetuse, kuidas E30-l seda ise vahetada:Tühikäigul on pöörded 800-1500 ja pensu kulu ka kuidagi suur, minek uimane
http://www.bmwe30.net/cgi-bin/datacgi/d ... Section=15
E46-l on see andur arvatavasti vähe teistsugune, aga põhimõte peaks sama olema.
Tõnu
Driven by goa
Tänan nr. eest homme helistan. Ostsin selle aga ilmnes päris palju vigu.
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 869ed62963
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 869ed62963
ehk oleks regulaatori pesust abi?ahto kirjutas:Ikka jama, vaadati tühikäigu regulaator üle, täiesti töökorras aga probleem ei kadunud diagnostikas veateated 0. Ei oska enam kuhugi pöörduda, soovitaks keegi veel mõnda kohta.
kui reg. must, veateadet ei anna aga samas ka õieti ei tööta...
kood tuleb sisse alles siis, kui mähis peetis, mehhaanilist viga arvuti ei oska tuvastada, arvestab sellega, et kõik on timmis
samas, kui regulaator ei sulgu korralikult(kiilub) saab lambda liigse õhu pärast vale inffi ja hakkab rohkem kütust sisse valama
samuti jääb reageerimiskiirus ja amplituud väikeseks
- MantaOwner
- Huviline
- Kontakt:
Ei hakanud uut teemat tegema aga mure on mul umbes sarnane. Ma otsisin siit foorumist igasuguseid lugusid selle bensiini kulu kohta mis oleks siis normalne .
Autoks on mul 520i 91 aasta 24v. Viimased kuud on olnud bensiini kulu stabiilselt 15,8-17 liitrit saja kilomeetri kohta, mis peaks sellise autokohta üpris palu olema ,kui arvestada seda ,et pole ma suurem asi gaasipedallipeale vajutaja kah. (muidugi võib see tingitud olla ka sellest, et sõidan päris palju just lühikesi otsasid ja külma mootoriga ,sest ei jõua nii kiiresti ära soojeneda ilmadki ju külmad meil siin) Sai siin mõni aeg tagasi Truumu juures käidud ja mõningad asjad seal ära remonditud. Peaks teda tänama asi läks tõesti paremaks tühikäik stabiilsem ja ka jõudu autol rohkem. Aga nüüd nagu jälle on hakanud see tühikäik jumpsima(kõigub vahemikus 700-800 umbes), kuid nii huvitavalt päeval auto väriseb ja pöörded kõiguvad tühikäigul ning minek on kehvem , kuid öösel või varahommikul pole isegi mootorit kuulda peaaegu. Et ei tea kas mõni lihtne viga või siis pean jälle sammud Truumu poole seadma. Vist nii kergem sest nii kui nii peab tema juurde minema kojameestepukside murega. Äkki keegi teab mix või millest võib olal tingitud selline vahe auto käitumises öösel ja päeval ja nii suur bensukulu kas tõesti sellest külma mootoriga sõitmisest.
Autoks on mul 520i 91 aasta 24v. Viimased kuud on olnud bensiini kulu stabiilselt 15,8-17 liitrit saja kilomeetri kohta, mis peaks sellise autokohta üpris palu olema ,kui arvestada seda ,et pole ma suurem asi gaasipedallipeale vajutaja kah. (muidugi võib see tingitud olla ka sellest, et sõidan päris palju just lühikesi otsasid ja külma mootoriga ,sest ei jõua nii kiiresti ära soojeneda ilmadki ju külmad meil siin) Sai siin mõni aeg tagasi Truumu juures käidud ja mõningad asjad seal ära remonditud. Peaks teda tänama asi läks tõesti paremaks tühikäik stabiilsem ja ka jõudu autol rohkem. Aga nüüd nagu jälle on hakanud see tühikäik jumpsima(kõigub vahemikus 700-800 umbes), kuid nii huvitavalt päeval auto väriseb ja pöörded kõiguvad tühikäigul ning minek on kehvem , kuid öösel või varahommikul pole isegi mootorit kuulda peaaegu. Et ei tea kas mõni lihtne viga või siis pean jälle sammud Truumu poole seadma. Vist nii kergem sest nii kui nii peab tema juurde minema kojameestepukside murega. Äkki keegi teab mix või millest võib olal tingitud selline vahe auto käitumises öösel ja päeval ja nii suur bensukulu kas tõesti sellest külma mootoriga sõitmisest.