nõu keretööde kohta E36 kupee

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
ERX18
Huviline
Peamine sõiduk: bmw 525d
Telefon: 58104728

nõu keretööde kohta E36 kupee

Postitus Postitas ERX18 »

Tervist, nimelt ehitan praegu üht e36 kupeed, vahetasin just kõrvalistuja jalge alt roostes pleki ära.
Mure selles et kuna ma ei teinud uut plekki täpselt sinna vahele vaid panin lõigatud servadele peale siis nüüd on altpoolt n-ö väike vahe sees.
Oskate nõu anda kuidas ma võiks selle altpoolt ära lahendada niiet kõik oleks tihe ja võimalikult rooste kindel et ka kestma jääks.

Kuna see on mu esimene projekt ja pole varem selliseid töid teinud siis küsiks ka nõu et kuidas pärast pinnad ära töödelda oleks kõige mõistlikum?
Ise mõtlesin kasutada roostemuundurit + hammerite värv + bituumen, need asjad on mul vähemalt hetkel olemas ka.
Keevituskohad peaksin ka kindlasti millegi kindlaga üle käima.
Proovin siia mõned pildid ka panna

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Kasti/kardaani tunnel, koopad ja kõik vaja ka ära teha.
Olen igalt poolt netist ka uurinud ja lugenud kuidas teha kuid kõigil oma viis ja kindlad tooted mida kasutavad.
Mida keegi soovitaks et kuidas teha, mida kasutada, mis roostetõrjed, krundid jne. Hetkel ei oska nagu üldse edasi liikuda.

Palun pidage meeles et teen esimest korda, tean et pole ideaalne aga annan endast parima :D
Stahlhelm
Huviline

Re: nõu keretööde kohta E36 kupee

Postitus Postitas Stahlhelm »

Hammerite pole kõige parem. Jääb liiga kõva ja praguneb ei haaku ning lööb tükke välja. Kõige parem oleks pind mehaaniliselt max puhtaks, siis rooste muundurit paar korda. Kui roostemuundur on oma töö ära teinud ja oled ära neutraliseerinud siis karukeelega karestada ja epo. Peale epot suht savi mis värvid ja kivikaitsmed peale lased. Eposid on ka erinevaid. Ise kasutan roostemuundur peale Teknos inertia masticsit.
Üle kattega keevitatud ja üldse keevised on kõige parem 2 komponentse kerehermeetikuga üle käia.
Kasutaja avatar
VeikoA
Huviline

Postitus Postitas VeikoA »

Stahlhelm kirjutas: 15.05.2025 23:21 40 peale Teknos inertia masticsit.
kus seda saab eestis?
Stahlhelm
Huviline

Postitus Postitas Stahlhelm »

Teknos OÜ, Laki tänaval.
TUUR
Huviline
Peamine sõiduk: See, mis veel sõidab.

Postitus Postitas TUUR »

Lugesin jutu läbi, saan aru, et esimene tegemine, aga kohe kindlasti soovitan lõpetada ära igasugune ülekatete tegemine ja ebatäpsete tükkide külge keevitamine. Esimene tegemine ei pea olema kehv, aga saan aru, et tahaks veel kunagi sõita ka selle pilliga, mitte järgmised kaks aastat põhja lappida. Aga aja-kadu on lõpuks ikka väga räige, et pigem teha kohe natuke normaalsemalt.
Kui on tingimatu vajadus lapp peale panna, siis keevita väljast poolt, mitte salongi poolt. Siis natukene rohkem lootust, et aastakese kauem kestab.
Muidu seda lappi oleks saanud päästa, kui oleks vahepeal relaka kätte võtnud, kui plekk paari punktiga kinni oli... Oleks seal "küljes olles" lihtsalt servad õigeks lõikanud ja oleks unustatud mure.

Eestis muidugi hakkab kõik mädanema nii-kui-nii mõne aastaga.
Ja, kui uue pleki kõrval kohe on ikka rooste alles, siis see areneb sealt rõõmsalt igale poole edasi, tee mis tahad.
Vasta